City break la Lisabona: căutările de zbor ale românilor au crescut în perioada Eurovision. Ce trebuie să ştiţi dacă ajungeţi în superba capitală portugheză

City break la Lisabona: căutările de zbor ale românilor au crescut în perioada Eurovision. Ce trebuie să ştiţi dacă ajungeţi în superba capitală portugheză

O călătorie la Lisabona poate fi oricând o experienţă încântătoare datorită istoriei, culturii şi gastronomiei locale FOTO Pixabay

Căutările de zbor ale românilor către Lisabona au crescut, unul dintre motive fiind concursul Eurovision. Dincolo de acest eveniment, capitala portugheză are un şarm aparte şi ar trebui vizitată măcar o dată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhitectura Lisabonei, azulejos, soarele nelipsit, atmosfera mediteraneană, în acelaşi timp aerul istoric şi poveştile marilor descoperiri geografice pot fi admirate timp de câteva zile în Portugalia, ţara de la marginea Peninsulei Iberice. Mai mult, la început de mai, oraşul devine gazda celei mai cunoscute şi urmărite competiţii muzicale de pe continent.
 
Cum arată planurile de călătorie ale românilor în acest context şi, mai ales, cum au evoluat costurile de zbor şi cazare pentru capitala portugheză în perioada 8-12 mai, dezvăluie echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro. În plus, pentru cei care se află în vacanţă la Lisabona în această săptămână, platforma a selectat câteva experienţe de netrecut cu vederea la faţa locului.
 
Costurile de zbor, similare cu cele din 2017 
 
Dincolo de artiştii români şi cei internaţionali care vor participa la Eurovision 2018, mai mulţi români au plănuit o călătorie pe meleaguri portugheze în aceeaşi perioadă, între 5 şi 13 mai.
 
Căutările de zbor cu plecare din Bucureşti către capitala din Peninsula Iberică au crescut cu 15% anul acesta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, preţul unui bilet de avion din România către Lisabona a înregistrare o scădere uşoară de -2% anul acesta faţă de 2017, ajungând în medie la 158 de euro/persoană.
 
„O călătorie la Lisabona poate fi oricând o experienţă încântătoare datorită istoriei, culturii şi gastronomiei locale puse în valoare în orice moment din an. În plus, buna dispoziţie a localnicilor şi spiritul de relaxare care pluteşte în aer plasează Lisabona pe harta celor mai populare destinaţii de vacanţă în ultimii doi ani, care au găzduit, totodată, o serie de evenimente culturale şi sportive importante la scară europeană şi nu numai. În acelaşi timp, există legături de zbor mai bune şi la costuri reduse în acest an pentru românii care au în plan o vacanţă acolo, iar începutul lui mai aduce o astfel de oportunitate pentru mulţi dintre aceştia“, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.
 
Costuri cu 38% mai mari la cazare în perioada 8-12 mai
 
Lisabona îi atrage la început de mai nu doar pe români. Mai mulţi călători din întreaga lume au căutat zboruri către însorita capitală şi, de asemenea, cazare la hotel de 3-4 stele. Pentru cea de-a două săptămână din mai momondo a înregistrat cu 92% mai multe căutări de hotel efectuate de călătorii din lumea largă, comparativ cu acelaşi moment o lună mai devreme, în aprilie.
 
Deşi pentru români un zbor până la Lisabona este mai ieftin în mai 2018 decât în acelaşi moment din an în 2017, costurile de cazare la hotel au crescut semnificativ în săptămâna în care are loc marele eveniment muzical. Conform datelor momondo, pentru o noapte la un hotel de 3-4 stele în capitala portugheză, turiştii plătesc în medie cu până la 38% mai mult în perioada 8-12 mai 2018 faţă de luna precedentă, ajungând de la aproximativ 111 euro la 153 de euro/noapte pentru o cameră dublă.
 
Bine de ştiut dacă veţi călători la Lisabona

Transport
Nu e neapărat nevoie să iei taxiul pentru a ajunge în oraş. Când ieşi din aeroport, găseşti autobuz la costul de 1,85 de euro/cursa, pe care îi plăteşti şoferului, care are cu siguranţă o oprire la o aruncătură de băţ de locul de cazare.

Pe lângă autobuz, un alt mijloc de a ajunge în centrul Lisabonei este să foloseşti metroul, acesta porneşte chiar de la aeroport şi se intersectează cu celelalte linii de transport.

Orientare
Engleza este vorbită în Lisabona de către aproape oricine ţi-ar ieşi în cale, dar ce vei auzi în jurul tău deseori va fi „obrigada/obrigado“; şi, ştiind că asta înseamnă „mulţumesc“, vei trage imediat concluzia că portughezii ştiu să îşi arate recunoştinţa.
Lisabona se află pe coline, prin urmare, nu e un oraş uşor de străbătut la pas, dar merită să-i descoperi farmecul pe două picioare. Mai ales când ştii că te poţi opri oricând vrei şi răsplăti cu pastéis de nata.

De văzut
O vizită în Praça do Comércio îţi va aminti cât e viaţa de frumoasă, cât de încântător străluceşte soarele, câtă veselie poate exista când auzi un grup de muzicieni stradali şi cât e de bine să priveşti în zare la o întindere de apă, înconjurat fiind de voie bună a localnicilor.
Admiră fântânile, statuile şi arhitectura neoclasică a cartierului Baixa, tipice culturii europene şi, totuşi, atât de specifice Lisabonei.
Gustă din cafeaua şi produsele de patiserie ale locului şi apoi mergi spre Piaţa Rossio, observând gara care-i poartă numele.
Continuă să descoperi locurile şi poveştile Lisabonei urmând un tur gratuit, în principal pe cel al centrului şi pe cel al cartierului Alfama. Opreşte-te aici să asculţi muzica fado într-unul dintre restaurantele autentice.
citeste totul despre: