Cele mai fotografiate destinaţii turistice din lume

Cele mai
fotografiate destinaţii turistice din lume

Oraşul New York ocupă primul loc în topul celor mai populare destinaţii turistice din lume FOTO: gru.edu

Google Maps Panoramio a alcătuit topul celor mai populare destinaţii de pe glob, locuri unde turiştii s-au oprit să se fotografieze alături de cei dragi. Surprinzător, trei metropole europene ocupă primele poziţii în clasamentul alcătuit. Iată cum s-a descurcat şi restul lumii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la poze cu Empire State Building până la imagini cu Moscheea Albastră, aventurierii plecaţi să colinde lumea au adunat, pe lângă amintiri preţioase, şi un portofoliu impresionant de fotografii. După datele emise de serviciul Google Maps, trei din cele cinci locuri bifate pe listă sunt metropole europene, însă prima poziţie revine unui oraş american.

Oraşul New York-ul este cea mai fotografiată destinaţie turistică din lume, fiind urmat îndeaproape de Roma, Barcelona şi Paris. Ultima poziţie în clasament revine metropolei Istanbul.

Pozele încarcate pe platforma Panoramio au condus la realizarea unei hărţi a lumii, cu cele mai populare destinaţii turistice. Potrivit legendei alcătuite de specialiştii în cartologie, galbenul marchează „cele mai fierbinţi oraşe“ de pe Pământ, locurile unde oameni au făcut cele mai multe poze. În ordine descrecătoare, avem destinaţiile colorate cu portocaliu, roz şi violet, cele din urmă fiind şi cele mai puţin populare.

Potrivit informaţiilor dezvăluite de Google, Shanghai a fost cel mai fotografiat loc din Asia, urmat de Beijing, Kowloon, Tokyo şi Bangkok, iar Johannesburg a fost destinaţia numărul unu în Africa.

Topul celor mai fotografite locuri din lume

 1. New York
 2. Roma
 3. Barcelona
 4. Paris
 5. Istanbul

Harta celor mai populare destinaţii de pe mapamond

Topul celor mai fotografiate locuri din Europa

 1. Roma
 2. Barcelona
 3. Paris
 4. Istanbul
 5. Veneţia
 6. Monte Carlo
 7. Florenţa
 8. Budapesta
 9. Praga
 10. Madrid

 

Harta celor mai populare destinaţii europene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările