Metode simple pentru a scăpa de durerile de urechi apărute în timpul zborului

Metode simple pentru a scăpa de durerile de urechi apărute în
timpul zborului

Metode simple pentru a scapa de durerile de urechi din timpul zborului

Durerile resimţite la nivelul timpanului în timpul zborului pot fi atenuate. Specialiştii recomandă câteva trucuri simple şi explică fenomenul cunoscut sub denumirea de barotrauma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Barotrauma reprezintă afectarea urechii de variaţiile bruşte de presiune atmosferică, survenite în zboruri cu aeronave, scufundări sau deplasări cu telecabina. Sunt traumatisme ale spaţiilor aerate din organism care apar în mod obişnuit la trecerile de la un mediu cu presiune mare la un mediu cu presiune atmosferică normală, trompa lui Eustachio nereuşind să egalizeze presiunea atmosferică cu cea din spatele timpanului. Se creează astfel o presiune negativă în urechea medie, din cauza căreia apar traumatisme la nivelul timpanului care determină o durere intensă. Dacă iniţial putem auzi cum urechile ne pocnesc, treptat vom simţi că acestea se înfundă.

Simptomele sunt agravate de răceli

Senzaţiile specifice răcelii se înrăutăţesc în timpul zborului pentru că nivelul de oxigen este mult mai mic decât în mod normal. Aşa că organismul nostru este supus unui stres suplimentar şi are de suferit.

Metode pentru a scăpa de durerile de urechi din timpul zborului

  • mestecă gumă pe parcursul aterizarii sau poţi alege suptul unei bomboane
  • bea apă, cu înghiţituri mici şi dese
  • cască şi mişcă-ţi maxilarul ca şi cum ai muşca
  • foloseşte picături nazale
  • suflă-ţi nasul de câteva ori

Senzaţiile de durere se pot resimţi mai acut în timpul decolării, dar şi la aterizare. În cazuri extreme, acestea se pot manifesta şi la câteva ore după coborârea din avion.

citeste totul despre: