Evenimente din italia

Evenimente din  italia

Veneţia. Expoziţia ”Topologii turbulente” - Marcos Novak, deschisă până pe 16 noiembrie în sediul Palazzetto Tito, propune o arhitectură transformabilă prin mişcările propriului

Evenimente din spania

Evenimente din  spania

Madrid. Colocviu de Paleografie Greacă, la Biblioteca Naţională, până pe 16 noiembrie. Valencia. Expoziţia ”Evantaiul spaniol - colecţia marchizului de Colomina”, la Muzeul Naţional de

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Puţin după mijlocul secolului al XIX-lea, pe Podul Mogoşoaei (actuala calea Victoriei), cam pe unde se află acum Palatul Telefoanelor, se ridica una dintre cele mai importante case boiereşti din

O metropolă ca un roman

O metropolă ca un roman

Düsseldorf este cel de-al doilea mare centru bancar din Germania, după Frankfurt. Cine va scrie romanul metropolei Düsseldorf? Capitala landului Renania de Nord– Vestfalia este prima localitate din Germania în care cetăţenii sunt îndemnaţi să-şi transforme oraşul în literatură.

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Bulevardul Gheorghe Magheru este cea mai mare arteră din municipiul Bucureşti. Denumirea bulevardului provine de la numele unui pandur din oastea lui Tudor Vladimirescu, văr cu acesta, prieten

Răsfăţ andaluz

Răsfăţ andaluz

Pentru simţuri, sudul Spaniei e o desfătare, un festin, un amestec de minuni. M-am pierdut, vreme de zece zile, pe străduţele înguste ale oraşelor andaluze, cu ferestre înalte şi flori curgătoare, cu mozaicuri şi bucăţi colorate de ceramică atent încrustate în ziduri...

Patima scrisului

Patima scrisului

Judecata din urmă a lui Cezar Petrescu este titlul unui interviu inedit realizat de Valer Donea, în 1936, pentru “Adevărul literar şi artistic”. Scriitorul ajunge în faţa lui Dumnezeu, la

Va mai amintiti de...

Va mai amintiti de...

Giugaru, zis şi „Mitocanul” Grigore Vasiliu-Birlic şi Alexandru Giugaru, alias «Stârpitura» şi «Mitocanul», porecle cu care se gratulau unul pe altul – altfel prieteni la cataramă,

Un oraş-labirint

Un oraş-labirint

Pe străzile înguste şi întortocheate ale Avignonului miroase a rozmarin şi lavandă şi se aud zaruri de table. Poarta pe care am intrat în oraş era, de fapt, o spărtură în zid. Am intrat în Cetatea Papilor pe uşa din spate, ca o iscoadă din altă lume, ca un vizitator clandestin. Strada spre care dădea spărtura din zid era, de fapt, o fundătură.

La Edinburgh

La Edinburgh

Anca Rusu a absolvit Facultatea de Geografie, Universitatea Bucureşti, în 2002, cu o lucrare în… literatură britanică. Locuieşte un an în Belgia, unde coordonează un proiect de “peace

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 2 luni · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 3 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 3 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 3 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 4 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 4 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 4 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 6 luni · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 11 luni · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 11 luni · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 11 luni · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 12 luni · comentarii (1)