De teama întârzierilor la graniţe, românii caută alternative de zbor spre destinaţiile de vacanţă din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia
Grecia

Încurajaţi de durata scurtă a zborurilor, de preţurile competitive din această perioadă, dar şi de regulile de igienă aplicate cu stricteţe de aeroporturi şi de companiile aeriene, turiştii români caută opţiunile de zbor spre destinaţia lor de vacanţă din Grecia.

Dat fiind că în urmă cu o săptămână Grecia a închis 5 din cele 6 graniţe terestre, iar accesul în scop turistic este permis doar prin vama Kulata-Promachonas, tot mai mulţi români preferă să călătorească cu avionul în Grecia. Spre deosebire de alţi ani în care românii preferau să călătorească în Grecia preponderent pe cale terestră, anul acesta românii sunt descurajaţi de deciziile autorităţilor elene în alegerea deplasării terestre în Grecia şi se orientează şi spre posibilităţile de călătorie cu avionul. În consecinţă, Vola.ro a înregistrat în ultimele două săptămâni o creştere cu 34% a căutărilor pentru biletelor de avion către diferite aeroporturi din Grecia.

Potrivit specialiştilor Vola.ro, căutările de zboruri către Grecia au crescut cu 34% în ultimele două săptămâni, faţă de momentul deschiderii zborurilor spre această ţară, iar preţurile încep de la 48 de euro de persoană pentru Chania - Creta în luna august şi ajung la 180 euro de persoană pentru Salonic. Cei care optează pentru un zbor spre Atena, plătesc în medie 120 euro pentru un zbor dus-întors.

Românii pot călători din Bucureşti spre un număr de 10 destinaţii din Grecia, iar pe lângă Atena, Salonic sau Chania - Creta cu rute directe din Bucureşti, se afla şi zboruri cu escală către insule celebre şi populare în rândul turiştilor de pretutindeni, precum Zakynthos, Santorini, Corfu şi Mykonos.

Zborurile sunt preponderent cu escală în Atena şi sunt efectuate de companii de linie sau low cost. Din Bucureşti operează direct spre Grecia patru companii aeriene, anume Ryanair, Tarom, Aegean şi Wizz Air. La acest moment, la sosirea pe aeroporturile din Grecia se fac teste COVID-19, turiştii fiind mai apoi liberi să se deplaseze către destinaţia finală, unde vor aştepta rezultatul testului şi li se recomandă să nu iasă în aglomerări de persoane.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite