Cum faci economii când călătoreşti: 8 sfaturi dacă vrei să nu cheltui excesiv în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întotdeauna este o idee bună să ai bani cash cu tine atunci când pleci în vacanţă
Întotdeauna este o idee bună să ai bani cash cu tine atunci când pleci în vacanţă

Atunci când vine vorba să mergem în vacanţă fiecare dintre noi are diferite idei pentru a organiza plecarea perfectă. Indiferent dacă alegem să mergem la mare sau să vizităm anumite obiective turistice, toţi avem un lucru în comun atunci când vrem să călătorim: cheltuim mai mult decât ne-am propus. „Business Insider “ prezintă câteva sfaturi care ne ajută să economisim în vacanţă.

Vei vedea că odată ce vei face mici ajustări la modul în care călătoreşti, acestea vor face o mare diferenţă şi astfel vei putea chiar să îţi mai iei câteva zile în plus de vacanţă, în loc să rămâi fără bani şi să fii nevoit să te întorci mai repede la birou.  

1. Evită să călătoreşti în weekend 

Ştim că poate fi mult mai convenabil să călătoreşti în weekend însă atunci preţurile sunt mult mai mari. Indiferent că vrei să pleci într-o mică escapadă sau plănuieşti o vacanţă mai lungă, ar trebui să începi să îţi cauţi un zbor în timpul săptămânii deoarece acestea sunt mult mai ieftine în această perioadă decât într-o vineri sau sâmbătă.

2. Optează pentru un card de credit special pentru călătorit

Este riscant să îţi iei cardul de credit pe care îl foloseşti zilnic chiar dacă este un mod sigur de a îţi ţine banii şi poate fi foarte util în cazul unei urgenţe. Cu toate acestea nu este cea mai bună opţiune deoarece majoritatea cardurilor cer taxe suplimentare pentru tranzacţiile străine, deci va fi destul de scump să le foloseşti într-o altă ţară. Pentru a evita aceste taxe suplimentare ar trebui să te gândeşti din timp să îţi faci un card special pentru călătorit care include o ofertă rentabilă pentru cheltuielile externe.

3. Nu îţi schimba banii la aeroport

Întotdeauna este o idee bună să ai bani cash cu tine atunci când pleci în vacanţă, însă nu ar trebui să aştepti să îi schimbi tocmai la aeroport deoarece acolo nu o să găseşti cele mai convenabile schimburi valutare. Pentru a economisi interesează-te din timp unde sunt cele mai bune schimburi valutare, mai ales că acum poţi să schimbi bani chiar şi la supermarket-uri. Poţi să verifici şi dacă banca ta oferă cursuri speciale pentru clienţii săi.

4. Alege un zbor cu escală

Zborul direct este într-adevăr cea mai rapidă şi comodă variantă de a călători, dar te poate costa destul de mult. Dacă doreşti să pleci într-o escapadă ieftină, poţi să economiseşti considerabil dacă optezi pentru un zbor cu escală. În loc să priveşti escala ca pe o bătaie de cap în plus, ar trebui să te gândeşti că acum ai oportunitatea şi timpul necesar pentru a vizita un oraş pe care nu ai fi putut să îl vezi dacă ai fi zburat direct.

5. Evită să mănânci mereu în oraş

Mâncatul în oraş în vacanţă te poate costa o mică avere, mai ales dacă mergi cu toată familia. În loc să plăteşti trei mese pe zi, poţi să te gândeşti să optezi din timp pentru o cazare care să aibă şi micul dejun inclus în preţ. De asemenea ar trebui să nu mai cumperi gustări din cafenele scumpe, ci să găseşti un supermarket de unde să cumperi snack-uri şi băuturi pentru întreaga zi. Dacă totuşi îţi place să mănânci în oraş ar trebui să mergi la prânz şi nu la cină, deoarece aproape de fiecare dată meniul pentru prânz este mai ieftin.

6. Călătoreşte în extra sezon

Cu toţii ştim că este tentant să mergi vara în vacanţă, dar dacă nu depinzi de vacanţele şcolare ai putea economisi o avere planificând o vacanţă în extra sezon deoarece atunci preţurile sunt mult mai scăzute şi vei avea parte de mult mai multă linişte decât în lunile de sezon. În plus te poţi bucura de soare şi bronz în timp ce colegii tăi dau drumul la căldură şi îşi caută hainele de iarna.

7. Ai grijă să îţi anunţi compania mobilă că vei pleca din ţară

Poate fi destul de deprimant să te întorci acasă dintr-o vacantă perfectă şi să găseşti o factură neaşteptat de scumpă la telefon. Acest lucru poate fi uşor de evitat dacă îţi anunţi din timp compania telefonică că o să pleci din tară, astfel poţi să economiseşti enorm.

8. Asigură-te că îţi faci o asigurare de călătorie

De obicei lumea nu acordă prea multă importanţă asigurării de călătorie, fie o faci doar pentru că ai auzit că este necesară, fie chiar uiţi de ea. Totuşi, este important să te gândeşti la aceasta deoarece ea nu acoperă doar cheltuielile legate de sănătate, ci şi costurile legate de bagajele pierdute, dar şi cele legate de anularea călătoriei. Bineînteles, înainte să te apuci să chelutieşti pe asigurare trebuie să te informezi. De exemplu, trebuie să te interesezi dacă asigurarea ta de sănătate este valabilă şi atunci când eşti plecat în străinătate, dacă nu, ar trebui să îţi faci o a doua asigurare.

Dacă călătoreşti destul de des, ar trebui să te gândeşti să îţi faci o asigurare anuală deoarece aşa nu va mai trebui să îţi cauţi o nouă asigurare de fiecare dată când pleci şi, de asemenea, vei reuşi să economiseşti destul de mult. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite