La Şcoala de Mers pe Munte se învaţă despre omenie şi solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala de Mers pe Munte, proba practică
Şcoala de Mers pe Munte, proba practică

Primul an al „Şcolii de Mers pe Munte“, o iniţiativă inedită a organizaţiei Tăşuleasa Social de reconectare a orăşenilor cu natura, a ajuns la final. Programul de educaţie montană a reunit 300 de iubitori de natură din 38 de oraşe ale României

Organizaţia Tăşuleasa Social a iniţiat anul acesta un program inedit de educţie montană. Sub cupola „Şcolii de Mers pe Munte“ au fost reunite cele mai nobile, dar nu mai puţin pragmatice, scopuri – respectarea eticii muntelui şi însuşirea cunoştinţelor referitoare la echipamentul necesar şi la orientarea pe teren. Vreme de o lună, ideile au fost îmbrăţişate de 300 de cursanţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, pregătiţi să vadă cum muntele poate fi prietenul lor. Activităţile au inclus participarea gratuită la cursuri în campusul Tăşuleasa Social, staţionarea în corturi pe munte şi realizarea de drumeţii memorabile pe poteca Via Maria Theresia şi prin vârfurile Pietrosu şi Negoiu din munţii Călimani.

Iniţiativa a reunit eforturile concertate a 15 instructori şi a peste 100 de voluntari. Echipa instructorilor atestaţi a fost completată de Teodor Tulpan, alpinist român care a ajuns pe vârful Everest în expediţia „Everest2003“. „Această iniţiativă mi-a oferit ocazia şi plăcerea de a împărtăşi tinerilor doritori să meargă pe munte din experienţa şi cunoştiinţele mele acumulate ca salvamontist şi alpinist în expeditiile externe. În calitate de trainer, cred că am transmis ceea ce înseamnă muntele şi natura pentru noi, am cunoscut oameni minunaţi şi sunt convins că fiecare îşi va atinge Everestul personal“, a declarat alpinistul.

„Suntem foarte fericiţi că am finalizat cu bine acest program. Credem că rezultatele  sunt de la bine în sus datorită experienţelor trăite de fiecare participant în parte. Muntele oferă atât de multe oamenilor, iar ceea ce am făcut noi a fost să transmitem valori pe care Tăşuleasa Social le-a dobândit, aici, la poalele Călimanilor: grija faţă de natură, omenia, solidaritatea“, a spus şi Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Tăşuleasa Social.        

Şcoala de Mers pe Munte este un program de educare, destinat dezvoltării turismului responsabil şi sustenabil realizat de Tăşuleasa Social.

Mai multe informaţii, aici.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite