Detalii importante de care trebuie să ţii cont atunci când îţi planifici vacanţa într-o destinaţie exotică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistul trebuie sa întrebe agenţia care este preţul final al vacanţei pentru a evita adăugarea taxelor sau a altor costuri neprevăzute. FOTO Arhiva
Turistul trebuie sa întrebe agenţia care este preţul final al vacanţei pentru a evita adăugarea taxelor sau a altor costuri neprevăzute. FOTO Arhiva

Organizarea unei vacanţe într-o destinaţie exotică sau îndepărtată, ca Republica Dominicană, Cuba, Thailanda sau Indonezia, trebuie făcută în funcţie de câteva detalii importante, ţinând cont că acestea pot face diferenţa între o experienţă plăcută sau un fiasco.

Vara este principalul sezon de vacanţă pentru turiştii români, dar şi cea mai solicitantă perioadă pentru agenţiile de turism. Timpul foarte scurt şi numărul mare de solicitări generează, de cele mai multe ori, lipsuri în comunicarea client – agenţie, motiv pentru care tot vara este şi sezonul în care au loc cele mai multe plângeri referitoare la vacanţe. 

Bineînţeles, vacanţele în destinaţii îndepărtate sau exotice ridică şi cele mai multe probleme, dacă nu ţinem cont de aspecte importante atunci când organizăm o astfel de vacanţă.

Pentru a veni în ajutorul românilor care vor să-şi organizeze concediul în destinaţii exotice, consilierii agenţiei de turism Eturia, specializată în destinaţii ca Thailanda, Cuba, Republica Dominicană , Indonezia, Peru sau Tanzania, vin cu o serie de sfaturi utile pentru un concediu fără probleme.

1. Alege destinaţia de vacanţă în funcţie de ceea ce îţi doreşti, nu în funcţie de ceea ce este la modă

Trenduri există în toate industriile, însă atunci când vine vorba despre vacanţă, este riscant să urmezi doar „moda”. Sfatul specialiştilor este să cercetezi toate ofertele disponibile pe piaţă şi să alegi ceea ce simţi că se potriveşte cel mai bine. Discută cu un consultant în turism pentru a primi cea mai bună recomandare. Poţi greşi ghidându-te după prejudecăţi. „Cel mai des întâlnite prejudecăţi sunt cele legate de buget versus destinaţia aleasă. Turiştilor nu le vine să creadă atunci când le explicăm că un sejur în Mauritius sau Republica Dominicană poate fi la un preţ similar cu o vacanţă într-o destinaţie europeană sau în Turcia”, precizează Alexandra Pârvu, Marketing Manager la agenţia amintită.

2. Întreabă agenţia care este preţul final al vacanţei

Deşi preţul este de cele mai multe ori criteriul principal al turiştilor români, recomandarea specialiştilor este să încerce să vadă dincolo de acesta sau să înţeleagă termenul de preţ corect. Oricât ne-ar plăcea să credem că putem găsi vacanţe excepţionale la preţuri mici, realitatea este că în final vom avea parte de experienţa pentru care am plătit, în opinia consilierilor în turism. Chiar dacă te bucuri de un preţ mai mic în momentul achiziţionării unei vacanţe, s-ar putea să regreţi că ai ales o economie de câteva zeci de euro în detrimentul unui zbor mai scurt, a unui hotel mai bun sau a unor mese tradiţionale. Încă de la început, turistul trebuie sa întrebe agenţia care este preţul final al vacanţei pentru a evita adăugarea taxelor sau a altor costuri neprevăzute.

3. Alege un consultant de turism care înţelege exact ce îţi doreşti

Personalizarea, comunicarea şi relaţia pe termen lung cu agenţia sunt aspectele cele mai apreciate de turiştii care aleg destinaţii exotice, din experienţa specialiştilor în turism. De aceea, este important să vă orientaţi către agenţii capabile să-şi trimită angajaţii să verifice destinaţiile pe care le vând.

4. Alege servicii de calitate, cantitatea nu trebuie să primeze de fiecare dată

Vacanţa perfectă este cea în care ai parte de servicii de calitate, axate pe nevoile şi dorinţele tale şi ale celor alături de care călătoreşti. Înainte de a-ţi planifica vacanţa, discută cu agentul de turism despre pasiunile tale şi, eventual, despre cele ale familiei, iar aceştia te vor ajuta să identifici pachetele turistice care includ activităţile voastre preferate. Printre pachetele lansate în acest scop, apreciate de turişti, sunt cele de tip Family Vacations, concepute pentru familiile cu copii, cu circuite de dificultate medie şi sejururi la plajă în cadrul unor resorturi cu activităţi pentru copii. Un alt exemplu sunt vacanţele de tip Wellness & Spa la resorturi specializate pe tratamente de detoxifiere, ayurvedice şi management al greutăţii corporale sau cele din categoria circuitelor Relax Group, în destinaţii cu acces la plajă, însoţite de un specialist al agenţiei de turism, dedicate celor care nu stăpânesc bine limba engleză sau care călătoresc singuri şi îşi doresc să aibă un grup în care să poată socializa.

5. Căută agenţii de turism care au testat destinaţia sau produsul turistic pe care îl vând

Sugestiile şi recomandările pe care le primiţi de la agenţii de turism care au vizitat destinaţiile pe care vi le recomandă sunt mult mai relevante decât informaţiile pe care le găsiţi pe internet.

6. Căută agenţiile de turism care pot personaliza vacanţa în funcţie de profilul şi dorinţele tale

Secretul unei vacanţe cât mai apropiate de ceea ce ne dorim stă în capacitatea agenţiei de turism de a identifica dorinţele clienţilor, cât mai precis cu putinţă, după cum precizează Sorin Stoica, co-proprietar al agenţiei specializate în destinaţii exotice. Acesta subliniază că turistului trebuie să i se ofere exact ce i se potriveşte, de la destinaţie până la tipul camerei sau locurile preferate în avion.

7. Acordă o importanţă deosebită hotelului

În cele mai multe destinaţii, turistul are zeci de opţiuni de cazare prezentate pe diverse site-uri de vânzări online, însă multe dintre hoteluri sunt puse într-o lumină mai bună decât este cazul. De aceea, este important ca agenţia de turism să încheie contracte directe cu hoteluri din întreaga lume, iar acestea să fie inspectate înainte de a fi recomndate turiştilor şi clasificate corect ca număr de stele. În acest mod, turiştii pot avea încredere că aleg cea mai bună variantă de cazare pentru vacanţa lor: de la calitatea plajei până la luminozitatea camerei, calitatea serviciilor de masă sau de curăţenie.

8. Măsuri necesare pentru siguranţa călătoriei

Atunci când turiştii ajung într-o destinaţie îndepărtată, siguranţa şi disponibilitatea oferite de partenerii agenţiei de turism la faţa locului asigură o vacanţă fără griji. Totodată, turistul se poate interesa dacă agenţia oferă pachete personalizate de asigurare, care oferă protecţie în cazul apariţiei unor evenimente neprevăzute.

9. Rezervarea biletulului de avion: riscuri asumate

Astăzi este destul de simplu să îţi faci o rezervare de bilet de avion online. Trebuie însă să ştii că sunt câteva riscuri pe care ţi le asumi atunci când ter pregăteşti să  mergi într-o destinaţie îndepărtată. În cazul în care avionul întârzie sau se anulează zborul, există riscul de a pierde toţi banii pentru serviciile plătite la destinaţie. În momentul în care rezervi cu o agenţie de turism, aceasta se ocupă de toate aspectele, de la rerutarea pe altă companie aeriană, la preluarea riscului pentru anularea de servicii la sol. Bineînţeles, poţi face o economie rezervând singur, dar trebuie să fii conştient şi de riscurile pe care ţi le asumi.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite