FOTO Primul pod din lume care leagă două vârfuri muntoase, pentru iubitorii de aventuri extreme

FOTO Primul pod
din lume care leagă două vârfuri muntoase, pentru iubitorii de aventuri extreme

Podul uneşte vârfurile Glacier 3000 şi Scex Rouge din Alpii Elveţieni FOTO: Daily Mail

Un pod de sticlă care uneşte două dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din Alpii Elveţieni va fi inaugurat în luna noiembrie a acestui an. Turiştii care se vor aventura să traverseze podul vor avea sub picioare o prăpastie de peste 180 de metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peak Walk, cum a fost botezat podul de sticlă, va uni vârfurile Glacier 3000 şi Scex Rouge din Alpii Elveţieni şi este suspendat la 2.956 de metru altitudine. Inaugurarea lui este programată pentru luna noiembrie şi va fi deschis turiştilor pe toată durata anului. Constructorii elveţieni speră ca structura impresionantă să dubleze numărul turiştilor în regiune pe timpul verii, scrie publicaţia britanică „Daily Mail“.

Turiştii care vor avea curajul să traverseze acest pod se vor bucura de o privelişte impresionantă asupra Muntelui Eiger şi a vârfului Mont Blanc, cel mai înalt din Alpi şi din Europa de Vest.

Podul poate susţine până la 300 de persoane, dar constructorii au decis să permită accesul a numai 150 de persoane simultan, pentru ca acestea să se poată bucura de o plimbare mai lentă.

Podul va fi inaugurat în noiembrie FOTO: Daily Mail

Vremea nefavorabilă din timpul verii a îngreunat costrucţia acestui pod, iar inaugurarea a fost amânată din acest motiv. Cablurile de oţel care susţin podul au fost aduse cu elicopterul în această săptămână. Podul a fost proiectat să reziste la viteze ale vântului de până la 250 km/h.

Costul impresionantei construcţii a fost estimat la 1,5 milioane de euro. Acesta nu este, însă, cel mai înalt pod suspendat din lume. Podul Titlis Cliff Walk, construit în staţiunea de schi Titlis Engelberg, din Elveţia, este suspendat la peste 3000 de metri deasupra nivelului mării. El a fost inaugurat în decembrie 2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările