Ianuarie redevine luna cu cele mai mici preţuri la biletele de avion. Zboruri de la 20 euro spre Italia, Franţa sau Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avion

Companiile aeriene se întrec în oferte. Ianuarie – luna cu cele mai mici preţuri la biletele de avion. Preţuri mai mici cu până la 60% faţă de preţul mediu din restul anului, începând de la 20 euro dus-întors/persoană.

Conform statisticilor furnizate de agenţia de turism online Vola.ro, luna Ianuarie este momentul propice pentru achiziţionarea biletelor de avion la preţuri cu până la 60% mai mici. Astfel, dacă în restul anului, turiştii urmăresc cu atenţie campaniile de reduceri ale companiilor aeriene pentru a obţine cele mai bune tarife la biletele de avion, în ianuarie preţurile mici sunt cel mai uşor de găsit, la o simplă căutare pe Vola.ro, de exemplu. Tarifele cele mai mici pentru zborurile dorite sunt evidenţiate pe Vola.ro sub denumirea de „Ieftinuarie”.

Destinaţiile spre care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion în luna Ianuarie sunt printre cele mai iubite de către turiştii din toată lumea: Italia, Austria, Spania, Franţa şi Portugalia

Destinaţiile spre care se poate zbura cel mai ieftin din România sunt cele europene, spre care românii se îndreaptă, de altfel, cel mai des, atât pentru vacanţe de relaxare, cât şi pentru vizitarea rudelor şi prietenilor, ori pentru a merge la studii sau la muncă. Printre acestea, se numără Italia, o destinaţie preferată de români pentru city break-uri şi unde preţurile pentru un bilet dus-întors încep de la 20 euro, dar şi Austria, unde românii merg cu precădere la schi în perioada aceasta, pe biletul de avion plătind sume ce încep de la 40 de euro dus-întors de persoană. Din lista oraşelor spre care se poate zbura cu un cost minim dacă biletul este achiziţionat în luna în curs, nu lipsesc nici Barcelona (bilete de la 49 euro/persoană/dus-întors), Madrid (preţuri de la 42 euro/persoană/bilet dus-întors) sau Valencia (tarife de la 60 euro/persoană/bilet dus-întors).

Totodată, îndrăgostiţii care vor să petreacă Valentine’s Day într-unul dintre cele mai romantice oraşe din lume, Paris, vor plăti luna aceasta pentru un bilet de avion dus-întors 49 euro/persoană. Dintre oraşele europene cele mai iubite de români, preţul cel mai mare la bilete de avion în luna ianuarie este către Portugalia, de la 79 euro/persoană pentru un zbor dus-întors.

Românii profită de preţurile mici din Ianuarie pentru a-şi rezerva city break-uri în lunile de primăvară şi chiar concediile din sezonul estival

Deşi pe fondul pandemiei city break-urile au fost înlocuite cu vacanţe mai lungi, de multe ori spre destinaţii interne, ori, la polul opus, spre destinaţii exotice unde erau mai puţine restricţii, conform specialiştilor Vola.ro, în 2022 am putea asista la o revenire treptată a city break-urilor în preferinţele turiştilor români. Aceştia au făcut deja primele rezervări pentru lunile de primăvară şi chiar pentru vacanţa de Paşti de anul acesta. De asemenea, au apărut şi cereri de tip early booking, pentru vacanţele de vară, Grecia, Turcia şi Spania fiind printre cele mai solicitate destinaţii pentru concediile mai lungi din sezonul estival.

Vânzări cu 150% mai mari luna aceasta la biletele de avion comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior

Pe fondul apariţiei vaccinului, a certificatului verde şi reglementării mai clare a condiţiilor de călătorie, românii sunt din ce în ce mai dornici şi, totodată, dispuşi să călătorească în afara ţării. Astfel, Vola.ro estimează o creştere de minim 150% în luna curentă comparativ cu ianuarie 2020. Totodată, Vola.ro a raportat vânzarea a unui număr dublu de bilete de avion în luna decembrie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„Conform tendinţelor observate de-a lungul timpului, în luna Ianuarie sunt, de obicei, cele mai bune preţuri la biletele de avion. Există cazuri când tarifele sunt chiar şi cu 60% mai mici decât în restul anului. Explicaţia pentru ‚‚Ieftinuarie’’ este una simplă: companiile aeriene au promoţii, este o perioadă în care încă îşi definitivează orarul de zbor pentru anul ce urmează, vor să testeze piaţa, să ia pulsul preferinţelor pasagerilor. Şi pentru că înţelegem că flexibilitatea este cuvântul cheie al călătoriilor de ceva vreme, clienţii noştri pot adăuga la fiecare bilet achiziţionat pe Vola.ro diverse opţiuni care să le garanteze o călătorie fără griji, cum ar fi asigurarea COVID sau serviciul Fast Fefund, cu ajutorul căruia pot obţine rambursare banilor cash în 3 zile ori un voucher instant dacă zborul lor este modificat sau anulat. De asemenea, recomandăm şi alegerea hotelurilor cu opţiunea de Anulare Gratuită pentru un plus de confort psihic şi mai puţine bătăi de cap în cazul unui eveniment neaşteptata declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite