Ionuţ Nedea: „Situaţia actuală ne oferă şansa să aducem pe litoralul românesc turişti care nu şi-au mai petrecut de câţiva ani vacanţa în ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Nedea, CEO litoralulromanesc.ro
Ionuţ Nedea, CEO litoralulromanesc.ro

Întrebat cum poate concura litoralul românesc cu preţurile oferite în străinătate, Ionuţ Nedea, proprietar al agenţiei litoralulromânesc.ro, susţine că la ora actuală, pe litoralul românesc, se găsesc camera duble începând cu 75 de lei, la hotel de 3 stele.

Ionuţ Nedea, CEO al agenţiei litoralulromânesc.ro, unul dintre cei mai mari turoperatori de litoral din ţară, atrage atenţia hotelierilor că perioada pandemiei este una plină de provocări, dar şi de oportunităţi. Plecând de la constatarea că turismul extern este afectat într-o măsură mult mai mare, iar românii se tem să plece în străinătate, creşterea înregistrată pe litoralul românesc ar putea reprezenta oportunitatea de a aduce la Constanţa români care nu şi-au mai petrecut vacanţa în ţară de ani buni.

„Oportunitatea este că avem şansa să aducem oameni care nu au mai fost de 9 -10 ani pe litoralul românesc, să redescopere litoralul altfel, să vadă că s-au făcut investiţii în activele hoteliere şi să vadă hoteluri noi. Provocarea este să-i aducem aici şi să-i convingem să redevină turişti ai litoralului românesc“, a spus Nedea.

În ceea ce priveşte preţurile practicate de hotelieri, Nedea este de părere că hotelierii pot contracara direct, venind cu oferte competitive cu cele ale destinaţiilor pe care românii le caută. „Trebuie să ne setăm ca şi obiectiv pe termen lung să oferim preţuri corecte pentru serviciul prestart. Nu trebuie să căutăm să fim tot timpul cea mai ieftină destinaţie, pentru că o presiune pe preţ pune presiune pe calitate. Nu putem avea preţ mic şi calitate superioară. Nu se întâmplă nici în Bulgaria, nici în Grecia. Ei îşi permit să menţină un nivel al calităţii pentru că au costuri total diferite de ale noastre“, a spus CEO-ul agenţiei litoralulromanesc.ro

Cazare pe litoralul românesc cu 16 euro pe noapte

Întrebat cum poate concura litoralul românesc cu preţurile din străinătate, Neda susţine că, la ora actuală, pe litoralul românesc, se găsesc camere duble începând cu 75 de lei, la hotel de 3 stele. Totodată, acesta a spus că i-ar plăcea să fie oprită paradigma comparaţiilor. „Noi nu ne propunem să fim cea mai ieftină destinaţie, ne propunem să avem un raport corect calitate – preţ“.  

În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, Nedea, care este şi acţionar al hotelului Opal din Jupiter, spune că a trimis clienţilor comunicări scrise în care le-a fost explicat că hotelierii au implementat nişte măsuri şi, la rândul lor, au responsabilitatea de a le respecta. Din ce a putut constatat până acum, doar 1% dintre turişti nu respectă regulile, devenind chiar agresivi atunci când li se atarge atenţia asupra acestora.

85% dintre turiştii agenţiei Litoralul Românesc care au fost nevoiţi să-şi reprogrameze vacanţele au optat pentru vouchere şi 15% pentru restituirea banilor.

Agenţia Litoralul Românesc a avut o creştere medie anuală de 40% în cei 15 ani de existenţă pe piaţă. Cu o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro, se situează pe primul loc între agenţiile touroperatoare dedicate litoralului românesc.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite