Evenimente din Italia

Evenimente din Italia

Milano. „Le Nouveau Réalisme, din 1970 până în prezent”. Expoziţia va fi deschisă până la 2 februarie 2009, la Padiglione d’Arte Contemporanea (PAC) din Via Palestro. Florenţa.

Spectacol pe ruinele războiului

Spectacol  pe ruinele războiului

Capitala Bosniei freamătă de viaţă, în special în centrul vechi, reconstruit după bombardamentele din '92-'95  . Amestecul de stiluri arhitectonice, dar şi de moschei, biserici ortodoxe şi catolice conferă oraşului un caracter cultural şi multireligios unic.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Madrid. Opera de teatru „Eşti?”, pusă în scenă de Paco Leon şi Clara Segura, la Teatrul Lara, între 1 decembrie 2008 şi 1 ianuarie 2009. Malaga. Expoziţia de pictură „Peisaje

Fascinanta Indie

Fascinanta Indie

Expoziţia „Indian Highway” este deschisă la Serpentine Gallery din Londra până la 22 februarie 2009. Situată în Kensington Gardens şi specializată în artă modernă şi contemporană, Serpetine Gallery propune o incursiune în arta contemporană indiană.

Pe străduţele capitalei artelor

Pe străduţele capitalei artelor

Parisul este un oraş luminos, plin de cultură, ce reuşeşte să farmece în orice perioadă a anului. Iniţial am urât capitala Franţei, amintirile despre durerile şi oboseala care mă copleşiseră prima oară când am vizitat Parisul m-au urmărit mult timp. Pe urmă, însă, l-am cunoscut şi am învăţat să-l iubesc.

Poveste de dragoste portugheză

Poveste de dragoste portugheză

Sintra cucereşte prin amestecul de stânci, ziduri, mozaicuri, plante, istorie şi marketing cultural. Cu Sintra a fost dragoste la prima vedere. M-a cucerit de la prima coborâre din trenul care parcurge cei aproximativ 25 de kilometri ce despart micul orăşel turistic de Lisabona.

Europa culturală, de Sărbători

Europa culturală,  de Sărbători

Am căutat câteva locuri din lume, în care vă puteţi petrece Sărbătorile de iarnă în mod inteligent. Iarna, cu sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, poate fi trăită în intimitatea căminului sau în afara lui, cufundat în mulţime. În ţară sau în străinătate. Confiscat simplelor bucurii sau plăcerii de a consuma artă.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Valencia Concertul „Stravinsky pentru patru mâini şi patru picioare”, la Espai Atheneia, în 22 decembrie, cu Angela Lopez şi Diego Ghymes invitaţi de onoare. Madrid Piesa de teatru pentru

La Edmonton cu Costel Baboş

La Edmonton cu Costel Baboş

Costel Baboş debutează în 1983 cu schiţa ”Acasă” în revista ”Helion” din Timişoara, iar în 1994, publică la Editura Marineasa volumul de proză scurtă ”Un om din Wayfalua”.

Petrolul, campionii şi festivalurile

Petrolul, campionii  şi festivalurile

Edmonton este considerat unul dintre cele mai fierbinţi puncte economice de pe planetă şi totuşi nu duce lipsă de evenimente culturale. Nu ştiu cu ce se laudă mai mult edmontonienii, cu faptul că sunt capitala canadiană a petrolului, că sunt oraşul campionilor (ajuns slogan oficial) sau oraşul festivalurilor.

Universitatea din Alpi

Universitatea din Alpi

Oraşul natal al lui Stendhal respiră prin literatură, istorie şi artă modernă, fiind totodată Capitala Alpilor şi incubatorul idealurilor Revoluţiei Franceze. Străzile, parcurile şi clădirile din Grenoble îmbie prin efervescenţa vieţii culturale, inspirată din natura mereu proaspătă.  Înconjurată de masivii Vercors, Chartreuse şi Belledonne, nobila urbe adăposteşte peste o sută de muzee, iar numărul bibliotecilor con

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Milano “Misterul Naturii – Rene Magritte” - O selecţie a operelor poate fi văzută până la 29 martie 2009 în sălile Palazzo Reale. Tortona ”Arta în tranziţie” - Opere de înaltă

Sultani, pisici, minarete

Sultani, pisici, minarete

Istanbul, cel mai mare oraş din Europa, cu 12 milioane de locuitori, se întinde pe două continente. Risipită pe o sumedenie de coline, metropola coboară până la Marea Marmara, într-o parte, şi până la Marea Neagră, în partea opusă. Cele două mări comunică prin strâmtoarea Bosfor, atât de des pomenită în versurile lui Bolintineanu.

Artă împotriva stihiilor naturii

Artă împotriva  stihiilor naturii

Prospect.1 New Orleans este cea mai importantă bienală de artă contemporană din SUA. Peste 80 de artişti din 34 de ţări şi-au dat întâlnire la New Orleans pentru a recrea istoria oraşului după ce uraganul Katrina a distrus şi a răvăşit, în 2005, vieţile a mii de oameni.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Castellon Târg de machete cu reacţie, în 29 şi 30 noiembrie 2008, la Casa Moruno. Aviles Versiunea spaniolă a spectacolului „Grease”, cu Edurne şi Carlos Solano, la Casa Culturii din

Turismul rural este un atu în România şi în toată lumea, deoarece implică mult mai mult relaţiile interumane. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 20 de ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români.

acum 4 luni · comentarii (0)

Probabil că România va ajunge o ţară turistică dezvoltată atunci când noi, românii, vom căpăta încredere în potenţialul ei. Şi, din fericire, am început să căpătăm. Chiar dacă un pic mai timid. Consider că fiecare colţ al ţării noastre, fiecare judeţ, fiecare regiune poate avea ceva de spus în domeniul industriei viselor, aşa cum mai este supranumit turismul.

acum 4 luni · comentarii (1)

Florin Băzăvan este, alături de fratele său, Marius Băzăvan, unul dintre cei doi proprietari şi manageri ai lanţului hotelier Bacolux. Pe lângă hotelul Craioviţa din Craiova şi pensiunea Bacolux din Buşteni, societatea are marele merit de a contribui la repunerea pe harta turistică a României a Băilor Herculane, prin preluarea şi modernizarea a două dintre cele mai mari hoteluri din staţiune: Afrodita şi Diana.

acum 6 luni · comentarii (1)

Aşa, bubuind la termene fixe, se duce timpul pe apa sâmbetei. Şi dacă tot e să bubuie, hai să fie: cameră la hotel de cinci stele (declarate de patron) în Poiana Braşov, meniu de revelion cu mousseline de fois gras, tartar de somon cu icre vopsite în negru, rata cu sos Cumberland, vitelus de Charolais cu rozmarin autohton, şalău cu legume de Provence, şampanie Dom Perignon, şi câte şi mai câte!

acum 9 luni · comentarii (1)

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 1 an · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 1 an · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 1 an · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 2 ani · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 2 ani · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 2 ani · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 2 ani · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente