De la inginer la fotograf premiat: Reiko Takahashi din Japonia a câştigat concursul „Fotograful de călătorie al anului 2018”

De la
inginer la fotograf premiat: Reiko Takahashi din Japonia a câştigat concursul „Fotograful de călătorie
al anului 2018”

Fotografia câştigătoare a concursului „Fotograful de călătorie al anului 2018” FOTO Reiko Takahashi/National Geographic

Fotografia câştigătoare în concursul „Fotograful de călătorie al anului 2018” al revistei National Geographic, intitulată „Sirenă”, reprezintă o imagine a unui pui de balenă cu cocoaşă, care înoată în apele adânci din coastele insulei japoneze Kumejima.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotografia a fost făcută de o femeie care, până anul trecut, a lucrat ca inginer în domeniul echipamentelor semiconductoare, conform Quartz.

În cariera sa precedentă, Reiko Takahashi a reuşit să-şi dezvolte pasiunea pentru arta fotografică în doar câteva călătorii, pe care le făcea în fiecare an.

Într-un interviu pentru National Geographic, artista japoneză a explicat ce a inspirat-o să-şi înceapă cariera în fotografia subacvatică.

„Am simţit că viaţa e scurtă şi am vrut să folosesc timpul pe care îl am ca să fac ceva ce iubesc cu adevărat.”

Pentru ea, asta a însemnat studierea în detaliu a comportamentelor animalelor acvatice şi petrecerea timpului pe care îl avea disponibil în apropierea habitatului natural al acestora. Pasiunea sa a fost încununată de un moment inedit din februarie 2018, când a observat o balenă cu puiul său.

În timp ce unii fotografi de natură şi viaţă sălbatică îşi urmăresc subiectele zile sau chiar săptămâni întregi, pentru a reuşi să prindă cea mai bună ipostază, Takahashi a avut norocul de a surprinde acest moment încă din prima zi de călătorie:

„Am avut norocul de a întâlni o balenă cu cocoaşă şi puiul său încă din prima zi de scufundări în apropierea insulei japoneze Kumejina. În cea mai mare parte a timpului, puiul a stat aproape de mama sa. La un moment dat, acesta a început să sară şi să-şi lovească coada de apa din apropierea noastră-era prietenos şi curios. În cele din urmă, mama, care urmărea totul din apropiere, a venit să-şi recupereze puiul şi a plecat mai departe. M-am îndrăgostit de pui şi de coada sa frumoasă, mare şi foarte energică.” 

Reiko a adăugat: „Cred că a fi sub apă se aseamănă cu a urca Everestul: nu e un loc unde putem ajunge uşor. Pentru mine, e un loc special şi sacru.”

Imaginea a fost aleasă din peste 13.000 de fotografii şi a fost premiată cu 10.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: