Însă, în afară de aceste sărbători cunoscute, în Germania există şi tradiţii şi obiceiuri mai puţin cunoscute publicului larg, care ar merita din plin să fie experimentate dacă ajungeţi într-o vizită în Germania. Mai jos puteţi citi detalii despre cinci astfel de evenimente:
 
1. Carnavalul de la Bremen, 30-31 ianuarie 2016, Bremen: cel mai mare festival de samba din Germania are loc la Bremen, la sfârşitul lunii ianuarie. Măşti decorate, costume cât mai extravagante, ritmuri incofundabile de tobe şi o atmosferă de sărbătoare caracterizează carnavalul la care iau parte, anual, peste 35.000 de spectatori şi 100 de grupuri de dansatori profesionişti de samba.

 
2. DOM funfair, Hamburg, 18 martie-17 aprilie 2016, Hamburg: de trei ori pe an, localnici şi turişti deopotrivă se strâng în zona Heiligengeistfeld din Hamburg, pentru a se bucura de plimbări, mâncare şi diverse spectacole, la DOM funfair. O tradiţie a târgului, focurile de artificii din fiecare seară de vineri completează perfect atmosfera de sărbătoare din Hamburg.
 
 
3. Day of Beer, 23-24 aprilie 2016, Bamberg: la sfârşit de aprilie, la Bamberg, oraş aflat pe lista patrimoniului UNESCO, localnicii celebrează Day of Beer aşa cum ştiu ei mai bine: cu bere germană de cea mai bună calitate. Sutele de mici berării din oraş, cu o lungă tradiţie în producţia de bere, oferă vizitatorilor spre degustare diverse sortimente de bere, timp de o zi, de la bere nefiltrată, la cea neagră sau blondă. 

 
4. Festivalul Internaţional al Dunării, 1-10 iulie 2016, Ulm: prima ediţie a Festivalului Internaţional al Dunării s-a desfăşurat în 1998. De atunci, artişti şi reprezentanţi ai tuturor ţărilor dunărene se întâlnesc la Ulm, o dată la doi ani, pentru a sărbători, prin muzică, dans, teatru sau gastronomie, diversitatea şi cooperarea dintre comunităţile ce au în comun accesul la Dunăre.
 
 
5. Hanse Sail regatta, 11-14 august 2016, Rostock: acest festival maritim a atras, încă din 1991, până la un milion de vizitatori în Rostock, portul de la Marea Baltică din nordul Germaniei. Vizitatorii pot admira ambarcaţiunile expuse şi se pot chiar aventura într-o scurtă croazieră pe Marea Baltică. Mai mult, evenimentul include şi un târg medieval, cu diferite atracţii, ce se întinde pe aproximativ patru kilometri de-a lungul coastei.
 
Mai multe informaţii despre Germania ca destinaţie turistică sunt disponibile pe site-ul Organizaţiei Germane de Turism.