Cum poţi cumpăra o vacanţă cu până la 40% mai ieftină pentru anul viitor

Cum poţi cumpăra o vacanţă cu până la 40% mai ieftină pentru anul viitor

Poţi economisi până la 40% din bani dacă ai norocul să rezervi, în ultimul moment, bilete care nu s-au vândut FOTO: Daily Mail

Cele mai bune oferte de vacanţă sunt disponibile cu nouă luni înainte de momentul în care ai decis să mergi în vacanţă, iar preţul biletelor de avion sunt mai mici în anumite zile ale săptămânii, ne dezvăluie consultanţii în turism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a începe cu dreptul căutarea unei vacanţe şi pentru a scuti bani, câţiva experţi din domeniul turismului vin cu câteva recomandări. Reprezentanţii TravelSupermarket, Skyscanner şi Mr&Mrs Smith au oferit pentru publicaţia britanică „Daily Mail” câteva sfaturi pentru a face economii substanţiale cu vacanţa pentru anul viitor:
 
1. Miercuri găsim cele mai ieftine bilete de avion
 
În loc să te grăbeşti să-ţi rezervi bilete de avion în weekend, rezervă-le în zile de miercuri. Cum majoritatea oamenilor aleg zborurile din weekend, cei care vor zbura în timpul săptămânii se vor bucura de preţuri  cu până la 50% mai mkici.
 
2.  Rezervările online sunt mai avantajoase
 
Dacă vei face o rezervare online la hotel sau prin intermediul unei aplicaţii, sunt şanse mai mari să primeşti reduceri. De exemplu, aplicaţia mobilă a site-ului „Expedia” oferă reduceri de până la 40% pentru rezervările care se fac la hoteluri în ultimul moment.
 
3. Abonează-te şi urmăreşte preţurile
 
Unele site-uri te ţin la curent cu preţurile lor prin intermediul alertelor. Dacă nu te grăbeşti să-ţi faci rezervarea şi  te abonezi la aceste alerte, poţi fi la curent cu cele mai bune oferte. De exemplu, site-ul Skyscanner.net te anunţă pe e-mail, după ce te abonezi, atunci când preţurile rutelor de care eşti interesat scade.
 
4. Fă rezervări în afara sezonului
 
Dacă mergi în vacanţă în afara sezonului turistic, poţi avea probleme cu vremea, dar ai şanse mari să te bucuri de preţuri mult mai mici. De exemplu, dacă mergi în vacanţă în Caraibe între lunile decembrie-aprilie, există posibilitatea ca preţurile hotelurilor să fie  cu până la 30% mai mici. Este, totuşi, posibil să plouă în această perioadă, dar vremea va fi tot caldă, preţurile vor fi mai mici, iar plajele mai puţin aglomerate.
 
5. Rezervă din timp
 
Cu cât faci rezervări mai din timp, cu atât mai bine. „Dacă vrei să obţii cea mai bună ofertă pentru o vacanţă în Europa, trebuie să faci rezervări devreme”, subliniază Rebecca Baines, agent de turism. În cazul destinaţiilor europene populare, precum Grecia sau Toscana, momentul perfect pentru rezervări este cu nouă luni înainte.
 
6. Dacă rezervi târziu, alege lunile mai şi septembrie
 
Bob Atkinson, specialist în turism, spune că poţi economisi până la 50% din preţul unui sejur dacă ai norocul să rezervi, în ultimul moment, bilete care nu s-au vândut. „Aceste lucruri se întâmplă, de obicei, înainte şi imediat după perioadele de vacanţă, în general în lunile mai şi iunie, dar şi septembrie şi octombrie. Şi o călătorie în luna ianuarie poate fi destul de ieftină”, specifică acesta.
 
7. Alege companii aeriene diferite
 
Dacă alegi o linie aeriană pentru zborul dus, şi o alta pentru întors, s-ar putea să ai surpriza unor costuri reduse.
 
8. Atenţie la bagaje!
 
Atunci când rezervi bilete pentru un zbor, fii atent şi la taxele percepute pentru bagaje, astfel încât să le alegi pe cele mai mici şi să nu te trezeşti că biletul ajunge să coste, de fapt, la fel de mult ca la celelaltye companii aeriene. De exemplu, TripAdvisor are un filtru cu ajutorul căruia poţi găsi cu uşurinţă zborurile la care se percep cele mai mici taxe pentru bagaje. 
 
9. Fii flexibil
 
În loc să cauţi zborul în funcţie de data şi destinaţia dorită, încearcă o căutare în funcţie de preţ. Pe site-ul Skyscanner poţi vedea preţurile tuturor zborurilor dintr-o lună şi îl poţi alege pe cel mai ieftin.
 
10. Septembrie, cea mai ieftină lună
 
Statisticile arată că zborurile din luna septembrie sunt cu până la 54% mai ieftine decât cele din luna august. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: