FOTO Sinaia, în topul celor mai frumoase staţiuni de schi mai puţin cunoscute din lume

FOTO Sinaia, în topul celor mai
frumoase staţiuni de schi mai puţin cunoscute din lume

Sinaia ocupă locul opt în clasamentul celor mai frumoase staţiuni montane mai puţin cunoscute din lume FOTO: Arhivă „Adevărul“

Bucatele tradiţionale, vinul fiert cu scorţişoară şi priveliştea pitorească a locului i-au convins pe editorii ghidului turistic „Find The Best“ să ofere un loc de cinste oraşului Sinaia, într-un clasament al celor mai frumoase staţiuni montane de pe glob.

Perla din Carpaţi, aşa cum a fost supranumită Sinaia, ocupă locul opt într-un top zece al celor mai impresionante staţiuni de iarnă mai puţin cunoscute din lume. Fermecaţi de mealagurile româneşti, jurnaliştii site-ului „Find The Best“ îi îndeamnă pe iubitorii sporturilor de iarnă să se aventureze la poalele munţilor Bucegi, în oraşul prahovean. Sleiţi de puteri după o zi de efort fizic, turiştii vor putea, mai târziu, să se relaxeze în vizită la Castelul Peleş, fosta reşedinţă a regelui Carol I, şi la mânăstirile din zonă.

Drept alternativă la deja celebrele staţiuni americane montane Aspen şi Vali, dar şi la cele elveţiene sau austriece, editorii ghidului turistic au propus pârtii de schi mai puţin cunoscute din Europa şi Asia. Stratul mediu de zăpadă, suprafaţa schiabilă şi evaluările primite pe site-ul powderhounds.com au fost trei dintre factorii în baza căruia cei de la „Find The Best“ au realizat topul.

Alături de Sinaia, în clasamentul citat de publicaţia „Business Insider“ mai apar staţiuni din Kazahstan, Israel, Georgia, Slovenia, Finlanda, Slovacia, Chile, Iran, Chile şi Ucraina.

Topul celor impresionante staţiuni montane:

1. Jasná Chopok din Slovacia FOTO businessinsider.com

2.Bovec din Slovenia FOTO businessinsider.com

3. Levi din Finlanda FOTO businessinsider.com

4.Gudauri din Georgia FOTO businessinsider.com

5.Muntele Hermon din Israel FOTO businessinsider.com

6.Portillo din Chile FOTO businessinsider.com

7.Shymbulak din Kazahstan FOTO businessinsider.com

8.Sinaia din România FOTO businessinsider.com

9.Bukovel din Ucraina FOTO businessinsider.com

10.Dizin din Iran FOTO businessinsider.com

Citeşte şi:

Ghidul complet al staţiunilor de iarnă din România. Cât ne costă un weekend la munte: saună, mâncare tradiţională şi pârtii de schi pregătite pentru turişti 

FOTO Profilul românului care merge la schi în Austria 

Vacanţa de Sărbători, între tăiatul porcului şi Bal mascat 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările