O jurnalistă americană explică de ce România ar putea fi cea mai frumoasă ţară din Europa: ce a impresionat-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patti Morrow este convinsă că Transfăgărăşanul este cel mai spectaculos drum din lume FOTO 123RF
Patti Morrow este convinsă că Transfăgărăşanul este cel mai spectaculos drum din lume FOTO 123RF

Patti Morrow, o apreciată scriitoare, blogger şi fotografă, evidenţiază într-un articol publicat de site-ul publicaţiei americane „The Huffington Post“ de ce România ar putea fi considerată cea mai frumoasă ţară din Europa, precizând că frumuseţea naturală şi diversitatea culturală din ţara noastră sunt de-a dreptul surprinzătoare.

Într-un articol intitulat „ Is Romania Europe’s Prettiest Country? It Just Might Be/ Este România cea mai frumoasă ţară din Europa? Ar putea fi“, însoţit de fotografii grăitoare, Patti Morrow subliniază care sunt atuurile României în materie de turism.

„Încântătoarele pieţe care datează din epoca medievală, dealuri cu pante cât vezi cu ochii, castele încărcate de misterul Contelui Dracula, privelişti de pe culmi stâncoase şi o reţea infinită de fortăreţe şi biserici. Şi să nu uităm de Transfăgărăşan, fără îndoială cel mai spectaculos drum din lume. Frumuseţea naturală a României şi diversitatea culturală vă vor surprinde. Mărginită de Marea Neagră în sud-estul Europei, atracţiile ţării includ fluviul Dunărea şi Munţii Carpaţi“, îşi începe jurnalista textul, citat de News.ro.

După un scurt istoric, Patti Morrow notează că România, şi în special zona Transilvaniei, adăposteşte unele dintre cele mai bine conservate oraşe medievale din Europa şi scoate în evidenţă ce a impresionat-o în zonele pe care a avut ocazia să le viziteze. 

Bucureşti

Supranumit „Micul Paris“, pe lângă palatul lui Ceauşescu şi cea mai mare clădire din lume, Bucureştiul are şi „un labirint de străzi pavate cu piatră cubică şi arhitectură specifică pentru centrul vechi, care atrage vizitatorii în magazine de antichităţi, cafenele şi galerii de artă.“

FOTO Patti Morrow

image

Sibiu

Despre Sibiu, Patti Morrow scrie că nu este doar unul dintre cele mai frumoase oraşe ale României, ci şi din toată Europa. „Este un oraş pietonal, cu un zid medieval impunător, turnuri bine conservate, străzi înguste, clădiri din secolul al XVII-lea, Podul Mincinoşilor şi cele două pieţe dominate de biserici – Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu completează oraşul cu parade, muzică, reprezentaţii live şi focuri de artificii şi este găzduit la Sibiu în luna iunie a fiecărui an“, notează autoarea.

FOTO Patti Morrow

image

Saschiz

Satul poate fi mic, dar vederile sunt spectaculoase, subliniază Morrow, amintind şi de biserica din secolul al XV-lea care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

FOTO Patti Morrow

image

Sighişoara

„Sighişoara este considerată unul dintre cele mai frumoase şi mai bine conservate oraşe medievale din Europa. Amestecul impecabil de străzi pietruite, turnuleţe, turnuri, case burgheze, pieţe şi biserici frumos ornate a fost comparat cu atmosfera magică din Praga sau Viena“, scrie jurnalista.

Sibiel

La Sibiel, autoarea a vizitat-o pe bunica Eugenia, unde a învăţat cum se face brânza şi mămăliga, unde a gustat afinata şi plăcintă cu mere. O experinţă care nu trebuie ratată, spune ea.

Braşov

Braşovul este descris de Patti Morrow drept „unul dintre cele mai vizitate oraşe din România“, „un amestec de arhitectură gotică, barocă şi renascentistă“.

Castelul Bran

Jurnalista americană cataloghează Castelul Bran drept „cel mai cunoscut bastion al României“, „învăluit în mituri şi mister, groază şi intrigi - unele adevărate, altele false“.

Cetatea Rupea

Unul dintre cele mai vechi stituri arheologice, Cetatea Rupea oferă vederi panoramice uimitoare, spune Morrow.

FOTO Patti Morrow

image

Cristian

Construită în 1495, biserica evanghelică în stil gotic se află pe locul unei bazilici romane din secolul al XIII-lea. Cea mai mare şi cea mai ciudată atracţie este unul dintre turnurile fortăreţei, numit Turnul Bacon, crede jurnalista americană. 

Râşnov

Cetatea Râşnov este aşezată pe o coloană stâncoasă de la poalele Carpaţilor.

Castelul Peleş

Jurnalista a remarcat faptul că este un castel neo-renascentist cu 160 de camere, amplasat la poalele Munţilor Bucegi, în pitorescul oraş Sinaia. „Cu o construcţie finalizată în anul 1883, castelul împodobit cu sculpturi elaborate a servit drept reşedintă de vară pentru familia Regelui Carol până în 1947. A fost primul castel european care a beneficiat de electricitate şi a găzduit prima proiecţie din România a unui film, în 1906, în camera de teatru“, mai scrie Morrow. 

FOTO Patti Morrow

image

Transfăgărăşan

Patti Morrow s-a declarat impresionată şi de „cel mai bun drum din lume“, aşa cum a fost desemnat de realizatorii „Top Gear“, care, spune ea, oferă privelişti superbe asupra lacurilor Vidraru şi Bâlea. 

Munţii Carpaţi

Munţii Carpaţi au o lungime de aproape 1.600 de kilometri, scrie jurnalista în The Huffington Post, şi spune că pădurile de molid, canionul şi cascadele atrag mulţi excursionişti, dar în acelaşi timp reprezintă o casă pentru urşi, lupi şi râşi. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite