Creştere cu peste 30% a numărului de călătorii cu copii: care sunt costurile unui bilet de avion pentru cei mici

Creştere cu peste 30% a numărului de călătorii cu copii: care sunt costurile unui bilet de avion pentru cei mici

Creştere cu peste 30% a numărului de călătorii cu copii

Un studiu recent a evidentiat o crestere a calatoriilor cu copiii de peste 30%. Mai precis, calatoriile cu infanti (copii sub 2 ani) au crescut cu 33% iar calatoriile cu copii peste 2 ani au crescut cu 35%. Se cauta destinatiile unde se gasesc parcuri de distractie, zone insorite, cu clima blanda si zboruri de maximum 3 ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românii sunt din ce în ce mai dornici să călătorească alături de copiii lor şi caută destinaţii adecvate vârstei celor mici. Astfel, un studiu Vola.ro realizat pentru rezervările de bilete de avion făcute în anul 2016 şi 2017 a evidenţiat o creştere a călătoriilor cu copiii de peste 30%. Mai precis, călătoriile cu infanti (copii sub 2 ani) au crescut cu 33% iar călătoriile cu copii peste 2 ani au crescut cu 35%. Se caută destinaţiile unde se găsesc parcuri de distracţie, zone însorite, cu climă blândă şi zboruri de maximum 3 ore.

40 euro în medie costă biletul de avion pentru un copil sub 2 ani

Pentru călătoria cu avionul a copiilor sub 2 ani, părinţii au mai multe opţiuni. Astfel, pot opta pentru a cumpăra un loc unde sunt obligaţi să monteze un scaun de maşină, soluţie la care se recurge în special la zborurile intercontinentale, lungi, sau pot opta pentru a ţine în braţe bebeluşul. Soluţia din urmă are un cost minim asociat. Practic, pentru călătoria bebeluşilor părinţii au plătit anul trecut în medie 40 euro, preţ ce presupune că părinţii vor ţine bebeluşul în braţe, securizat cu o extensie de centură. Biletul bebeluşilor are asociat dreptul de a lua un cărucior pliabil gratuit, fie în cabină, fie la cală, în funcţie de politica companiei cu care se călătoreşte, o geantă de mână cu lucruri de necesitate pentru copii (inclusiv apă sau mâncare lichidă).

Copiii ce depăşesc vârsta de 2 ani vor ocupa un loc în avion şi vor plăti între 80% şi 100% din biletul de avion, în funcţie de politica companiei aeriene. Diferenţele faţă de preţul biletului de avion pentru adulţi sunt minime. 

„Ne place să spunem că turiştii noştri cresc o dată cu noi. Dacă acum 10 ani călătoreau în city break-uri şi explorau marile capitale europene, acum mare parte dintre ei călătoresc împreună cu familia şi chiar cu copiii, crescând noua generaţie de călători. Rolul nostru, în calitate de consultanţi, este să îi ajutăm să înţeleagă cât de uşor este să călătoreşti alături de copii, să le dăm toate informaţiile de care au nevoie încă de la rezervare, astfel încât partea logistică a vacanţei să fie acoperita” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro

Primăvara şi toamna, sezonul perfect în care părinţii călătoresc la parcurile de distracţii europene

Vara este sezonul în care românii călătoresc spre destinaţiile estivale apropiate, cum ar fi Turcia, Bulgaria, Grecia, zone în care ajung fie cu zboruri charter, fie cu maşina personală. Primăvara şi toamna însă, optează pentru mini-vacanţe la marile parcuri de distracţii europene cum ar fi Disneyland, Legoland, Kidzania, etc, sau în destinaţii cu climă blândă, cum este Madrid sau Barcelona. În consecinţă, cele mai cerute destinaţii pentru călătoriile cu copii sunt Paris-Disneyland, Londra-studiourile Warner Bros pentru fanii seriei Harry Potter şi Kidzania, Munchen – Legoland şi Barcelona – PortAventura. 

Cerere în creştere se înregistrează şi pentru ţările nordice, în special Copenhaga unde copiii se pot distra la Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din nordul Europei dar şi Stockholm, unde puteţi petrece o zi întreagă în Skansen, un muzeu al satului unde copiii pot învăţa despre animale şi pot participa la diferite ateliere. 

Citybreak-uri pentru familii de la 159 euro / persoană cu zbor şi 2 nopţi de cazare incluse

Deşi perioada Iulie – August este cea mai scumpă pentru vacanţele alături de copii în marile capitale europene, specialiştii Vola.ro au căutat cele mai bune preţuri disponibile pentru destinaţii precum Paris, Londra, Valencia. Astfel, pentru o vacanţă de 3 zile (două nopţi) la Londra, sunt disponibile pachete de la 159 euro / persoană cu zborul şi cazarea timp de două nopţi incluse. La Munchen, pentru aceeaşi perioadă de 3 zile (2 nopţi), vacanţa costă 169 euro / persoană iar la Paris, cu cazare aproape de Disneyland, preţurile încep de la 209 euro / persoană.

citeste totul despre: