FOTO Top 10 cele mai neobişnuite plaje din lume

FOTO Top 10 cele
mai neobişnuite plaje din lume

Plaja ascunsă din Insulele Marieta, Mexic FOTO: Boredpanda.com

Valuri fluorescente, nisip roz, verde sau de sticlă, stânci spectaculoase – plajele pot veni în multe forme şi culori spectaculoase, care se înscriu în categoria destinaţiilor inedite de vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când ne gândim la plaje, ne imaginăm nisipuri albe şi ape liniştite, dar natura ne pferă uneori spectacole impresionante.

Există câteva plaje în lume că natura nu încetează să ne uimească cu peisaje care par desprinse din poveşti. Algele fluorescente, nisipul din sticlă sau cel roz, din corali,

Vă prezentăm 10 dintre cele mai neobişnuite plaje din lume, care vă pot inspira destinaţia de vacanţă pentru următorul an dacă sunteţi în căutarea unor destinaţii inedite.  

 

Plaja de sticlă din California

FOTO: Boredpanda.com

Plaja ascunsă din Insulele Marieta, Mexic

FOTO: Boredpanda.com

Plajă din Maldive, ca un cer înstelat. Albastrul fluorescent al apei este dat de fitoplanctonul de Lingulodinium polyedrum, un tip de alge.

FOTO: Boredpanda.com

Plaja Catedralelor din Ribadeo, Spania

FOTO: Boredpanda.com

Plaja cu nisip roz din Bahamas. Firele de nisip sunt, de fapt, resturi de corali aduse de valuri pe plajă.

FOTO: Boredpanda.com

Aterizare extremă pe plaja Maho, din Saint Martin

FOTO: Boredpanda.com

Bolovanii (ouăle de dragon) de pe plaja Koekohe din Noua Zeelandă sunt sedimente marine erodate care s-au format în urmă cu cel puţin 56 de milioane de ani. Crăpăturile neobişnuite sunt umplute cu dolomit şi cuarţ.

FOTO: Boredpanda.com

Plaja cu nisip verde din Guyana Franceză

FOTO: Boredpanda.com

Plaja de bazalt din Irlanda este acoperită de 38.000 de „faguri“ de bazalt, interconectate, care dispar treptat în mare. Erupţiile vulcanice au format aceste pietre neobişnuite.

FOTO: Boredpanda.com

Plaja Vik, din Islanda, cu nisip negru

citeste totul despre: