Cele mai frecvente motive care îţi pot provoca stres atunci când pleci în vacanţă

Cele mai
frecvente motive care îţi pot provoca stres atunci când pleci în vacanţă

Foto: Pexels.com

Temperaturile au început să crească, vara se apropie, iar planurile de vacanţă pentru care ai lucrat atâta vreme urmează să se concretizeze cu un concediu binemeritat într-o locaţie cu totul specială pentru tine şi familia ta.

Aşa cum probabil ştii, atunci când este vorba despre vacanţă, nu toate aspectele sunt liniştitoare şi relaxante. Există nenumărate motive de stres, iar cele mai multe dintre ele sunt întemeiate. Din fericire, în timp ce unele nu ţin de tine, cea mai mare parte a lor se află cu adevărat sub controlul tău. Contează foarte mult cât de bine ştii să te organizezi şi cât eşti de atent la detalii atunci când planifici vacanţa.

Cele mai frecvente motive care îţi pot provoca stres atunci când pleci în vacanţă:

Nu ţi-ai stabilit un itinerar de acasă

Planificarea unei vacanţe nu se termină odată cu achiziţionarea biletelor de avion şi rezervarea unei cazări la hotel. În realitate, aceasta începe de aici şi cuprinde multe alte lucruri de care trebuie să ţii cont. O mare greşeală pe care o poţi face atunci când pleci în vacanţă este să nu îţi împarţi timpul corect în funcţie de numărul zilelor de vacanţă. Nu vrei să te trezeşti în situaţia în care nu vei avea timp să vezi tot ce îţi propui pentru că nu ai ştiut sau nu ai avut răbdare să îţi faci un plan simplu de călătorie.

Siguranţa locuinţei tale

Casa ta este extrem de expusă atunci când eşti plecat în vacanţă, motiv pentru care sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci ca să te asiguri că nimic nedorit nu se va întâmpla. În primul rând, evită să vorbeşti deschis despre faptul că vei fi plecat şi perioada în care acest lucru se va întâmpla. Mai mult, ştim foarte bine că tentaţia de a posta imagini pe reţelele de socializare din vacanţă este foarte mare, dar acest lucru ar putea fi un semnal pentru cei rău intenţionaţi că locuinţa ta este goală în acest moment. O cale prin care poţi verifica zilnic că totul este în ordine este să-ţi montezi camere spion de la spy-shop.ro, uşor de integrat în obiecte din casă şi foarte greu de detectat. Conectate la WiFi, acestea pot fi accesate de la distanţă în orice moment. Indicat ar fi să vorbeşti cu un vecin de încredere căruia să îi laşi o cheie de rezervă pentru a verifica locuinţa la două zile.

Eşti la limită din punct de vedere financiar

Orice concediu poate fi plin de cheltuieli neprevăzute, iar acest lucru trebuie luat de fiecare dată în calcul atunci când încerci să îţi faci un buget de vacanţă. Ia în calcul şi eventualele taxe de drum, de cazare şi asigură-te că ai la tine o rezervă financiară la care să poţi apela în caz de urgenţă, cum ar fi, spre exemplu, o amendă de circulaţie în străinătate.

Siguranţa banilor şi actelor tale

Nu ţine niciodată toate actele, cum ar fi buletinul şi paşaportul în acelaşi loc atunci când călătoreşti, şi asigură-te că ai la îndemână o copie pe telefon sau tipărită a acestora. De asemenea, în privinţa banilor, ţine la tine o sumă minimă de care ai putea avea nevoie într-o  zi de vacanţă, iar restul pune-i bine, în altă parte sau pe card. Un alt detaliu important pe care ar trebui să îl ştii înainte de a pleca în vacanţă este de unde poţi scoate bani de la ATM fără riscuri şi care sunt cele mai indicate locaţii în care să apelezi la centre de schimb valutar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: