Mirajul din „tocul cizmei“

Mirajul din „tocul cizmei“

Înconjurată de două mări, Marea Adriatică şi Marea Ionică, Salento este un amestec de cultură din mai multe secole.Considerată perla din sudul Italiei, subregiunea Salento te farmecă din prima clipă prin liniştea şi frumuseţea ei. E locul ideal pentru o vacanţă alături de persoanele dragi.

Biblia turistică

Biblia turistică

Oraşele din Orientul Apropiat unesc într-un amalgam pitoresc vestigii ale trecutului. Ţările Orientului Apropiat sau Mijlociu  (Siria, Iordania şi Liban) îşi împart cu dreptate urme palpabile ale personajelor Vechiului şi Noului Testament (nu cum fac cu apa Iordanului, veşnic prilej de ceartă între Iordania şi Israel, care soarbe mai cu sete!!).

Perugia sau jazzul şi ciocolata în chermeză

Perugia sau jazzul  şi ciocolata în chermeză

În capitala Umbriei, ciocolata şi jazzul contrapunctează anual atmosfera tihnită de muzeu în aer liber. Oraşul unde oamenii îşi pun rufele la uscat într-un turn etrusc, iar studenţii invadează străzile în fiecare seară ajunge, cu fiecare mare festival, un furnicar.

Cel mai european oraş din America de Sud

Cel mai european  oraş din America de Sud

Montevideo a fost fondat în anul 1726, de guvernatorul oraşului Buenos Aires, Mauricio de Zabala. Construit pe malul estuarului fluviului La Plata, micul fort spaniol - San Felipe y Santiago de Montevideo a fost gândit să pună stavilă înaintării portugheze venite dinspre nord, din Brazilia.

Portul în care bărcile ancorează de mii de ani

Portul în care bărcile ancorează de mii de ani

Capitală a insulei Thassos, portul Limenas este o combinaţie perfect echilibrată între vechi şi nou. Aşezarea este atestată arheologic încă din Neolitic, dar cele mai bune dovezi ale excelentei relaţii dintre thassieni şi Marea Egee sunt datate în anii 3.500 - 2.600 înainte de Hristos.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Roma. „Fotografii de război” - Lee Miller şi Tony Vaccaro vor expune până la 30 august la Scuderia del Quirinale, din Roma, o retrospectivă în imagini a celui de-al Doilea Război Mondial.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Madrid. Piesa de teatru „Când răsare”, în cadrul festivalului „Veranos de la Villa”, la Teatrul La Latina, până la 12 iulie. Madrid. Pet Shop Boys va prezenta discul ”Yes” la

Spiritul irlandez în patria lui Gaudi

Spiritul irlandez  în patria lui Gaudi

Barcelona e un oraş care nu oboseşte niciodată. Doar se odihneşte după amiaza, când faimoasa „siesta” goleşte străzile şi trage obloanele magazinelor catalane. În săptămâna în care irlandezii de la U2 au sosit în oraş pentru a susţine primele două concerte din noul lor turneu mondial „360”, agitaţia locului a crescut pe măsură.

Fribourg, un oraş exemplar

Fribourg, un oraş exemplar

Fribourg are un muzeu al marionetelor şi al poveştii, unul al maşinilor de cusut şi al obiectelor ciudate. Fribourg are festivaluri de orgă, congrese de povestitori, procesiuni catolice, carnaval. Pentru turistul grăbit, Fribourgul ar putea fi însăşi chintesenţa Elveţiei – o spun numai pe jumătate ironic. 

Londra underground

Londra underground

Cartierul New Cross, din capitala britanică, este faimos pentru Universitatea Goldsmiths, dar şi pentru “crime line”, punctul cel mai fierbinte al infracţionalităţii.Cartierul e împărţit între studenţi la arte şi criminali, plus Regina, care locuieşte în apropiere, la un sfert de oră distanţă, lângă parcul Greenwich.

Istoria cochetăriei

Istoria cochetăriei

Două expoziţii, intitulate „Baia şi oglinda“, deschise până în septembrie, refac povestea cosmetologiei.Muzeul Cluny de la Paris şi Muzeul Renaşterii din Castelul de la Ecouen au deschis, pentru public, termele vechii Luteţii, respectiv, sălile de baie ale conetabilului Anne de Montmorency.

Siria? Iordania? Liban?

Siria? Iordania? Liban?

În Orientul Apropiat, civilizaţiile egipteană, mesopotamiană şi romană au creat o artă originală.În această călătorie, cam obositoare, schimbi hotelul în fiecare seară şi vezi în fiecare zi câte două-trei locuri extraordinare create de  naţii suprapuse timp de cinci milenii.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Tarragona. Comedia „Şase clase de dans, în şase săptămâni”, a autorului Richard Alfieri, va fi pusă în scenă în perioada 22-25 iunie, la teatrul Auditorio de Salou, din Tarragona, strada

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Milano. Lucio Fontana - „Tehnica desenului“. Lucrările de grafică ale artistului vor fi expuse la Fondazione Arnaldo Pomodoro, până la 26 iunie. Rovigo. „Curentul Déco în Italia,

Cultura fotbalului

Cultura fotbalului

Santiago Bernabeu este numele unui om care a condus Real Madrid, ca preşedinte, timp de 35 de ani (1943-1978), iar astăzi e numele arenei ce va găzdui anul viitor finala Ligii Campionilor. Să calci pe arena de fotbal madrilenă e o mare onoare. În Spania se spune că, dacă n-ai jucat pe acest stadion, nu te poţi numi fotbalist. Ca turist sau microbist, trebuie să recunoşti că e impresionant.

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 3 luni · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 5 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 5 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 5 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 6 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 6 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 6 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 8 luni · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 1 an · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 1 an · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 1 an · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente