FOTO De ce ar trebui să vizitezi România acum. Impresiile de călătorie ale unei americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sighişoara FOTO Amanda Williams
Sighişoara FOTO Amanda Williams

„Mulţi oameni nu consideră România o destinaţie frumoasă. Această ţară est-europeană, situată între Bulgaria şi Ungaria, nu este un loc în care turiştii se îngrămădesc; aici a existat comunismul şi trăiesc vampirii, aşa că te gândeşti că nu e o ţară în care te poţi distra, nu? Ei bine, eşti departe de adevăr“, scrie o americană pe blogul său, „A dangerous business“.

Amanda Williams spune despre România că este o ţară care încă se reface după căderea comunismului, dar că este un loc mai interesant de vizitat decât multe altele. „Şi, ca să ştiţi, cât am fost acolo, n-am întâlnit niciun vampir“, dă asigurări tânăra Amanda.

România, pur şi simplu, îţi ia minţile. „Abia aşteptam să călătoresc acolo, dar ţara mi-a depăşit aşteptările“, adaugă Amanda. Ea a întocmit o listă cu toate lucrurile care au făcut-o să îndrăgească România ca destinaţie turistică şi a scris o postare cu titlul „De ce ar trebui să vizitaţi România chiar acum“.

Şi iată care sunt motivele sale:

Este ieftin

Brasov Amanda Williams

„În România totul este mult mai ieftin decât în Cehia sau în Ungaria. Totul, de la cazare până la transport şi mâncare, este ieftin. Chiar şi zonele turistice sunt ieftine. De exemplu, în Braşov, una dintre destinaţiile preferate şi de străini, dar şi de români, intrarea în Castelul Bran este de doar 7 dolari (acum intrarea la Bran este 25 de lei, n.r.). Cea mai scumpă masă pe care am luat-o acolo, într-un restaurant destul de luxos, a costat 12 dolari (aproximativ 40 de lei) şi cea mai ieftină mai puţin de 3 dolari (10 lei). Vă puteţi închipui cât de ieftină a fost berea.

Este frumos

Fortareata Rasnov Amanda Williams

Peisajul rural, oraşele medievale, oamenii... România are foarte multe surprize de dezvăluit. Oraşe precum Sighişoara şi Braşov sunt foarte atractive şi colorate, iar peisajul rural este aproape neatins în multe părţi ale ţării. Localurile? Sunt pline de oameni minunaţi care vor fi extraordinar de fericiţi să vă mulţumească şi să vă vorbească despre ţara lor.

Este uşor să te descurci acolo

Gara Romania Amanda Williams

Una dintre cele mai mari surprize pentru mine a fost cât de uşor mi-a fost să mă descurc prin România. Zona rurală este foarte bine conectată cu cea urbană prin căi ferate, autobuze şi chiar şi avioane care fac legătura şi cu restul Europei. Şi, dintre toate autobuzele şi trenurile cu care am călătorit în România, doar unul a fost foarte vechi şi puţin murdar. Multe erau noi şi curate, unele chiar aveau aer condiţionat! Şi cea mai bună parte a fost că toate trenurile şi autobuzele chiar au plecat şi au ajuns la timp! (Ei bine, n-a fost chiar mereu cazul, desigur, dar nicio întârziere într-o săptămână este destul de bine).

Este locul unde toată lumea vorbeşte engleza

sat Viscri Amanda Williams

Aproape toată lumea din ţară se descurcă în engleză, mai ales tinerii. Asta face din România o destinaţie uşor de străbătut şi astfel ajungi să cunoşti obiceiurile locale şi pe localnici destul de bine.

Este încă un loc nu foarte aglomerat

sat Viscri 2 Amanda Williams

Deoarece România (şi, de fapt, mare parte din Europa de Est) este destul de departe de ruta turistică obişnuită, chiar şi locurile frumoase de vizitat sunt relaxante şi te simţi binevenit acolo. Singurul loc destul de aglomerat a fost Castelul Bran, dar mai există o grămadă de alte destinaţii mai frumoase.

Este plin de tradiţii

sat Viscri 3 Amanda Williams

România nu abundă de turişti, aşa că tradiţiile, cum ar fi ţuica de casă, ţesutul şi sculptatul în lemn, sunt încă parte din viaţa de zi cu zi. Tot aici se găsesc locuri ciudate şi interesante, cum ar fi Cimitirul Vesel din Săpânţa. Satele sunt sate în adevăratul sens al cuvântului şi vacile încă se întorc singure seara acasă.

România este gata pentru turişti

Cimitirul Vesel Amanda Williams

Din motivele de mai sus şi încă o dată pe-atât, România este gata pentru turism. Bucureştiul are un sistem nou de metrou şi autobuze echipate cu sisteme GPS. Sate precum Viscri transformă deja clădirile vechi în pensiuni şi aproape peste tot există acces gratuit la wi-fi.

Dar toate astea nu vor rezista, desigur. Pe măsură ce ţara se dezvoltă şi se îmbunătăţeşte economia (posibil să se întâmple şi asta odată cu aderarea ţării la zona Schengen) multe dintre aceste motive vor deveni irelevante. Aşa că, dacă vă gândiţi să vizitaţi România, faceţi-o acum!“, este sfatul Amandei. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite