Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

În niciun alt oraş nu miroase atât de tare a viaţă, a ghenă, a lux, a deznădejde şi a moarte în acelaşi timp. E capitala olandeză, europeană şi, poate, mondială a distracţiei care merge până la depravare. Amsterdamul e magic, pentru că e liber şi ştie exact ce înseamnă asta.

Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

Amsterdam. Atenţie: conţine sex şi droguri

În niciun alt oraş nu miroase atât de tare a viaţă, a ghenă, a lux, a deznădejde şi a moarte în acelaşi timp. E capitala olandeză, europeană şi, poate, mondială a distracţiei care merge până la depravare. Amsterdamul e magic, pentru că e liber şi ştie exact ce înseamnă asta.

Oraşul care freamătă şi se odihneşte într-o rână

Oraşul care freamătă şi se odihneşte într-o rână

În nord-vestul Franţei şi estul Bretaniei, la confluenţa râurilor Ille şi Velaine, stă Rennes, oraşul cu partea de nord la deal şi partea de sud înclinată la vale. Dacă se întâmplă să vizitezi mai întâi Bretania şi abia apoi să ajungi în Rennes, te vei simţi ca şi cum, dintr-odată, cineva a dat volumul la un nivel foarte înalt.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Alcala de Henares. Expoziţie de pictură - „Libertate, egalitate, fraternitate”. Revoluţia franceză văzută de 31 de artişti spanioli, portughezi şi francezi. Până la 22 noiembrie, la

La Curtea Regelui Soare

La Curtea Regelui Soare

Expoziţia „Ludovic XIV, omul şi regele“ este deschisă, până la 7 februarie, la Palatul Versailles. O manifestare dedicată Regelui Ludovic al XIV-lea este organizată pentru prima dată în palatul pe care acesta l-a construit.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Roma. „Festival Asiaticafilmmediale“ - La cinematograful „Capranica“, între 30 octombrie şi 7 noiembrie, vor fi proiectate filme reprezentative pentru cultura asiatică. Intrarea este

Oraşul grădinilor şi al istoriei

Oraşul grădinilor  şi al istoriei

Metz este un oraş colorat: ziduri, pieţe, grădini, maluri, bărci, caldarâmul – toate au culori simbolice şi variate. Oraşul este aşezat mai aproape de Germania şi de Luxemburg decât de Paris. L-am descoperit în toamna aceasta cu o bucurie amplificată de faptul că, pas cu pas şi detaliu după detaliu, îmi contrazicea aşteptările.

Oraşul unde veşnicia pare posibilă

Oraşul unde  veşnicia pare posibilă

Praga are farmecul unei gheişe. Misterioasă, seducătoare, gata să te vrăjească ca o sirenă cu rumoarea ei. Odată descins în capitala cehă, în pântecul acestui oraş sclipitor, rămâi iremediabil fermecat, sedus, sfârşind prin a-i iubi fiecare cotlon, fiecare străduţă pavată cu iz medieval care şerpuieşte printre clădiri cu iz baroc, rococo sau gotic.  

Haihui prin Scoţia

Haihui prin Scoţia

Istoria din Glasgow şi Edinburgh te cuprinde de cum păşeşti în fiecare dintre cele două oraşe. Vizita la universităţi şi castele e obligatorie pentru a intra în atmosfera scoţiană. Castele din piatră, festivaluri de tot felul şi multe evenimente culturale. Aşa ar putea fi descrise, în câteva cuvinte, cele două mari oraşe ale Scoţiei: Edinburgh şi Glasgow.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Malaga. Piesa de teatru „La lumina orhideei“ va fi pusă în scenă la Noul Auditoriu al Guvernului Local, la 14 octombrie 2009, de la ora 12.00. Intrarea este gratuită. Madrid. Formaţia

Şapte obsesii italiene

Şapte obsesii italiene

Lângă Seul, la Incheon, s-a deschis recent un sediu permanent al Trienalei de Design de la Milano. Trienala de la Milano urmează să deschidă alte asemenea centre de design la New York, la Tokyo şi în Brazilia.

Balcic, locul unde leneveşte timpul

Balcic, locul unde leneveşte timpul

Nimeni nu pare că se grăbeşte în micul oraş de la ţărmul Mării Negre, Balcic, acolo unde protipendada interbelică românească se refugia de vipia bucureşteană. Ai putea spune mai degrabă ce nu este Balcicul, decât ceea ce este acest oraş. Cu siguranţă însă, nu-i locul potrivit pentru iubitorii de animaţie estivală.

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 2 luni · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 6 luni · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 7 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 7 luni · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 7 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 8 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 8 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 8 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 10 luni · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 1 an · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 1 an · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 1 an · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 1 an · comentarii (1)