„Credincioşi, România", desemnată fotografia zilei de National Geographic

„Credincioşi, România

FOTO www.nationalgeographic.com/Kathleen McLaughlin

O fotografie intitulată "Churchgoers, Romania/Credincioşi, România", realizată într-o biserică ortodoxă din Maramureş, a fost desemnată câştigătoarea secţiunii "Fotografia zilei" de ediţia online a publicaţiei National Geographic

Ştiri pe aceeaşi temă

"În Maramureş, bisericile ortodoxe sunt împărţite în două jumătăţi. Jumătatea din faţă este rezervată bărbaţilor, iar jumătatea din spate şi curtea din faţa bisericii sunt rezervate femeilor", se afirmă în textul care însoţeşte imaginea publicată pe site-ul nationalgeographic.com.

Fotografia realizată de Kathleen McLaughlin, prezintă mai multe femei, îmbrăcate în haine specifice zonei maramureşene - bundiţe, baticuri colorate şi fuste încreţite -, în timp ce intră în biserică. Printre ele se află şi o fetiţă, surprinsă în timp ce privea peste umărul drept spre obiectivul aparatului de fotografiat.

"Însă ce face ca aceasta să fie fotografia zilei? Privirea unei fetiţe, direct spre aparatul de filmat, în timp ce era împinsă de la spate, cu un gest protector, în biserică, de rudele sale mai în vârstă reprezintă un adevărat cadou, un moment perfect capturat pe peliculă", a spus Alexa Keefe, editorul secţiunii "Photo of the Day/Fotografia zilei".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările