FOTO Selecţia Institutului Smithsonian: Cele mai frumoase fotografii care surprind viaţa sălbatică

FOTO Selecţia Institutului Smithsonian: Cele mai frumoase fotografii care surprind viaţa sălbatică

Viaţa în sălbăticia din Africa: O girafă singuratică a fost surprinsă în lumina apusului din Rezervaţia Masai Mara din Kenya. FOTO businessinsider.com

Muzeul De Istorie Naturala Smithsonian a anunţat recent câştigătorii competiţiei anuale "Nature's Best Photography“. Din peste 20.000 de fotografii trimise din toată lumea, numai 50 au fost selectate de reprezentanţii Smithsonian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imagini spectaculoase surprinse în sălbăticie au intrat în competiţia anuală "Nature's Best Photography“, organizată de Muzeul De Istorie Naturala Smithsonian. Numai 50 de fotografii au fost selectate şi incluse într-o expoziţie care va fi găzduită de instituţie până la 20 aprilie 2015. Publicaţia Business Insider a făcut o selecţie cu cele mai interesante fotografii câştigătoare. 

 

 

 

Marele premiu: Un urs brun se năpusteşte asupra unei prăzi neaşteptate, în apele îngheţate din Parcul Naţional Katmai din Alaska 

Fotograful anului: Fotograful Art Wolfe a primit acest premiu pentru munca depusă timp de 40 de ani, încununată de această imagine a răsăritului peste vârfurile muntoase din Parcul Naţional Torres del Paine din Chile.

Categoria „Artă în natură“: O broască de sticlă se agaţă de rămăşiţele unei frunze dintr-o pădure localizată într-o zona protejată, în Cordilierii istmului Costa Rica.


Categoria păsări: Un pui de pinguin imperial stă între părinţii săi şi cerşeşte mâncare, pe insula Snow Hill, în Antarctica.

Categoria „Lumea la scară mică“ : Doi masculi de colibri duc o luptă pentru teritoriu lângă o floare roşie de banană, în vestul munţilor Anzi, în Ecuador.

Categoria „Viaţă sălbatică“: O vulpe polară de pe insula Wrangel din Rusia cară cu grijă un ou de gâscă, sursă preţioasă de hrană pentru un puii aflaţi în apropiere

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările