FOTO Cum a ajuns oraşul italian Piobbico capitala mondială a oamenilor urâţi

FOTO Cum a ajuns oraşul italian Piobbico capitala mondială a oamenilor urâţi

Participanţi la Festivalul Urâţilor din oraşuş italian Piobbico FOTO Mattia Micheli

Oraşul italian Piobbico, aflat între Munţii Apenini şi Marea Adriatică, este cunoscut ca fiind capitala mondială a oamenilor urâţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piobbico este un oraş medieval, însă, în ciuda frumuseţii locului, este recunoscut pentru „urâţenia“ oamenilor.
 
Din 1879, aşezarea cu 2.000 de locuitori găzduieşte Club dei Brutti (clubul urâţilor, n.r.), o asociaţie ai cărei membri cred că „o persoană este ceea ce este şi nu ce pare“. De-a lungul a generaţii, ceea ce a început ca o idee utopică a devenit o mişcare internaţională. Astăzi, clubul are peste 30.000 de membri în 25 de localităţi din lume, scrie news.ro. 
 
Club Dei Brutti a fost conceput, potrivit BBC, ca serviciu de peţitorie pentru femeile singure din oraş. Pe măsură ce a evoluat, localnicii au făcut din el o unealtă de a aminti societăţii că frumuseţea interioară este mai importantă decât cea fizică, iar, în 2007, în centrul Piobbico a fost inaugurată o statuie dedicată oamenilor urâţi.
 
Este destul de uşor pentru o persoană să fie admisă în club. Membrii seniori jurizează şi clasifică „urâţenia“ potenţialilor membri - de la „nespecifică“ la „extraordinar de urât“. Astfel că membrii clubului nu sunt neapărat urâţi - asociaţia este concentrată mai mult să sărbătorească frumuseţea interioară.
 
În prima duminică a lunii septembrie, oamenii se adună pentru a lua parte la Festivalul Urâţilor, care are loc anual. La acest eveniment, este ales preşedintele clubului şi sunt înscrişi noi membri.
 
Participanţi la Festivalul Urâţilor din Piobbico în 2018  FOTO Mattia Micheli via vice.com
 
Marco, locuitor al oraşului Piobbico FOTO Mattia Micheli pentru Vice Italia
 
Samuel, membrul al clubului urâţilor din Piobbico FOTO Mattia Micheli pentru Vice Italia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: