Invenţia care ar putea salva pasagerii de la moarte în cazul unui accident aviatic VIDEO

Invenţia care ar putea salva pasagerii de la moarte în cazul unui accident aviatic VIDEO

Inginerul Vladimir Tatarenko spune că partea detaşabilă a avionului, unde se află pasagerii, poate ateriza atât pe apă, cât şi pe sol, în caz de urgenţă, graţie paraşutelor speciale ataşate de cabină şi a tuburilor de cauciuc care îi permit să plutească pe apă. FOTO Bored Panda

Inginerul ucrainean Vladimir Tatarenko a muncit timp de trei ani pentru a găsi o cale de a salva pasagerii în cazul unui accident de avion. Acesta a descoperit o modalitate, inventând o cabină detaşabilă, care se poate ejecta în caz de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inginerul Vladimir Tatarenko spune că partea detaşabilă a avionului, unde se află pasagerii, poate ateriza atât pe apă, cât şi pe sol, în caz de urgenţă, graţie paraşutelor speciale ataşate de cabină şi a tuburilor de cauciuc care îi permit să plutească pe apă.

„Supravieţuirea în cazul unui accident de avion este posibilă. Bineînţeles, cu condiţia ca avionul să nu explodeze sau să fie ţinta unui atac”, a punctat acesta pentru LiveLeak. 

Scepticii se întreabă însă dacă respectiva capsulă detaşabilă nu ar putea să submineze întreaga structură a aeronavei şi îşi pun problema supravieţuirii piloţilor. 

FOTO Bored Panda

După ce cabina se desprinde, viteza celor două motoare se reduce şi se deschid cele două paraşute, pentru ca pasagerii să ajungă în siguranţă la sol. Cabina poate fi ejectată printr-o deschidere poziţionată la coada avionului, în timpul decolării, zborului sau aterizării.

FOTO Bored Panda

Cabina detaşabilă ar urma să includă şi spaţiul de depozitare pentru bagaje. 

FOTO Bored Panda

În ciuda celor care se întreabă cât de eficient este acest tip de aeronavă, dar şi cât de mult ar costa producerea unui astfel de avion, inventatorul a făcut un sondaj din care a rezultat că 95% din oameni ar fi dispuşi să plătească mai mult pe un bilet ca să zboare cu o aeronavă dotată cu un astfel de sistem de siguranţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: