Potsdam, oraşul fără griji

Potsdam, oraşul fără griji

Nicio vizită la Berlin fără Potsdam! E sfatul pe care-l veţi primi de la toţi cei care au colindat Germania. Şi asta pentru că orice călător e uimit de minunile reşedinţei de odinioară a împăraţilor Imperiului Germanic. Nu-i întrebaţi pe localnicii din Potsdam „unde e palatul?“. Veţi părea un ignorant. Celebru pentru reşedinţa Sanssouci, oraşul-grădină se poate lăuda însă cu 20 de palate, socotindu-le şi pe cele di

Călătorie pe malurile Senei fără ghid turistic

Călătorie pe malurile Senei fără ghid turistic

În afara muzeelor şi monumentelor, capitala Franţei oferă numeroase istorii discrete. De-a lungul ultimelor două secole, Parisul a fost „oraşul-lumină“ al Europei, locul de întâlnire al gânditorilor şi al artiştilor, creuzetul în care s-au cristalizat idei, curente artistice, noile mode şi boema.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Granada. Concert Amaia Montero, la data de 2 septembrie, în cadrul Feeriei anuale din oraşul Guadix. Ibiza. Expoziţie de fotografie „13 bijuterii spaniole“, la sediul primăriei, până la

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Roma. La Galeria Cantina del Bottaro este prezentată la 4, 5 şi 6 septembrie expoziţia de fotografie alb-negru „Scottish P.O.V (Points of View)” cu peisaje din Scoţia. Verona. La galeria

Oraşul contrastelor la fiecare pas

Oraşul contrastelor  la fiecare pas

În doar o sută de ani de istorie, Tel Aviv a devenit una dintre cele mai căutate destinaţii de la Mediterană. Nu doar pentru istoria lui, ci şi pentru efervescenţa vieţii de noapte.Vechiul port din care se spune că Iona a plecat pe mare se află la doar câţiva kilometri de centrul în care cluburile şi zgârie-norii intră în desenul puzzle-ului contemporan.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Roma. Maratonul teatral „Shakespeare in Globe” va avea loc la Teatrul Globe din capitala Italiei, până la 20 septembrie. Torino. „Tinerii care vizitează ruinele noastre“ este expoziţia

India, noua pepinieră de artişti contemporani

India, noua pepinieră de artişti contemporani

La sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat India Art Summit, cel mai mare eveniment artistic din spaţiul indian.Marele absent al Summitului a fost Maqbool Fida Husain, pictorul cu aproape o mie de procese pentru imaginile sale în care zeităţi hinduse sunt reprezentate în contexte sexuale.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Barcelona. „Ballet Flamenco de Madrid“ prezintă „Carmen“ la Teatrul „Reina Victoria“ din capitala provinciei catalane, între 1 şi 5 septembrie. Madrid. Trupa de rock „Raw“ va

Colonia del Sacramento, o bijuterie în miniatură

Colonia del Sacramento,  o bijuterie în miniatură

Oraşul, construit în 1680, a fost poreclit „Mărul discordiei“, din cauza luptelor între spanioli şi portughezi. Fie că vii cu vaporul de la Buenos Aires, peste „baltă“, cum numesc localnicii estuarul fluviului La Plata, fie că vii din Montevideo cu autobuzul, trebuie neapărat să te oprești la Colonia del Sacramento!

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Bolzano.„Tineri artişti la Museion“ - Proiecţii ale operelor tinerilor artişti, pe faţada muzeului, în perioada 13-22 august, vinerea, sâmbăta şi duminica, de la de la ora

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Madrid. Piesa de teatru „Poveştiri erotice“, la Teatrul La Escalera de Jacob, din Capitală, între 1 şi 29 august, joi, vineri şi sâmbătă, de la ora 22.30. Vigo. Concert al lui Leonard

Mirajul din „tocul cizmei“

Mirajul din „tocul cizmei“

Înconjurată de două mări, Marea Adriatică şi Marea Ionică, Salento este un amestec de cultură din mai multe secole.Considerată perla din sudul Italiei, subregiunea Salento te farmecă din prima clipă prin liniştea şi frumuseţea ei. E locul ideal pentru o vacanţă alături de persoanele dragi.

Biblia turistică

Biblia turistică

Oraşele din Orientul Apropiat unesc într-un amalgam pitoresc vestigii ale trecutului. Ţările Orientului Apropiat sau Mijlociu  (Siria, Iordania şi Liban) îşi împart cu dreptate urme palpabile ale personajelor Vechiului şi Noului Testament (nu cum fac cu apa Iordanului, veşnic prilej de ceartă între Iordania şi Israel, care soarbe mai cu sete!!).

Perugia sau jazzul şi ciocolata în chermeză

Perugia sau jazzul  şi ciocolata în chermeză

În capitala Umbriei, ciocolata şi jazzul contrapunctează anual atmosfera tihnită de muzeu în aer liber. Oraşul unde oamenii îşi pun rufele la uscat într-un turn etrusc, iar studenţii invadează străzile în fiecare seară ajunge, cu fiecare mare festival, un furnicar.

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 3 luni · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 7 luni · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 8 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 8 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 8 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 9 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 9 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 9 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 11 luni · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 1 an · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 1 an · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 1 an · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente