Lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când vizitezi o ţară străină

Lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când vizitezi o ţară străină

Turiştii trebuie să aibă în vedere o serie de reguli de conduită atunci când vizitează alte ţări FOTO Arhivă

Site-ul „Bright Side“ a întocmit o listă a lucrurilor de care trebuie să ţinem cont că sunt interzise în anumite ţări ale lumii şi care, dacă sunt făcute, ar aduce probleme.

Rusia

Nu oferi un buchet de flori cu număr par. Ruşii oferă flori în număr par doar la funeralii. Un buchet cu număr impar de flori este o alegere mai bună pentru momentele mai fericite, arată sursa citată.

Chile

Nu mânca nimic folosindu-te de mâini. Bunele maniere sunt respectate cu stricteţe în această ţară.

Singapore

Ai grijă ce faci să nu îţi iei amendă. În Singapore este interzis să hrăneşti păsările, să scuipi, să arunci gunoiul pe stradă sau să mănânci în mijloacele de transport în comun.

India

Nu săruta în public. Gestul de a te săruta în public poate să te ducă la închisoare. În India nu este permis contactul fizic cu persoanele de sex diferit în public.

Japonia

Nu lăsa bacşis. Japonezii nu acceptă bacşişul pe care îl consideră un gest de ofensă. De asemenea, este interzis să te îmbrăţişezi în locuri publice.

Mexic

Nu lua lucrurile prea personal. Mexicanii adoră să facă tot felul de glume şi nu ratează nicio ocazie de a face acest lucru. Pe de altă parte, aceştia vor aprecia enorm dacă vei încerca să le înveţi limba sau să te implici în tradiţiilor pe care le respectă.

Noua Zeelandă

Atenţie la ce glume faci. Nu face glume despre rugby, despre filmul „Stăpânul Inelelor“ sau despre Regina Marii Britanii. Localnicii le vor lua personal. Să nu te surprindă dacă o să vezi pe stradă oameni care merg în picioarele goale.

Norvegia

Nu întreba chestiuni care ţin de biserică. Acesta pot fi considerate lipsite de respect. Mulţi dintre norvegieni nu merg la biserică şi nu vor să aibă legătură cu instituţia. De asemenea, nu te aştepta la formalităţi. Într-o conversaţie, norvegienii îşi vorbesc impersonal, indiferen de situaţie.

Turcia

Nu arăta semnul „OK“ cu degetele. În Turcia este considerat un gest obscen. Încearcă să nu bei prea mult alcool. A fi beat în văzul lumii nu îţi aduce respect. Mai mult, e indicat să nu îţi sufli nasul într-un bar sau într-un restaurant.

Regatul Unit al Marii Britanii

Stai la coadă. Britanicii se supără dacă vrei să treci în faţă. Nu îi întreba pe britanici ce venituri au. Aceştia nu discută public despre subiect. Nu invita acasă oameni necunoscuţi, ci doar prieteni apropiaţi.

Germania

Nu folosi saluturi naziste. Sunt considerate a fi gesturi criminale şi poţi avea probleme. Nu te holba la oameni. Doar persoanele cu o educaţie precară fac asta. Nu încerca să pari prietenos. Unui german îi trebuie o perioadă de timp pentru a se acomoda cu oameni noi. Nu felicita pe cineva înainte de ziua de naştere. Germanii sunt superstiţioşi din acest punct de vedere. Cred că este un semn rău, iar individul poate chiar să moară înainte de ziua de naştere.

Kenya

Vorbeşte despre religia şi nu ignora această parte. Oamenii locului sunt foarte religioşi. Fii calm, aici nimic nu se întâmplă potrivit programului. Nu discuta despre sex în cadrul unui grup mixt. Nu vorbi cu cineva folosindu-i numele dacă acea persoană nu ţi-a vorbit în aceeaşi măsură.

Malaezia

Nu atinge capul cuiva. Gestul de a trece degetele prin părul cuiva nu este unul adecvat, mai ales în cazul bebeluşilor. Capul este considerat cea mai sacră parte a corpului.

Coreea de Sud

Nu te folosi doar de o mână când dai bani. Atunci când oferă ceva, în special bani,  coreenii se folosesc de ambele mâini. Acesta este un gest de respect. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: