Deliciile pandemiei: Olanda oferă cine romantice cu servirea „la scândură“ în cabine din sticlă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După modelul italienesc, şi Olanda ar vrea să introducă cabine din plexiglass în restaurante FOTO AFP
După modelul italienesc, şi Olanda ar vrea să introducă cabine din plexiglass în restaurante FOTO AFP

Un restaurant din Olanda propune o soluţie inedită pentru a putea oferi clienţilor posibilitatea de a lua masa în aer liber în perioada coronavirusului: mici cabine din sticlă, amenajate pentru două sau trei persoane pe o terasă publică, potrivit Reuters.

Chelnerii poartă mănuşi şi viziere de protecţie, iar felurile de mâncare sunt aduse în cabinele din sticlă cu ajutorul unui suport lung din lemn, astfel încât să asigure un contact fizic minim cu clienţii.

Conceptul, aflat în prezent în faza de testare pe familiile şi prietenii personalului restaurantului ETEN, situat în centrul cultural Mediamatic, este cu siguranţă unul fascinant, clienţii având ocazia de a mânca la lumina lumânărilor, cu vedere la apă.

„Este super-confortabil, este frumos, iar mâncarea, delicioasă“, a declarat Janita Vermeulen, una dintre persoanele invitate să ia masa la restaurant, alături de colega sa de cameră.

restaurant olandez fot AFP

FOTO AFP

Organizatorii numesc acest proiect „Serres Séparées“ („Sere Separate“) pentru că, spun ei, sună mai bine în franceză.

restaurant olandez fot AFP

FOTO AFP

„Învăţăm acum cum să facem curăţenie, cum să servim şi cum să luăm farfuriile goale într-un mod elegant“, a explicat Willem Velthoven din cadrul Mediamatic.

Restaurantele din Olanda sunt închise publicului cel puţin până la data de 19 mai, deşi bucătăriile acestora pot funcţiona în continuare pentru livrarea de comenzi la pachet.

Asociaţia restaurantelor din Olanda, KNH, a declarat că, deşi restaurantele au voie să redeschidă la capacitate limitată şi în condiţiile respectării măsurilor de siguranţă în vigoare, multe dintre acestea sunt ameninţate de faliment dacă regulile privind distanţa socială vor fi menţinute.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite