FOTO VIDEO Carnavalul de la Rio a început. 12 şcoli de samba sunt înscrise în competiţia pentru titlul de campioană

FOTO VIDEO Carnavalul de la Rio a început. 12 şcoli de
samba sunt înscrise în competiţia pentru titlul de campioană

Regina carnavalului, regele Momo (centru) şi primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes. FOTO: Reuters

Regele Momo, pe numele său real Wilson Dias da Costa Neto, a declarat vineri deschis Carnavalul de la Rio, după i-a fost înmânată, în mod simbolic, cheia oraşului brazilian de Eduardo Paes, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wilson Dias da Costa Neto, persoană care ocupă funcţia onorifică prima oară, a sosit într-o limuzină, însoţit de Regina Carnavalului, Leticia Guimaraes, şi de două prinţese. Cei doi reprezentanţi ai „regalităţii”, aleşi în cadrul unui concurs, vor deschide calea defilărilor oficiale pe Sambodromul din Rio, duminică seară.

„Îi salut pe Majestatea Sa Regele Momo, pe Regină şi prinţese„, a spus primarul oraşului brazilian. „Rege Momo, este primul dumneavoastră an de domnie şi preluaţi oraşul într-un moment special. Sper să gestionaţi bine problemele de trafic rutier în centrul oraşului”, a  declarat Eduardo Paes.

„Sunt foarte fericit că sunt al 15-lea Rege Momo. În numele primăriei, fiind regele celei mai mari petreceri din lume, declar deschis Carnavalul din minunatul oraş Rio de Janeiro, cu multă bucurie, dar şi cu responsabilitate. Să fie bucurie!”, a afirmat, la rândul său, noul „patron” neoficial al oraşului.

Distracţia a început pe străzile din Rio. FOTO: Reuters

Sambódromul va fi locul, în care cele 12 şcoli de dans din „grupa specială” participante la eveniment, se vor întrece în mişcări, cu peste 75.000 de locuri disponibile cu bilete. Preţurile acestora sunt cuprinse între 50 şi 800 de euro, în funcţie de aşezarea în sambódrom.

În marea finală, vor defila numai şase şcoli de samba, în competiţie pentru titlul de campioană. La carnavalul de stradă vor participa însă, câteva zile, milioane de persoane.

Costumele şi decorurile sunt create astfel încât să reprezinte cât mai bine viaţa colorată din cartierele braziliene. La realizarea ţinutelor s-a ţinut cont de istoria şi tradiţiile fiecărei regiuni. Sponsorii investesc milioane de dolari pentru ca decorurile şi costumele să fie cât mai deosebite, iar ornamentele cât mai mari şi inedite.

Carnavalul are loc în fiecare an, cu 40 de zile înainte de Paşte. Începe vineri şi se termină marţi, exact la începerea postului. Astfel, în 2014 evenimentul se va desfăşura în perioada 28 februarie – 4 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: