Cele mai spectaculoase muzee din lume

Cele mai spectaculoase muzee din lume

Centrul Maritim Lingang este considerat un simbol al Chinei datorită formei acoperişului său:FOTO businessinsider.com

Compania de cercetare Emporis a realizat o listă a celor mai frumoase muzee din lume, edificii admirate şi vizitate de către iubitorii de artă. Printre cele mai celebre clădiri se numără şi Muzeul Maritim Lingang din China, dar şi bijuteria Mexicului, centrul Soumaya, relatează publicaţia „Business Insider“.

Sediul companiei BMW din Munich are o dublă utilitate, relatează publicaţia „Business Insider“. Zona special amenajată pentru pasionaţii de autoturisme poate fi catalogată drept o sală de expoziţie, având în vedere numărul automobilele expuse, dar şi un loc de unde oaspeţii îşi pot cumpăra modelele propuse de producătorul german.

Centrul Georges Pompidou din Paris este o insituţie culturală dedicată în întregime creaţiei moderne şi contemporane, în care artele plastice se învecinează cu designul, cărţile, muzica şi cinematografia. Inedit este că lifturile, scările şi ţevile reprezintă elemente din decorul exterior al muzeului.

Centrul Pompidou Metz din Lorena, Franţa, şi-a câştigat locul în topul muzeelor spectaculoase datorită designului exterior inedit. Inspiraţi de cultura asiatică, inginerii care au proiectat corpul clădirii au transformat acoperişul acesteia într-o pălărie supradimensionată realizată din lemn lamelar.

Clădirea muzeului Experience Music Project din Seattle are forma modelului de chitară Stratocaster. În spatele acestui design original se află Paul Allen, cel care este şi co-fondatorul Microsoft.

Muzeul Guggenheim din oraşul Bilbao a obţinut un loc în clasamentul muzeelor de pe mapamond graţie designului proiectat de arhitecţi. Clădirea din Spania a devenit un centru al artei într-o zonă industrială, mulţi fiind de părere că acest muzeu a pus oraşul Bilbao pe hartă.

Muzeul evreiesc din Berlin prezintă informaţii legate de istoria evreilor germani şi deţine documente, cu o vechime de până la 2.000 de ani, legate de trecutul acestora. Centrul expoziţional este format din două clădiri, iar cea mai nouă are schiţat pe faţadă un zig-zag.

Muzeul de artă Kunsthaus Graz din Austria propune turiştilor care îi calcă pragul o incursiune într-un univers aparte. Pe zidul clădirii există 900 de becuri fluorescente care proiectează diverse animaţii şi imagini.

Hotelul MAXXI  din Roma a fost construit din beton, oţel şi sticlă de către renumitul arhitect englez Zaha Hadid, iar inaugurarea sa a avut loc în 2010. După zece ani de muncă, perioadă pe durata căreia s-a realizat construcţia, Italia a ajuns în topul ţărilor care deţin cele mai frumoase muzee din lume.

Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om de pe glob, a dorit să construiască un muzeu pentru a-şi expune preţioasele colecţii de artă. Aşa a luat naştere Soumaya, centrul care adăposteşte o parte dintre cele 66.000 de opere ale colecţionarului.

Muzeul de Artă Islamică din Qatar a fost construit pe o insulă artificială situată în portul oraşului Doha, de către arhitectul I.M Pei.Clădirea este clasată pe lista celor mai frumoase muzee datorită designului realizat de artizanii asiatici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările