Distracţie dublă în aceeaşi minivacanţă. Oferte de Paşte şi de 1 Mai: la mare, la munte, în deltă sau în Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că vă reculegeţi la o mănăstire din Bucovina, că vreţi să prindeţi răsăritul de soare la Vama Veche sau să mergeţi în căutarea zăpezii, anul acesta sunt puse la bătaie oferte pentru toate buzunarele pentru minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte.

Anul acesta, debutul sezonului estival este dublat de sărbătoarea Paştelui. La pensiunile din nordul staţiunii Mamaia, o cameră se închiriază cu 70 de lei pe noapte de persoană, dar preţul urcă şi până la 90 de lei. Cine doreşte să înnopteze într-un apartament scoate din buzunar 125 de lei pe noapte. La un hotel de patru stele din Mamaia, tarifele pornesc de la 230 euro pe noapte la o cameră dublă şi ajung la 510 euro pe noapte în apartament. Pachetele includ mic dejun şi prânz, iar în noaptea de Înviere turiştii vor fi aşteptaţi cu cozonac, vin şi ouă roşii.

O cameră într-o vilă din Costineşti se închiriază cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de lei pe noapte.  În Mangalia, la un hotel de 3 stele, preţurile de cazare variază între 480 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopţi şi ajung până la 690 de lei de persoană pentru o minivacanţă de patru zile. În Vama Veche, cazarea variază de la 67 de lei pe noapte la 100 de lei pe noapte. Cu toate acestea, cei care aleg cel mai sudic loc de distracţie de pe litoral vor înnopta, ca şi în ceilalţi ani, în corturi, sau direct pe nisip.

Albena, destinaţia-vedetă

Staţiunile bulgăreşti vor fi, şi la începutul sezonului estival 2016, în topul preferinţelor românilor. De departe, cea mai căutată este Albena. Aici, o minivacanţă la începutul lunii mai la un hotel de 3 stele costă 97 de euro de persoană, în regim all inclusive, şi ajunge la 107 euro de persoană la un hotel de patru stele, tot în regim all inclusive.

Apocalipsa din Albena FOTO Mariana iancu

Plajă din Albena FOTO M.I.


„Românii aleg Bulgaria atât datorită preţurilor competitive, cât şi frumuseţii staţiunilor. Albena este consacrată ca fiind unul dintre puţinele locuri din Europa unde natura se păstrează intactă, având una dintre cele mai spectaculoase rezervaţii naturale din Bulgaria, Rezervaţia Naturală Baltata“, spun reprezentanţii Travel România.

Aurelian Marin, preşedintele ANAT (Asociaţia Patronală a Agenţiilor de Turism din România), spune că, din ce-a observat până în prezent din ofertele hotelierilor de pe litoralul românesc, majoritatea au venit cu oferte doar pentru 1 Mai. „Hotelierii îi aşteaptă pe turiştii tineri, care vor să se distreze 24 de ore din 24. Ei se calează pe specificul litoralului românesc. În schimb, ofertele all inclusive, cu mese pe care se află produse tradiţionale de Paşte, seamănă cu cele din Bulgaria. În general, ofertele sunt între 150 şi 200 de euro de pesoană pe sejur“, spune Aurelian Marin.

La rândul său, Traian Bădulescu, consultatant în turism, este de părere că hotelierii ar putea să le ofere turiştilor excursii la locurile de poveste din Dobrogea sau să-i ducă la o degustare de vinuri la Murfatlar., nu să le dea doar cazare şi masă.

Mamaia mizează pe turiştii tineri

Şi în acest an se aşteaptă ca Mamaia să aibă un grad de ocupare de 100%, iar staţiunile din sud să treacă de 50%. „Mamaia este aproape pregătiră pentru debutul sezonului. Se deschid cluburi şi restaurante. Un alt avantaj este faptul că este în apropierea oraşului Constanţa, unde pot găsi alte moduri de petrecere a mini vacanţei: spectacole la Delfinariu, vizitarea oraşului vechi“, spune preşedintele ANAT.

Şi Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării, mizează tot pe turiştii tineri pentru acest debut de sezon estival. Ea spune că pachetele turistice vor cuprinde şi slujba de Înviere de la malul mării. „Parada maşinilor de epocă n-o vom face în Vinerea Mare, ci cred că duminică va fi ziua potrivită“, a adăugat ea.

Minivacanţă în lumea lipovenilor

Cine doreşte şi aventură, şi să fie cuprins de spiritului Paştelui, poate alege Delta Dunării. Un agent economic din Mila 23 a lansat o ofertă specială de cinci zile de vacanţă în cadrul căreia turiştii vor face excursii cu barca la Letea şi Sulina. De Paşte, vizitatorii vor putea merge la slujba de Înviere la o biserică lipovenească şi vor vizita Mănăstirea Sf Atahnasie de la Stipoc. Preţul unui sejur este de 1.500 de lei de persoană.

Paştele la munte

Cei care doresc să petreacă Paştele şi 1 Mai la munte au fost prevăzători şi şi-au rezervat din timp pachetul dorit. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului Prahova, toate pachetele prezentate de hotelierii de pe Valea Prahovei la Târgul de Turism de la Bucureşti, din februarie, au fost vândute.

Administratorii de vile, hoteluri şi staţiuni montane merg în acest an pe o reţetă care combină mesele tradiţionale din ziua de Paşte, cu pască sau cozonac, ouă roşii şi preparate din carne de miel, cu brunch-uri, o combinaţie între mic dejun şi prânz, asigurarea transportului către şi de la slujba de Înviere, dar şi programe pentru copii, cu magicieni şi daruri de la Iepuraş.

image

Sinaia FOTO D.M.


Pachete mai scumpe la hoteluri

Serviciile speciale au preţuri pe măsură, astfel că un pachet de Paşte şi 1 Mai la un hotel de trei stele din Sinaia costă 699 de lei şi include două nopţi de cazare cu mic dejun inclus, acces la serviciile SPA ale hotelului, primirea tradiţională cu ouă roşii, vin şi cozonac în noaptea Învierii, cină de Paşte în ziua de 1 Mai, cu meniu tradiţional, program artistic şi unul de divertisment pentru copii.

În staţiunea alăturată, la Buşteni, un pachet la un hotel de trei stele situat chiar lângă Mănăstirea Caraiman costă fie 425 lei, fie 500 de lei de persoană, în funcţie de numărul nopţilor de cazare, trei sau patru.

La o vilă de patru stele din Azuga, un pachet de 3 nopţi pentru două persoane costă 998 de lei şi include în serviciile speciale accesul la saună, jacuzi, mic-dejun austriac, dar şi o masă festivă tradiţională românească în ziua de Paşte.

Printre cele mai scumpe oferte de la munte sunt cele din Poiana Braşov, unde preţul pachetelor pleacă de la 149 de euro camera dublă, pe noapte. Printre servicii se numără accesul gratuit la piscină, un picnic în data de 2 mai, late check-out, după ora 17.00 şi două terapii SPA.

Cazare ieftină la vile

La polul opus, cele mai ieftine oferte sunt pentru turiştii care aleg cazarea în vile închiriate integral. Preţurile pleacă de la 25 de lei pe noapte de persoană la vile de două margarete şi pot ajunge până la 140 de lei la o vilă de cinci margarete. Pachetele nu includ mese, dar administratorii pun la dispoziţie bucătării complet echipate şi grătar în curte.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sinaia, chiar dacă luna mai este, în mod normal, una bună pentru sporturile de iarnă pe pârtiile de mare altitudine de la 2000 de metri, anul acesta, de Paşte, din cauza temperaturilor foarte ridicate, va mai fi zăpadă cel mult pentru o bătaie cu bulgări.

Paştele în Bucovina

image

Mănăstirea Voroneţ 

Pensiunile din Bucovina au pregătite deja ofertele de Paşte, preţurile fiind cuprinse între 800 şi 1.200 de lei de persoană. Pe lângă mesele tradiţionale de Paşte din care nu vor lipsi ouăle roşii, borşul de miel, friptura de miel, drobul sau pasca cu brânză, turiştii se vor putea delecta cu borş de hribi, tochitură bucovinească, păstrăv, cozonac, răcituri, în general mâncăruri tradiţionale din Bucovina. Bucatele vor fi stropite din abundenţă cu afinată, vişnată sau ţuică de prune.

Ofertele hotelurilor variază între 900 şi 1.400 de lei, clienţii fiind aşteptaţi cu tot felul de surprize. Cei ce doresc un Paşte liniştit pot alege una din mănăstirile din Bucovina. Cele mai multe dintre lăcaşurile de cult nu au tarife de cazare, iar cele ce primesc enoriaşi contra cost o fac în schimbul sumei de 60 de lei pe noapte.

CITIŢI ŞI:

Vacanţă de 1 Mai pe malul mării

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite