Diaspora vine acasă de Paşte: ţările din care călătoresc cei mai mulţi români spre ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasageri blocati pe Aeroportul Garwick FOTO EPA-EFE

Peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania şi Italia. În 2018 s-a înregistrat o creştere cu 30% a vânzării biletelor de avion în perioada Paştelui ce au avut ca destinaţie finală România, iar procentul se păstrează şi în 2019.

Sărbătorile Pascale au fost întotdeauna o ocazie ideală pentru românii care studiază sau muncesc în afara ţării să vină acasă, concluzie confirmată şi de ultimele date înregistrate de Vola.ro

Peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania şi Italia. Preţul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din ţară variază între 85 de euro (Timişoara) şi 192 de euro (Iaşi). 

Marea Britanie şi Italia, principalele ţări-sursă pentru românii care vin acasă de sărbători

Cei mai mulţi români care au rezervat bilete prin Vola.ro spre România pentru perioada Paştelui au ca ţară de provenienţă Marea Britanie (peste 26% dintre rezervări), urmată de Italia (16,9%), Germania (12%), Belgia, Franţa şi Spania (8-9%). 

Cel mai frecventat aeroport-destinaţie din România este Bucureşti. Preţul mediu al unui bilet de avion spre Bucureşti este de 163 de euro/ persoană. Circa 20% dintre călători vin din Marea Britanie, 12% din Italia, 10% din Franţa, 5% din Spania.

Preţul mediu al unui bilet de avion spre Iaşi este de 192 de euro/ persoană. Jumătate dintre pasageri vin din Marea Britanie şi Belgia. 

Pentru a călători la Cluj, preţul mediu al biletului de avion este de 113 euro. Peste 30% dintre călători vin din Marea Britanie, iar 25% zboară la Cluj de pe Otopeni.

Pentru Bacău, preţul mediu al biletului de avion este de 171 de euro, principalul punct de plecare fiind Marea Britanie, iar pentru Timişoara a fost de 85 euro, Otopeni fiind principalul aeroport sursă.

„Neoficial, peste 4 milioane de români locuiesc în afara graniţelor ţării, cu peste un milion de români înregistraţi doar în Spania şi Italia şi câte 500.000 de români în Marea Britanie, Germania şi Franţa. Sunt românii care trimit peste 4 miliarde de euro anual acasă, dar cărora puţine companii li se adresează. Anul acesta de Paşte ne-am propus să ne adresăm lor printr-o campanie intitulată «Hai Acasă», care a depăşit deja un milion de vizualizări. Dincolo de biletele rezervate, colegii noştri din Departamentul de Relaţii cu Clienţii sunt gata să îi asiste non-stop chiar şi în perioada sărbătorilor pascale, totul pentru ca drumul lor acasă să fie cât mai facil“, a declarat Claudia Tocilă, Head of Marketing Vola.ro.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite