Şi, totuşi, cine l-a împuşcat pe JFK?

Şi, totuşi, cine l-a împuşcat pe JFK?

Atunci când eşti în Dallas, inevitabil te atrage ca un magnet locul unde s-a petrecut unul dintre cele mai răsunătoare asasinate din istorie. Altfel, oraşul renumit pentru celebrul serial cu acelaşi nume se supune legii nescrise a Texasului, potrivit căreia totul trebuie să fie la scară largă.

Paris, în trecerea timpului

Paris, în trecerea timpului

Oraşul iubirii, oraşul luminii, oraşul artiştilor, alte câteva clişee... Şi ceva, dincolo de acestea. Parisul e frumos şi veşnic, aşa, ca două pahare de cristal, încărcate cu şampanie, care se ciocnesc în „Casablanca“, film de cinema, de viaţă şi de nemurire.

Oraşul unde carnavalul nu se termină niciodată

Oraşul unde carnavalul nu se termină niciodată

Relansat în urmă cu 20 de ani, Carnavalul de la Veneţia durează, teoretic, doar zece zile, între 6 şi 16 februarie. Însă localnicii şi turiştii, deopotrivă, se lasă pătrunşi de spiritul festiv întregul an. Situată în nordul Italiei, scăldată în apele Mării Adriatice, Veneţia pare să fie o clipă suspendată în timp, o lume ascunsă în spatele măştilor prezente la tot pasul. 

În Galway, la margine de Rai

În Galway,  la margine de Rai

Al treilea oraş din Irlanda este un nod magic care leagă trei minunăţii geografice: Parcul Naţional Connemara, Parcul Naţional Burren şi Insulele Aran.  „Aşa trebuie să arate Raiul“, îmi spun, privind din autobuzul care mă duce de la Dublin către Galway, a treia urbe a Irlandei.

Emoţii la Berlinală

Emoţii la Berlinală

Între 11 şi 21 februarie, Germania va găzdui evenimentul cinematografic cu una dintre cele mai mari audienţe din lume. La cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, regizorul român Florin Şerban va concura alături de Roman Polanski şi Martin Scorsese în cursa pentru Ursul de Aur.

În jungla urbană din Rio

În jungla urbană din Rio

Când la noi e iarnă, în Brazilia sezonul de plajă este la apogeu. Dar nici Copacabana, nici celelalte două mari plaje din Rio, Ipanema şi Lagoa, nu sunt supraaglomerate. E loc pentru toată lumea. Prima impresie contează. De cum pui piciorul afară din avion te loveşte valul de căldură umedă, ca de saună. Sunt 33 de grade, tocmai a plouat şi cerul e acoperit de un strat gros de nori cenuşii. Rio ne aşteaptă.

Dansatoarea cu picioarele goale

Dansatoarea cu picioarele goale

O expoziţie dedicată celebrei dansatoare Isadora Duncan poate fi vizitată la Muzeul Bourdelle din Paris. Considerată deschizătoare de drumuri în arta dansului, americanca de origine irlandeză a primit recunoaşterea artei sale la Paris.

Berlin, după 20 de ani

Berlin, după 20 de ani

Despre geografia sensibilă de pe chipurile berlinezilor de rând şi greu explicabila nostalgie după Est. Bombe au căzut peste oraşul acesta, istoria l-a tăiat în două şi l-a cusut cu un Zid, oameni au murit încercând să treacă din Est în Vest. În noiembrie 1989, au învins Zidul şi au fost liberi. E o libertate complicată.

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 4 luni · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 7 luni · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 9 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 9 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 9 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 10 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 10 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 10 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 1 an · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 1 an · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 1 an · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 1 an · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente