FOTO Te pot omorî în câteva secunde: algele otrăvitoare care au invadat plajele Franţei au provocat 3 decese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe plaje din regiunea franceză Brittany au fost invadate de alge otrăvitoare, trei persoane decedând deja în urma contactului ce acestea, relatează France 24.

Conform informaţiilor din presa franceză, algele emană gaze otrăvitoare atunci când oamenii calcă pe ele, putând să cauzeze decesul unei persoane chiar şi în câteva secunde. Algele toxice, care acoperă plajele din apropierea localităţii Saint-Brieuc, au apărut ca rezultat al scurgerii în mare a îngrăşământului chimic utilizat în activităţile agricole din apropiere.

Cu toate că activiştii pentru protecţia mediului au declarat că fenomenul nu este unul recent, anul acesta extinderea algelor a atins cote nemaiîntâlnite din cauza condiţiilor meteo favorabile.  Ameninţarea gazelor toxice emise de munţii de alge care se descompun pe coasta din Saint-Brieuc a determinat administraţia locală să interzică accesul oamenilor pe plajele din zonă, inclusiv a persoanelor care deţin case sau alte proprietăţi în proximitatea algelor otrăvitoare.

Imagine indisponibilă

O femeie priveşte casele înconjurat de alge, după ce primăria a interzis accesul în zonele afectate, FOTO Loic Venance/AFP

”Influxul de alge a început foarte devreme, au fost câteva furtuni, iar în luna iunie a plouat deosebit de mult – asta a însemnat că apa s-a scurs din zonele agricole şi a determinat răspândirea mai multor alge”, a transmis biroul de presă al primăriei din Saint-Brieuc. Autorităţile au început să strânge algele şi să le transporte în diferite centre din apropiere, dar mirosul puternic emanat de acestea îi nemulţumeşte pe mai mulţi locuitori.

Imagine indisponibilă

Plaje invadate de alge toxice, FOTO Loic Venance/AFP

Thierry Burlot, oficial responsabil cu probleme de mediu în regiunea Brittany, a informat că problema, cu toate că este deosebit de serioasă, afectează doar 5% din plajele de pe coastă. Acesta a adăugat că măsurile luate pentru a trata algele s-au dovedit eficiente, iar autorităţile îşi vor continua eforturile.

Conform France 24, cel puţin trei persoane şi zeci de animale au murit după ce au inspirat gazele toxice emise de alge.

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite