Metoda inedită şi eficientă prin care sunt reduse accidentele pe unul dintre cele mai lungi drumuri din lume

Metoda inedită şi eficientă prin care sunt reduse accidentele pe unul dintre cele mai lungi drumuri din lume

FOTO iStock

Pentru a evita accidentele rutiere provocate de oboseala acumulată în timpul unui drum lung, guvernul Australiei s-a gândit la o metodă inedită pentru a-i menţine pe şoferi concentraţi şi, implicit, pentru a evita ca aceştia să adoarmă la volan. Iar soluţia este una care clar alungă plictiseala.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentele rutiere grave, cauzate de oboseala şi aţipirea la volan a şoferilor atunci când aceştia parcurg un drum extrem de lung, sunt frecvente în Australia, motiv pentru care guvernul statului s-a gândit la o metodă inedită de combatere a plictiselii la volan, scrie Boredpanda
 
În Australia, şoselele pot fi extrem de lungi. De exemplu, drumul ce uneşte localităţile Balladonia şi Caiguna este de aproximativ 145 de kilometri, în linie dreaptă,  şi se numără printre cele mai lungi din lume, iar parcurgerea lui fără a avea posibilitatea să staţionezi este considerată foarte plictistoare de către cei aflaţi la volan.
 
Astfel, pentru ca şoferii să-şi poată menţine starea de concentrare pe aceste porţiuni lungi de drum au fost instalate indicatoare pe care sunt scrise întrebări de cultură generală, precum „Care este emblema florală a statului Queensland?“. De asemenea, pe parcursul drumului, apar alte indicatoare ce conţin răspunsurile la întrebările anterioare. 
 
 
„Joculeţele trivia te ajută să rămâi concentrat“, este mesajul indicatorului care alertează şoferii înainte de apariţia indicatoarelor cu întrebări de cultură generală. 
 
 
O altă întrebare de cultură generală a fost „care este cea mai mare creatură de pe pământ?“, cu răspunsul „marea barieră de corali“, care este într-adevăr cel mai mare sistem de recif de corali din lume şi se află în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.
   
 

 
Pe tot parcursul drumului, şoferii sunt atenţionaţi că acest lucru le poate salva viaţa.
 
 
Întrebare: Cel mai înalt munte din Queensland?

 
Răspuns: Muntele Bartle Frere

FOTO BoredPanda

FOTO BoredPanda
 
 
Şoferii au răspuns pozitiv la instalarea acestor indicatoare trivia. „Sunt australian şi pot confirma: oboseala acumulată la volan este un adevărat ucigaş pe şoselele din Australia“, a comentat o persoană pe site-ul boredpanda.com.
 
„Să fiu sincer, dacă adormi la volan, pot trece câteva ore bune până să loveşti ceva semnificativ, pe aceste drumuri“, a fost un alt comentariu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările