Ierusalim, în topul destinaţiilor anului 2018: România devine principala ţară ca sursă de turişti în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preferinţa românilor pentru destinaţia Israel continuă să crească, astfel că destinaţia a depăşit deja ţinta de 100.000 de turişti români stabilită ca obiectiv până la finalul anului 2018. România devine astfel principala ţară din regiune ca sursă de turişti în Israel depăşind chiar şi Polonia în luna octombrie, ţară ce a fost pe primul loc în ultimii ani în acest clasament.

Conform ultimelor date ale Ministerului Turismului din Israel numărul turiştilor români ce au vizitat Israelul în primele 11 luni ale anului a fost de 100.900, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 şi cu 118% faţă de anul 2016. În luna octombrie aproape 20.000 de români au vizitat Israelul iar în luna noiembrie 14.000 de români.

„Ne aşteptăm ca trendul ascendent să se păstreze şi în lunile de iarnă, Israelul fiind o destinaţie cu climă blândă tot timpul anului şi vreme perfectă pentru explorat chiar şi în perioada Ianuarie – Martie. Temperatura variază între 15 şi 22 grade Celsius în primele luni ale anului şi oferă o vreme perfectă pentru explorat oraşul” a declarat Ami Alon, Director de Marketing Europa Centrală şi de Est.

Românii aleg Tel Aviv şi Ierusalim ca destinaţii de city break

Vacanţele turiştilor români în Israel durează în medie 5 zile şi includ cazare în Tel Aviv şi excursii de o zi în Ierusalim sau chiar la Marea Moartă. Marea schimbare a ultimilor 3 ani este atenţia îndreptată mai mult spre explorarea oraşului Tel Aviv decât spre explorarea locurilor religioase. Bugetul de călătorie al turiştilor români este de 120 – 150 dolari pe zi, sumă ce include transportul, cazarea, mesele şi eventualele cumpărături.

În fiecare săptămână, peste 40 de zboruri decolează de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Preţurile încep de la 38 euro / bilet şi zborul durează aproximativ 2,5 ore, fiind unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Octombrie – aprilie, sezonul perfect pentru plajă în Eilat

Pe lângă Tel Aviv şi Ierusalim, o altă zona extrem de cerută de turiştii români este Eilat. Românii aleg să îşi petreacă aici sejururile la Marea Roşie şi să profite de temperaturile ridicate aproape tot timpul anului (temperaturi peste 30 de grade Celsius 8 luni pe an). Până în luna Martie, 2019, Wizz Air operează două zboruri săptămânale spre Eilat iar preţul unui bilet începe de la 40 euro.

Începând din 25 noiembrie 2018, Opera din Eilat a pus în scenă un nou spectacol care să anime serile celor care îşi petrec vacanţele la Marea Roşie. Spectacolul prezintă o călătorie muzicală în jurul lumii şi fragmente din arii de opera celebre precum My Fair Lady şi Phantom of the Opera.

Ierusalim, în topul destinaţiilor anului 2018 conform Euromonitor

Potrivit raportului "Top 100 City Destinations 2018" publicat săptămâna această de către Euromonitor, Ierusalimul se află în topul oraşelor cu creştere notabilă a numărului de turişti în anul 2018, alături de Porto, Mumbai şi Osaka. Creşterea estimată pentru tot anul 2018 este de 38%, Ierusalimul ajungând astfel la 4,8 milioane de turişti până la sfârşitul anului 2018.

Despre Israel ca destinaţie de vacanţă pentru turiştii români

Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură. Peste 60 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România - Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu (din luna iulie, 2018). Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 152% a turiştilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite