FOTO Imagini impresionante din Ţara Dornelor

FOTO Imagini impresionante din Ţara Dornelor

Ţara Dornelor dimineaţa. FOTO: Cristian Vasile

Câţiva dintre cei mai cunoscuţi fotodocumentarişti din România au realizat, pe parcursul ultimelor 12 luni, un portret al Ţării Dornelor (judeţul Suceava). Printre imaginile care au fost reunite în albumul „După noi“ se regăsesc şi câteva fotografii ale Teodorei Maftei, una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv. Albumul „După noi“ va fi lansat marţi, 21 iunie, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După noi“ este un omagiu adus unei regiuni din România în care tradiţiile sunt păstrate de generaţii întregi cu mândrie, dar fără ostentaţie. Istoria Ţării Dornelor (a făcut parte timp de peste un secol din Imperiul Austro-Ungar) şi aşezarea sa între Munţii Bistriţei, Călimani, Giumalău şi Suhard, fac din acest areal turistic unul dintre cele mai interesante locuri din ţara noastră. Proiectul „După noi“ îşi propune să evidenţieze amprenta pe care o lăsăm asupra mediului şi a oamenilor din jurul nostru.

Fotografiile din volumul „După noi“ surprind anotimpurile, sărbătorile şi viaţa de zi cu zi a oamenilor care trăiesc în Ţara Dornelor. Printre fotodocumentariştii care au lucrat la realizarea albumului se numără şi Teodora Maftei, una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv. Imaginile din Ţara Dornelor au fost expuse şi în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional Bucureşti (intrarea din strada Tudor Arghezi), iar expoziţia mai poate fi vizitată până pe 27 iunie. Volumul „După noi“ conţine, pe lângă fotografii, şi o serie de poveşti şi portrete care schiţează obiceiurile comunităţii şi legendele locului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: