De ce călătoriile aduc mai multă fericire decât lucrurile materiale

De ce călătoriile aduc mai multă fericire decât lucrurile materiale

Călătoritul face ca oamenii să fie fericiţi pentru perioade mai lungi de timp FOTO Arhivă

Călătoriile s-au dovedit a fi mai benefice din punct de vedere al fericirii aduse omului decât oricare alt lucru material o poate face, într-un nou studiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fericire permanentă graţie călătoriilor

De ce mergem cu atât de mult entuziasm spre magazine din clipa clipă în care avem bani în portofel? Cu fiecare nouă achiziţie ne simţim un pic mai fericiţi, dar la câteva zile distanţă acest sentiment dispare. Site-ul „Bright Side“ a supus dezbaterii această problemă în încercarea de a găsi rezolvarea: ce ne face fericiţi cu adevărat?

Se pare că principalul impediment în cale fericirii este adaptarea. De îndată ce lucrul achiziţionat devine obişnuit şi neinteresant, nivelul de satisfacţie faţă de viaţă se diminuează şi suntem nevoiţi să căutăm o altă achiziţie pentru a putea fi fericiţi. Iar acest proces este repetat din nou şi din nou.

Pe de altă parte, o cercetare a Universităţii Cornell a descoperit o cale prin care acest ciclu dăunător să fie rupt. Profesorul de psihologie Thomas Gilovich a demonstrat că oamenii experimentează acelaşi nivel de creştere a fericii când călătoresc, ca atunci când cumpără ceva nou. Dar, şi aici este un aspect important, în timp ce nivelul fericirii faţă de o nouă achiziţie scade treptat, nivelul fericirii vizavi de o călătorie, prin amintirile legate de această experienţă, continuă să ne ridice moralul şi hormonii de fericire pentru o perioadă lungă de timp. 

O maşină sau un dispozitiv nou nu te fac fericit 

A participa la diferite tipuri de evenimente neobişnuite, a merge în călătorii, învăţarea unor noi competenţe, chiar şi un sport extrem, toate sunt ideale ca surse ale fericii unui om. Un nou dispozitiv sau o nouă maşină vor deveni, în cele din urmă, banalităţi pe care le posedăm sau devin depăşite. Fiecare nouă aventură generează amintiri şi o sursă reală de bucurii care rămân cu noi până la sfârşitul vieţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările