Interesul pentru vacanţele în Bulgaria s-a triplat. Bulgarii îi atrag pe români cu reduceri de până la 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bulgaria nisipurile de aur

Începând cu 1 iunie, românii nu vor mai avea nicio restricţie de călătorie în Bulgaria, fiind eliminate toate condiţiile de intrare, potrivit uneia dintre cele mai cunposcute companii de consultanţă în turism..

Datorită faptului că Bulgaria este pe lista verde a României, nici la întoarcere nu există nicio restricţie. Cetăţenii români care sosesc din România vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligaţi să prezinte alte documente în afara celor de călătorie (potrivit Ordinului nr. RD-01-374 al ministrului sănătăţii al Republicii Bulgaria, emis pe 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021). Practic, se elimină toate restricţiile anterioare ce au fost valabile până la data de 27.05.2021.

”Începând cu introducerea Bulgariei pe lista verde şi mai ales după ce bulgarii au anunţat că nu mai solicită niciun document românilor la trecerea graniţei în afară de actul de identitate, cererea şi interesul s-au triplat.

Cele mai solicitate staţiuni au rămas Nisipurile de Aur, Albena şi Sunny Beach. Hotelurile au în continuare oferte speciale cu reduceri substanţiale. Românii au primit foarte bine vestea. Ne aşteptăm la un val de rezervări în următoarea perioadă. Aş putea spune că în acest an, vacanţele reprezintă cel mai fierbinte subiect de discuţie. Observ o efervescenţă similară celei de după 1989, când românii câştigau libertatea de a călători în străinătate”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

  În această perioadă, pentru litoralul bulgăresc există multe oferte cu reduceri de 30-40% sau chiar până la 50% în iunie. Astfel de reduceri nu au existat niciodată în luna iunie. Hotelierii sunt acum în dificultate fără turiştii din Rusia, Germania, Marea Britanie sau alte ţări din Europa occidentală şi oferă reduceri mari ca să atragă turiştii români. Însă acest lucru s-ar putea să se schimbe pe măsură ce înaintăm în sezon.

Recomandăm să se facă rezervări din timp pentru a prinde locuri la hoteluri bune cu servicii bune. Este foarte posibil ca acestea să rămână fără locuri în perioadele solicitate.

Consultanţii Travel Planner au elaborat o listă cu aşteptările de vacanţă în timpul pandemiei şi cu ce trebuie luat în calcul pentru concediul din 2021.

1. Dacă, în mod normal, un sezon se rezervă cu până la 10 luni înainte, acum totul se condensează în doar trei-patru luni. Această nouă abordare are, însă, consecinţe asupra personalului şi asupra aprovizionării. Pentru un hotel, este nevoie de timp şi de organizare pentru implementarea acestor servicii. Este greu ca totul să se planifice atât de repede şi este posibil ca totul să se reflecte chiar şi în calitatea serviciilor oferite.

2. Pentru sezonul de vară 2021, în general, serviciile oferite de către toate destinaţiile pot suferi, în unele cazuri, o uşoară scădere, din cauză că hotelierii vor fi nevoiti să îşi ajusteze, în ultimul moment, o parte din servicii în functie de gradul de ocupare. Cu toate acestea, există şi unele hoteluri, precum HVD Reina Del Mar şi Melia, care aleg să îşi păstreze serviciile bune şi în 2021. De altfel, consultanţii de turism chiar recomandă aceste resorturi de 4 si 5 stele. 

3. Hotelierii care au implementat măsurile de siguranţă de anul trecut vor avea un plus în calitatea serviciilor oferite în acest sezon, având deja experienţă. Ştiu la ce să se aştepte şi sunt flexibili în a oferi servicii personalizate turiştilor. 

4. Este foarte posibil ca anumite condiţii de călătorie să fie dinamice şi să apară modificări de la o zi/săptămână la alta. De aceea, este important să apelezi la un consultant de turism sau la o agenţie de turism de încredere, care să te poată ajuta cu organizarea şi cu update-ul în timp util. 

5. Este posibil ca în vârf de sezon agenţiile de turism să răspundă mai greu, în anumite momente, din cauza unui volum crescut de cereri last minute. Recomandăm turiştilor să rezerve online, preferabil din timp şi să fie înţelegători cu situaţia actuală.  Apelează, aşadar, la variantele alternative: Facebook, Instagram sau blog pentru a fi la curent cu toate noutăţile. O agenţie care comunică transparent şi usor pe aceste canale va oferi un plus de valoare călătoriei tale. 

De asemenea, este posibil ca pentru unele destinaţii să crească interesul în ultimul moment, mai ales în vacanţa de vară. De aceea, nu uita să ţii mereu legătura cu agentul tău de turism, care ştie deja ultimele ştiri despre destinaţiile tale preferate şi te poate ajuta să iei cea mai bună decizie.

6. Te poţi aştepta ca autorităţile fiecărui stat să facă tot posibilul pentru a avea cât mai puţine cazuri locale de COVID-19, astfel încât să poată menţine deschise graniţele pentru turişti. Totul pentru ca tu să îţi poţi petrece concediul relaxat. Grecia, Turcia şi Bulgaria au relaxat deja măsurile de siguranţă pentru sezonul de vară 2021, pentru vacanţa în timpul pandemiei.

7. Pentru binele tău, setează-ţi corect aşteptările pentru vacanţele din acest an. Informează-te, porneşte în vacanţă cu un mindset pozitiv şi bucură-te de toate momentele de relaxare alături de familie şi prieteni. 

”Chiar dacă trebuie să respecţi câteva reguli, acestea sunt luate pentru siguranţa ta şi nu te împiedică să te bucuri de concediu. În plus, s-a dovedit ştiinţific că persoanele care călătoresc mai mult sunt mai fericite. Trebuie să ştii că, indiferent de ce tip de vacanţă ai alege, banii turiştilor nu se pierd. Pachetele superflexibile au fost concepute cu gândul la turiştii noştri şi la concediile lor, ţinând cont de restricţiile de călătorie. Am rambursat deja toţi banii clienţilor care ne-au cerut acest lucru”, conchide Sebastian Constantinescu.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite