Cu cât se ieftinesc vacanţele de tip city break în Europa şi care sunt cele mai rentabile destinaţii în lunile de vară

Cu cât se ieftinesc vacanţele de tip city break în Europa şi care sunt cele mai rentabile destinaţii în lunile de vară

Praga, pe lista destinaţiilor  de tip city break la preţuri de extrasezon. FOTO Arhiva

Vacanţele de tip city break în Europa au intrat, începând cu luna mai, în ceea ce se poate numi "extrasezon", care va dura până la sfârşitul lui august, interval în care tarifele serviciilor de cazare scad destul de mult, conform unui studiu realizat de agenţia de turism online Paravion.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe măsură ce se apropie sezonul estival, începând din luna mai şi continuând cu iunie, iulie şi august, se observă o micşorare a tarifelor pentru city break-uri în oraşele europene, cu până la 15 - 20%, potrivit unui studiu realizat de agenţia de turism online Paravion.

"Este un efect normal al pieţei. Vara este perioada concediilor prelungite în destinaţii calde, majoritatea cu mare, plaje şi atracţii la îndemână, şi mai puţin a sejururilor active, în destinaţii urbane", explică Remus Vişan, Directorul General al agenţiei.

Micşorarea preţurilor este generată în special de scăderea cererii, interesul turiştilor mutându-se către pachete tip charter, în destinaţii cu mare şi plajă, unde se pot bucura de relaxare, valuri şi vizite opţionale. Majoritatea turiştilor care cumpără vacanţe online au ales deja, pentru vara aceasta, pachete în locaţii însorite, precum insulele greceşti - Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar şi Mallorca şi Tenerife (Spania), Cipru, Croaţia sau Portugalia.

Marile oraşe europene tind să fie lăsate pe plan secund de turişti pe timpul verii, care preferă să le viziteze primăvara sau toamna, când nici căldura nu este sufocantă în marile aglomeraţii urbane. Potrivit datelor analizate, tarifele cele mai ridicate pentru sejururi în capitalele europene se înregistrează în lunile considerate de sezon pentru acest tip de vacanţe, respectiv, aprilie - mai şi septembrie - octombrie. Primăvara, city break-urile generează circa 45% din totalul vânzărilor de vacanţe Paravion, în timp ce pe timp de vară, respectiv în lunile iunie, iulie şi august, ajung să genereze aproximativ 30%, restul fiind înlocuit de sejururile charter.

Praga, Amsterdam şi Roma, destinaţii rentabilie în vară 

Cele mai mari scăderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în oraşe din Italia, Cehia sau Olanda. Astfel, dacă în martie un sejur de 2 zile în Roma, cu cazare la hotel de trei stele, mic dejun şi bilete de avion incluse, costa, în medie, 315 euro de persoană, în iunie, acelaşi pachet poate fi achiziţionat cu 275 de euro. De asemenea, costul unui city break de 2 nopţi în Amsterdam, cu cazare tot la hotel de 3 stele, cu mic dejun şi zbor dus-întors inclus, se ridică la peste 450 euro în plin sezon, dar scade la circa 410 euro/persoană în iunie. Cei care vor să vadă Praga pe timp de vară o pot face într-un buget mediu de 240 euro/persoană, faţă de 300 de euro/persoană, costul unui pachet cu 2 nopţi de cazare la trei stele şi biletele de avion în luna martie.

În ciuda atentatelor care au lovit Europa în ultimele şase luni, cererea pentru city break-uri nu a scăzut deloc, ba dimpotrivă. Vânzările pentru acest tip de pachete au crescut cu circa 40% faţă de perioada similară a lui 2015.

"Iubitorii de vacanţe active ştiu că vara este un moment propice pentru city break-uri prelungite, când pot profita de toate atracţiile oraşului, evitând, în acelaşi timp, aglomeraţia specifică marilor metropole. Mulţi dintre ei aleg oraşe cu plaje, reuşind să îmbine cultura, distracţia şi relaxarea, la preţuri foarte avantajoase, cu rezervările biletelor de avion făcute din timp", a mai spus Vişan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările