De ce nu e recomandată baia în cada unui hotel: la ce riscuri se supun turiştii în vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără să vă daţi seama, răsfăţul în cada unei băi de hotel ar putea însemna îmbibarea într-un mix de bacterii şi substanţe chimice de curăţare. Specialiştii vorbesc despre riscurile la care se supun turiştii atunci când călătoresc.

Sezonul vacanţelor a început şi cei mai mulţi turişti deja ştiu unde se vor relaxa în această vară. În funcţie de destinaţie, aceştia trebuie să-şi ia câteva măsuri de  siguranţă, scrie rd.com

Nu umblaţi desculţi prin zona de securitate a aeroportului

Dacă vă scoateţi pantofii din picioare înainte să fiţi rugaţi să  faceţi acest lucru, în încercarea de a accelera trecerea prin filtrul de securitate al aeroportului, este posibil să fiţi în pericolul de a vă trezi cu o infecţie fungică. Este recomandat să purtaţi şosete de unică folosinţă şi să vă puneţi pantofii înapoi imediat ce vi se permite să faceţi acest lucru.

Nu faceţi baie în cada hotelului

O baie cu spumă, un pahar de vin şi o carte bună ar putea fi un mod frumos de a vă relaxa după drumul lung al primei zile de vacanţă. Dar răsfăţul în cada unei băi de hotel ar putea însemna îmbibarea într-un mix de bacterii şi substanţe chimice de curăţare.

Grijă la ce mâncaţi

Experţii în sănătate alimentară recomandă evitarea fructelor şi legumelor crude, carnea din păsările de curte, fructele de mare şi ouăle, laptele nepasteurizat şi produsele lactate şi alimentele vândute de vânzătorii de pe stradă.

Păstraţi deschisă aerisirea de deasupra scaunului

Când vine vorba de evitarea agenţilor patogeni din avioane, acel mic ventilator de deasupra scaunului vă poate deveni prieten de nădejde. Da, zborul vă poate pune în contact cu germenii şi viruşii din aerul reciclat. Dacă deschideţi aerisirea de deasupra scaunului, veţi respira aer curat fără a vă expune riscurilor.

Interesaţi-vă de riscurile la care vă expuneţi

Îngrijorarea inutilă şi măsurile de siguranţă excesive pot strica o vacanţă, dar mai rău poate face şi lipsa precauţiei. Interesaţi-vă care este nivelul de siguranţă al zonei în care călătoriţi şi dacă sunteţi supuşi anumitor riscuri, aflaţi numărul de telefon al Ambasadei României din ţara în care călătoriţi, dar şi numărul pentru urgenţe.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite