Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Milano. Lucio Fontana - „Tehnica desenului“. Lucrările de grafică ale artistului vor fi expuse la Fondazione Arnaldo Pomodoro, până la 26 iunie. Rovigo. „Curentul Déco în Italia,

Cultura fotbalului

Cultura fotbalului

Santiago Bernabeu este numele unui om care a condus Real Madrid, ca preşedinte, timp de 35 de ani (1943-1978), iar astăzi e numele arenei ce va găzdui anul viitor finala Ligii Campionilor. Să calci pe arena de fotbal madrilenă e o mare onoare. În Spania se spune că, dacă n-ai jucat pe acest stadion, nu te poţi numi fotbalist. Ca turist sau microbist, trebuie să recunoşti că e impresionant.

Erotism şi creaţie la New Orleans

Erotism şi creaţie la New Orleans

De la puştanii care dansează step pe caldarâmul de culoarea vinului, pe Bourbon Street, până la acrobaţii costumaţi în femei - toată lumea face artă în oraşul american New Orleans. Nu prea se face să vorbeşti despre New Orleans. Este ca şi cum ai avea o poveste de dragoste pe care o spui prietenilor, cu care te lauzi, pe care o porţi pe piept, pe dinafară, ca pe o decoraţie.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Milano.  “Lucio Del Pezzo – At Marconi’s”. Lucrările unuia dintre cei mai importanţi sculptori contemporani vor fi expuse la Fundaţia Marconi, până la data de 16 mai.

Zidul Berlinului, la Paris

Zidul Berlinului, la Paris

Expoziţia „Mur de Berlin. Artistes pour la liberté“ este deschisă în grădinile de la Palais Royal din Paris până la 1 iunie.30 de piese, provenind din colecţia francezului Sylvestre Verger, pictate pe fragmente din Zidul Ruşinii, cum a fost numit Zidul Berlinului, sunt semnate de artişti din întreaga lume.

Călătorie Science Fiction în Evul Mediu

Călătorie Science Fiction în Evul Mediu

Parfum intens medieval, brânză periculos de gustoasă şi o oază de suprarealism. Toate acestea se găsesc într-un mic orăşel de la poalele Alpilor, Gruyère. Când, în secolul al XIII-lea, contele Guillaume a ucis un „grue“, adică un cocor, numindu-şi cetatea Gruyère, stră-stră-străbunică-miu tocmai sădea un prun sfrijit pentru ţuicile tari ce aveau să mă ajungă din urmă ca un blestem.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

A Corunya Concert de muzică country al grupului american „Southern Culture on The Skids“, în Sala Mardigas, la 9 aprilie. Ciudad Real Actorii din trupa Almagro asigură distribuţia piesei de

Un an bun pentru bere

Un an bun pentru bere

În Franţa, patria vinului, există paradoxal şi cultura berii. Dacă mergi spre Germania, adică în Alsacia. A doua capitală a Europei Unite, după Bruxelles, Strasbourgul reuşeşte performanţa să scoată bani atât din trecut, cât şi din prezent. Instituţiile europene cheltuiesc aici bani frumoşi.

Artă într-un vechi garaj

Artă într-un vechi garaj

Lucrările a peste 30 de artişti, printre care Jeff Koons sau Paul McCarthy, pot fi văzute la Centrul Cultural pentru Artă Contemporană “Garage” din Moscova. Peste 40 de opere din colecţia omului de afaceri francez François Pinault sunt expuse în galeria “Garage”.

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 5 luni · comentarii (2)

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 25 zile · comentarii (0)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 6 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 6 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 6 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 7 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 7 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 7 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 9 luni · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 1 an · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 1 an · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 1 an · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente