FOTO Top 10 cele mai ciudate şi înspăimântătoare lucruri pe care oamenii au încercat să le introducă ilegal în ţară

FOTO Top 10 cele mai ciudate şi înspăimântătoare lucruri pe care oamenii au încercat să le introducă ilegal în ţară

Cinci perechi de ochi umani pluteau într-un borcan de gem confiscat pe aeroportul din Stansted, Marea Britanie, în 2007. turbosquid.com

Cele mai multe persoane care călătoresc pe calea aerului şi trec prin controalele obligatorii din aeroporturi se gândesc să nu depăşească, eventual, cantitatea de lichid permisă la bordul avionului, de 100 de ml. Nu este şi cazul pasagerilor care au contribuit la realizarea unui clasament al celor mai bizare lucruri descoperite la punctele de control de angajaţii aeroporturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


O aplicaţie botezată „Busted! Caught By Customs“ ( Te-am prins! Reţinut de vameşi) lansată de hotelcontractbeds.co.uk arată care sunt cele mai bizare obiecte cu care unii pasageri au fost prinşi în timp ce încercau să le introducă în diferite ţări.

1. Aveţi ceva de declarat, domnelor? Poate un schelet de om ascuns într-unul din bagaje? Pentru că exact asta au descoperit socaţi vameşii de pe aeroportul din Munchen, în Germania, în 2008, în timpul unei scanări de rutină a bagajelor, cu raze x. Cele două italience însoţite de pasagerul clandestin făcuseră o scurtă oprire în drumul lor din Sao Paulo, Brazilia, spre Napoli, Italia, dar au uitat să le spună autorităţilor că aveau la ele un certificat prin care se adeverea faptul că în bagaje se găseau rămăşiţele unui membru de familie decedat în Brazilia în urmă cu 11 ani. Norocul lor a fost că primiseră şi autorizaţia de a transporta rămăşiţe umane la bagaje de cală, deci era o operaţiune legală, de data aceasta. 

FOTO applam.com

2. Autorităţile vamale de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, Olanda, au confiscat, în 2012, nu mai puţin de 200 de tarantule ascunse în valiza unui cuplu. Traficanţii de insecte exotice mai aveau asupra lor şi alte exemplare vii, printre care greieri şi miriapozi de tot felul.

3. Cinci perechi de ochi umani pluteau într-un borcan de gem confiscat pe aeroportul din Stansted, Marea Britanie, în 2007. Nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat cu marfa de contrabandă după ce a fost confiscată.

4. În 2004, un bărbat a fost oprit de securitatea aeroportului Logan din Boston pentru un control şi au descoperit că acesta se plimba cu un cap de focă în geantă. S-a dovedit, în cele din urmă, că omul era profesor de biologie şi că interesul acestuia faţă de capul de focă era pur profesional.

FOTO natureartists.com

Mai exact, profu’ dorea să-l folosească pe post de material didactic la clasă, pentru ca elevii să înţeleagă mai bine teoria. Din nefericire, paza aeroportului nu a rezonat cu interesul pasagerului şi i-a confiscat materialul didactic pe motiv că este ilegal, conform legii federale, să tranşezi animale moarte găsite pe te miri unde.

5. Iată un tigru mititel, din pluş să fie, oare, el? Probabil asta s-au întrebat autorităţile de pe aeroportul Internaţional din Bangkok, Tailanda, când au dat cu ochii de o valiză burduşită ochi cu animăluţe din pluş, din care se iţea un pui de tigru ce nu părea să funcţioneze pe baterii.

FOTO glogster.com

Stăpâna menajeriei de pluş, în vârstă de 31 de ani, nu era o simplă colecţionară de pluşuri, ci spera să obţină măcar 2.400 de euro pe piaţa neagră iraniană din vânzarea animalului. A ajuns, în schimb, să fie arestată, iar puiul a fost dus într-o rezervaţie naturală.

6. Creier proaspăt de vacă aveem! Cel puţin astfel ar fi putut să-şi promoveze marfa bărbatul care, în 2012, a vrut să înşele vigilenţa pazei aeroportului internaţional din Cairo, Egipt, cu o paporniţă plină cu aproape 200 de kilograme de creier de vacă, delicatesă pe care acesta ar fi vrut să o vândă unui restaurant egiptean. Numai că avântul culinar al omului a fost retezat din faşă, iar afacerea a fost înăbuşită la foc mic de vameşii care susţin că întreaga captură a fost distrusă până la ultimul creier.

FOTO drjockers.com

Interesant este că aproape jumătate de kilogram de creier crud de vacă poate fi achiziţionat din Sudan pentru mai puţin de 1 dolar şi vândut în Egipt cu un preţ de şase ori mai mare.

7. Echipa de securitate a vestitului aeroport londonez Heathrow a fost pusă pe jar după ce s-a descoperit asupra unui pasager un pistol …de jucărie, în miniatură.  Oficialii au refuzat să dea mai multe detalii despre incident, pe motiv că „nu comentăm în privinţa unor incidente punctuale sau asupra detaliilor legate de regimul nostru de securitate “. Pe de altă parte, cei care au auzit povestea nu s-au putut abţine să-şi imagineze cum ar fi fost să deturneze cineva avionul cu o armă aşa mică. „Oamenii ar fi trebuit să strângă din ochi ca să-l vadă mai bine“, a comentat un utilizator de pe portalul Reddit. 

8. Recent, ofiţerii vamali de la aeroportul Birmingham, Marea Britanie, au rămas înmărmuriţi când au văzut că un pasager din Bangladesh încerca să introducă în ţară un copăcel înalt de 1,3 metri, 79 de kg de peşte şi 94.000 de ţigarete. „Deşi confiscăm destul de des ţigări, după cum vă puteţi imagina, găsim destul de rar copaci, mai ales de mărimea asta“, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului.

9. Un tatu împăiat a fost oprit la vamă de autorităţile australiene, în septembrie 2004, după ce s-a observat că avea asupra lui o centură cu două pistoale mici.

FOTO bumsteer.com

Animalul se ascundea sub o pălărie de cowboy făcută pe măsura lui, însă nu prostul gust în materie de cadouri a fost motivul pentru care acesta a fost confiscat, după cum au glumit purtătorii de cuvânt ai aeroportului într-un comunicat de presă, ci faptul că tatuul încălca legile de import pentru animale sălbatice. 

10. Ultima pe listă este o drujbă pe care un domn a vrut să o facă nevăzută pe la un punct de control din aerportul regional Elmira Corning, New York. Surpriză, chiar dacă în multe aeroporturi ţi se confiscă foarfecele în cazul în care depăşesc 10 cm, omul a fost invitat să urce la bord însoţit de fierăstrău, cu condiţia să-i scoată, totuşi, benzina din rezervor. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: