Cele mai spectaculoase roţi Ferris din parcurile de distracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe roata Cosmo Clock 21, din Japonia, este instalat cel mai mare ceas din lume FOTO Wikipedia
Pe roata Cosmo Clock 21, din Japonia, este instalat cel mai mare ceas din lume FOTO Wikipedia

Dacă eşti amator de senzaţii tari, poate că roţile Ferris din parcurile de distracţii nu sunt printre primele tale opţiuni de distracţii. Există însă câteva asemenea roţi care nu sunt nici pe departe monotone.

Că au forma unor bărcuţe, maşinuţe, ceşti sau capsule, roţile Ferris din parcurile de distracţii par toate la fel. Ele oferă o privelişte frumoasă, dar nimic mai mult, motiv pentru care nu reuşesc să-i atragă prea mult pe cei aflaţi în căutare de senzaţii tari. Există însă câteva parcuri de distracţii care găzduiesc roţi Ferris diferite de toate celelalte.

Pacific Wheel, din Santa Monica

Roata din parcul american de distracţii Pacific Park nu este spectaculoasă prin aspect, dar este specială pentru că singura din lume care funcţionează cu energie solară. Cu o înălţime de 40 de metri, roata „prietenoasă cu mediul“ oferă o privelişte încântătoare asupra oraşului Santa Monica. Cele 160.000 de LED-uri care luminează roata Ferris după lăsarea serii oferă un spectacol fascinant de lumini.

pacific wheel

Foto: Shutterstock

Star Wheel, roată mobilă

Tot din categoria roţilor „ecologice“ este şi creaţia sculptorului Paul Cesewski. Ea se deosebeşte de toate celelalte prin modul de funcţionare: cu pedale. Trei persoane sunt suspendate în interiorul roţii, unde trebuie să pedaleze pentru a se pune în mişcare. Star Wheel nu rămâne în poziţie fixă. Ea se roteşte dacă este poziţionată pe teren drept, fiind aşadar ideală pentru iubitorii de senzaţii tari. Cesewski merge cu invenţia sa în parcurile de ddistracţii din întreaga lume.

star wheel

Tianjin Eye, din China

Cu o înăţime de 120 de metri, roata Tianjin Eye din oraşul Tianjin este specială datorită poziţionării sale speclaculoase: deasupra unui pod pe care circulă maşini şi pietoni. Roata Ferris a fost dată în folosinţă în 2007 şi a devenit un simbol al oraşului. Cele 48 de capsule leagănă pasagerii vreme de 30 de minute deasupra râului. Roata este luminată seara, oferind un peisaj încântător.

tianjin eye

Singapore Flyer, cea mai înaltă roată

Cu o înălţime de 165 de metri, Singapore Flyer deţine, în acest moment, recordul pentru cea mai mare roată Ferris din lume. Fiecare din cele 28 de capsule poate transporta până la 28 de persoane, iar o rotaţie completă durează 30 de minute. Roata oferă o privelişte către portul oraşului şi câteva insule. Ea respectă şi principiile Feng Shui. În 2008, specialiştii în Feng Shui au recomandat schimbarea sensului de mers al roţii, lucru respectat de proprietarii acesteia.

singapore flyer

Foto: Shutterstock

Cosmo Clock 21, din Japonia

După ce Cosmo Clock 21 a pierdut, în 1997, titlul de cea mai înaltă roată Ferris din lume (82 de metri), proprietarii ei au găsit o altă metodă de a păstra popularitatea: ei au instalat pe ea cel mai mare ceas din  lume. Roata se află parcul tematic Cosmo World, din Yokohama. Cele 60 de capsule pot plimba până la 480 de persoane. 

cosmo clock
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite