Cum e să trăieşti într-unul dintre oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii: experienţa unei tinere din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Marea Britanie a mers într-un schimb de experienţă profesională în Berna, unul din oraşele care înregistrează cea mai bună calitate a vieţii, făcând o listă a diferenţelor interesante pe care le-a descoperit între oraşul natal şi cel elveţian privind modul în care trăiesc oamenii.

Berna (Elveţia) este considerat unul din oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, conform studiului uneia dintre cele mai mari firme de consultanţă în domeniul resurselor umane, Mercer, scrie businessinsider.com

Potrivit datelor oferite de Legatum Institute din Londra, Elveţia ocupă locul doi în ceea ce priveşte gradul de fericire, nivel de trai, sănătatea şi siguranţa populaţiei

Elveţia are cel mai bun nivel de trai din Europa datorită salariilor sale medii de peste 50.000 de euro şi puterii de cumpărare .

Practic, Berna este un loc uimitor. Experţii în turism subliniază faptul că acesta este subevaluat, deoarece este mai puţin cunoscut decât hub-urile financiare, printre care Zurich şi Geneva.

Rebecca Griffiths este managerul unei mari fundaţii care activează în sectorul sănătăţii publice din Londra. Tânăra a mers în Elveţia timp de o lună pentru un schimb de experienţă profesională ca parte a programului multidisciplinar Hope Exchange.

„Calitatea vieţii în Elveţia, în special în Berna, are un standard foarte înalt. Oamenii se îngrijesc de ei înşişi, având un echilibrul între viaţa profesională şi cea personală“, a spus Griffiths.

Iată care sunt diferenţele observate de tânără:

image

Ea este Rebecca Griffiths. De obicei trăieşte şi lucrează la Londra. S-a mutat în Elveţia timp de o lună pentru a experimenta şi a învăţa diferenţele dintre sistemele de asistenţă medicală britanică şi elveţiană.

image

„Una dintre cele mai mari diferenţe dintre Londra şi Berna a fost peisajul incredibil“

image

„Partea medievala din Berna este uimitoare. Râul este atât de curat încât chiar poţi bea apă din el, oamenii îl folosesc pentru a înota pe timp de vară“, a spus ea.

 

„Mi-a plăcut că întregul oraş era uşor de parcurs. Ajungeam în aproximativ cinci minute la lucru şi nu sunt deloc nerăbdătoare să folosesc transportul în comun înghesuit din Marea Britanie“, a spus Griffiths.

   

image

Tânăra a apreciat modul în care oamenii de aici ştiau să păstreze echilibrul între viaţa profesională şi cea de familie. 

image

Rebecca a spus că orele din programul cu normă întreagă sunt mai lungi decât în Marea Britanie, aproximativ 42 de ore pe săptămână. Cu toate acestea, toată lumea se asigură că are un prânz adecvat departe de birourile lor, iar ziua de lucru se termină la ora 16.00.

Facilităţile pentru personal erau incredibil de diferite în comparaţie cu cele din spitalul din Regatul Unit. De exemplu, pe acoperiş era o zonă de cantină în aer liber.

„Bern este mai relaxat decât celelalte oraşe din Elveţia şi se pare că există o glumă care spune că aici totul se desfăşoară mai încet“.

„Din experienţă am văzut că se pune un accent deosebit pe mesele gustoase la care se bea un vin bun sau o bere“, a spus tânăra.

   

image

„Există, de asemenea, multe de văzut şi de făcut în ceea ce priveşte cultura în Berna. De exemplu, Muzeul Einstein“.

.. şi un parc plin de urşi.

Printre dezavantaje, Rebecca a amintit de preţurile mari în comparaţie cu cele din Londra, trezitul de dimineaţă din cauza clopotelor bisericeşti care sună la fiecare 15 minute şi lipsa gărilor cu locuri amenajate pentru fumători.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite