Din castelele Franţei la Bosfor

Din castelele Franţei la Bosfor

Muzeul Renaşterii de la Ecouen prezintă Expoziţia „Francisc I şi Soliman Magnificul“. În departamentul Val-d’Oise din regiunea Île-de-France se află Castelul Ecouen, construit, începând din 1538, de Conetabilul Franţei, Anne de Montmorency.

Oraşul reîntoarcerilor

Oraşul reîntoarcerilor

Lyon e un Paris mai mic şi mai burghez, locul ideal pentru rentieri şi pentru turişti. Dacă ai stat prea puţin în Lyon înseamnă că n-ai văzut mare lucru şi e cazul să revii, iar dacă ai stat prea mult (un an, să zicem) înseamnă că ai văzut destul ca să vrei să verifici dacă lucrurile sunt aşa cum le-ai lăsat.

Praga la rece, aromată cu scorţişoară

Praga la rece, aromată cu scorţişoară

Labirintul clădirilor istorice din capitala Cehiei, aşezat pe malurile râului Vltava, devine o experienţă unică în excursiile programate iarna. Recomandările de pe internet pentru destinaţii turistice pun Praga în topul oraşelor de vizitat. Ajuns acolo descoperi vechi şi nou, frumos şi urât, bere bună, dar mai ales o licoare a cărei reţetă e secretă şi care e perfectă pentru Crăciun.

Cetatea în care s-au refugiat papii

Cetatea în care s-au refugiat papii

Oraşul nu este mai mare decât acum o mie de ani – are cam aceeaşi populaţie, circa 60.000 de locuitori. Când ţi-a înţepenit gâtul de atâta privit la plafoanele Capelei Sixtine, iar Roma a început să te copleşească prin prezenţa ei masivă, poţi face o călătorie la Viterbo.

Oraşul sfinţilor

Oraşul sfinţilor

Dacă luăm trenul de la Roma, în două ore ajungem în orăşelul în care a început povestea franciscanilor şi a clariselor. Cine nu merge la Assisi nu va simţi niciodată adevărata linişte a Umbriei şi pacea coborâtă pe terasele muntelui Subasio.

Un oraş trist, unde se trăieşte vesel

Un oraş trist, unde  se trăieşte vesel

I se spune „Bătrâna Afumată“ sau „Atena Nordului“, două apelative care te trimit direct în istorie sau în legendă, dar vei fi încântat să constaţi că adjectivele care i se potrivesc cel mai bine sunt „verde“ şi „vechi“. Cine n-a călcat niciodată prin Edinburgh trebuie să mă creadă pe cuvânt că nu există multe oraşe care să concureze cu frumoasa Capitală a Scoţiei în privinţa aerului curat şi a vestigiil

Strada felinarelor roşii

Strada felinarelor roşii

Expoziţia „Canalul prostituatelor” este deschisă la National Gallery din Londra. O instalaţie a artistului american Ed Kienholz (1927-1994) şi a soţiei sale, Nancy, evocă vestitul cartier al bordelurilor din Amsterdam.

Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

În niciun alt oraş nu miroase atât de tare a viaţă, a ghenă, a lux, a deznădejde şi a moarte în acelaşi timp. E capitala olandeză, europeană şi, poate, mondială a distracţiei care merge până la depravare. Amsterdamul e magic, pentru că e liber şi ştie exact ce înseamnă asta.

Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

În niciun alt oraş nu miroase atât de tare a viaţă, a ghenă, a lux, a deznădejde şi a moarte în acelaşi timp. E capitala olandeză, europeană şi, poate, mondială a distracţiei care merge până la depravare. Amsterdamul e magic, pentru că e liber şi ştie exact ce înseamnă asta.

Oraşul care freamătă şi se odihneşte într-o rână

Oraşul care freamătă şi se odihneşte într-o rână

În nord-vestul Franţei şi estul Bretaniei, la confluenţa râurilor Ille şi Velaine, stă Rennes, oraşul cu partea de nord la deal şi partea de sud înclinată la vale. Dacă se întâmplă să vizitezi mai întâi Bretania şi abia apoi să ajungi în Rennes, te vei simţi ca şi cum, dintr-odată, cineva a dat volumul la un nivel foarte înalt.

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 4 luni · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 7 luni · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 9 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 9 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 9 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 10 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 10 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 10 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 1 an · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 1 an · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 1 an · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 1 an · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente