Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Bilbao Spectacolul muzical pe gheaţă, „Disney pe gheaţă. Căutându-l pe Nemo”. Între 6 şi 8 martie, la Bilbao Exhibition Center. Barcelona Reprezentanta hip-hop-ului spaniol, Mala

Festin artistic pe pământ englezesc

Festin artistic  pe pământ englezesc

Lucrări de Andy Warhol, Jeff Koons sau Damien Hirst vor fi arătate de-a lungul anului 2009, în 18 muzee britanice. S-a spus despre colecţia lui Anthony d’Offay că este una dintre cele mai mari şi inventive achiziţii de artă contemporană de după al Doilea Război Mondial.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Valladolid. Sculptorul Gerardo Rueda expune cinci opere monumentale abstracte, care se pot admira pe strada Santiago, începând cu 31 ianuarie. Valencia. Concert de chitară, susţinut de

Evenimente din Italia

Evenimente din Italia

Milano. „Le Nouveau Réalisme, din 1970 până în prezent”. Expoziţia va fi deschisă până la 2 februarie 2009, la Padiglione d’Arte Contemporanea (PAC) din Via Palestro. Florenţa.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Barcelona. Spectacolul de dans „Fama Muzical”, la Teatrul Apolo, în 12 ianuarie 2009. Avila. Compania de teatru „Yllana” deschide Festivalul Teatrului de Umor din Avila, la Auditoriul

Spectacol pe ruinele războiului

Spectacol  pe ruinele războiului

Capitala Bosniei freamătă de viaţă, în special în centrul vechi, reconstruit după bombardamentele din '92-'95  . Amestecul de stiluri arhitectonice, dar şi de moschei, biserici ortodoxe şi catolice conferă oraşului un caracter cultural şi multireligios unic.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Madrid. Opera de teatru „Eşti?”, pusă în scenă de Paco Leon şi Clara Segura, la Teatrul Lara, între 1 decembrie 2008 şi 1 ianuarie 2009. Malaga. Expoziţia de pictură „Peisaje

Pe străduţele capitalei artelor

Pe străduţele capitalei artelor

Parisul este un oraş luminos, plin de cultură, ce reuşeşte să farmece în orice perioadă a anului. Iniţial am urât capitala Franţei, amintirile despre durerile şi oboseala care mă copleşiseră prima oară când am vizitat Parisul m-au urmărit mult timp. Pe urmă, însă, l-am cunoscut şi am învăţat să-l iubesc.

Fascinanta Indie

Fascinanta Indie

Expoziţia „Indian Highway” este deschisă la Serpentine Gallery din Londra până la 22 februarie 2009. Situată în Kensington Gardens şi specializată în artă modernă şi contemporană, Serpetine Gallery propune o incursiune în arta contemporană indiană.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Valencia Concertul „Stravinsky pentru patru mâini şi patru picioare”, la Espai Atheneia, în 22 decembrie, cu Angela Lopez şi Diego Ghymes invitaţi de onoare. Madrid Piesa de teatru pentru

Europa culturală, de Sărbători

Europa culturală,  de Sărbători

Am căutat câteva locuri din lume, în care vă puteţi petrece Sărbătorile de iarnă în mod inteligent. Iarna, cu sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, poate fi trăită în intimitatea căminului sau în afara lui, cufundat în mulţime. În ţară sau în străinătate. Confiscat simplelor bucurii sau plăcerii de a consuma artă.

Poveste de dragoste portugheză

Poveste de dragoste portugheză

Sintra cucereşte prin amestecul de stânci, ziduri, mozaicuri, plante, istorie şi marketing cultural. Cu Sintra a fost dragoste la prima vedere. M-a cucerit de la prima coborâre din trenul care parcurge cei aproximativ 25 de kilometri ce despart micul orăşel turistic de Lisabona.

La Edmonton cu Costel Baboş

La Edmonton cu Costel Baboş

Costel Baboş debutează în 1983 cu schiţa ”Acasă” în revista ”Helion” din Timişoara, iar în 1994, publică la Editura Marineasa volumul de proză scurtă ”Un om din Wayfalua”.

Petrolul, campionii şi festivalurile

Petrolul, campionii  şi festivalurile

Edmonton este considerat unul dintre cele mai fierbinţi puncte economice de pe planetă şi totuşi nu duce lipsă de evenimente culturale. Nu ştiu cu ce se laudă mai mult edmontonienii, cu faptul că sunt capitala canadiană a petrolului, că sunt oraşul campionilor (ajuns slogan oficial) sau oraşul festivalurilor.

Universitatea din Alpi

Universitatea din Alpi

Oraşul natal al lui Stendhal respiră prin literatură, istorie şi artă modernă, fiind totodată Capitala Alpilor şi incubatorul idealurilor Revoluţiei Franceze. Străzile, parcurile şi clădirile din Grenoble îmbie prin efervescenţa vieţii culturale, inspirată din natura mereu proaspătă.  Înconjurată de masivii Vercors, Chartreuse şi Belledonne, nobila urbe adăposteşte peste o sută de muzee, iar numărul bibliotecilor con

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 2 luni · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 3 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 3 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 3 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 4 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 4 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 4 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 6 luni · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 11 luni · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 11 luni · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 11 luni · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 12 luni · comentarii (1)
Postari Recente