FOTO VIDEO Cât va costa o excursie în inima celei mai mari peşteri din lume

FOTO VIDEO Cât va costa o excursie în inima celei mai mari peşteri din lume

Cea mai mare peşteră din lume îşi va deschide curând „porţile“ vizitatorilor FOTOGRAFII oxalis.com.vn

Speologii din întreaga lume au rămas uimiţi de frumuseţea şi lungimea celui mai mare pasaj subteran din lume, Son Doong Cave, din Vietnam, în al cărui interior se ascunde o junglă şi un râu. De priveliştile incredibile se vor bucura şi turiştii, la începutul anului viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Reprezentanţii companiei Oxalis din Asia de Sud-Est au lansat pe piaţă primul pachet turistic ce asigură un tur de şase zile în interiorul celei mai mari grote din lume. 

Oficialii au anunţat că expediţiile vor începe din 2014, iar vizitatorii vor trebui să achite 3.000 de dolari pentru a vizita pe îndelete interiorul peşterii din Vietnam.

Vizita va fi cu adevărat una de neuitat, devreme ce turiştii care se vor încumeta la o astfel de aventură vor trebui să coboare în rapel 80 de metri, doar pentru a pătrunde în interiorul grotei, relatează „The Huffington Post“.

Potrivit anunţului făcut de agenţia Oxalis, în prima noapte, turiştii vor poposi în apropierea unei stalagmite uriaşe care imită forma unei unei labe de câine.

Peştera a fost descoperită în anul 1991, de un localnic, dar informaţiile despre această minune a naturii au fost făcute publice pentru prima oară în anul 2009, atunci când speologii englezi au anunţat că pasajul subteran are o lungime de 150 de metri şi o înălţime de 300 de metri. Expediţii făcute în anii 2010 şi 2011 au scos însă la iveală detalii uluitoare despre peşteră, descoperindu-se că lungimea acesteia este de aproape 9 kilometri.

Fotograful german Carsten Peter, care a participat, în anul 2010, la o expediţie germano-britanică, a afirmat că Son Doong Cave este un loc surprinzător, al cărui capăt nu a fost încă găsit.

„Am descoperit camere şi locuri pe care nu le mai văzuse nimeni până în acel moment, lungimea peşterilor este surprinzătoare, însă sunt convins că încă nu am găsit tot, că nu i-am dat de capăt. Această peşteră este unică, deşi am văzut sute de peşteri în cei 35 de ani de carieră“, a declarat Carsten.

Cei care nu-şi permit să plătească suma de 3.000 de dolari pot să facă un tur virtual, prin intermediul filmuleţului de mai jos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările