Cele mai populare destinaţii turistice pentru cuplurile de îndrăgostiţi: Parisul a pierdut poziţia fruntaşă

Cele mai populare destinaţii turistice pentru cuplurile de îndrăgostiţi: Parisul a pierdut poziţia fruntaşă

Viena s-a clasat pe locul 9 în top. FOTO bedooin.com

Printre cele mai romantice locuri din Europa alese de cuplurile de îndrăgostiţi ca refugii potrivite pentru câteva zile de vacanţă în doi se numără şi locuri care nu sunt renumite ca oraşe ale dragostei, cea mai bună dovadă fiind că Parisul, Oraşul Iubirii, nu se situează pe primul loc în topul preferinţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

O analiză realizată de agenţia de turism online routeperfect.com, care a inclus 900.000 de vacanţe rezervate de cupluri din toată lumea, a stat la baza unui clasament al destinaţiilor europene preferate de cupluri, multe fiind rezervate pentru petrecerea lunii de miere. 

O arhitectura desprinsă parcă din poveşti, orăşele cu o atmosferă boemă sau locuri cu plaje superbe, restaurante intime, dar şi atracţii culturale şi istorice se numără printre factorii de care ţin cont cuplurile atunci când se decid asupra destinaţiei de  vacanţă.

Lisabona, capitala Portugaliei, este considerată un oraş care îndeplinieşte toate pretenţiile cuplurilor de îndrăgostiţi, graţie peisajelor, străduţelor pitoreşti şi plajelor din zonă.

Deşi Dublin, în Irlanda, este văzut mai degrabă ca un oraş pentru petrecăreţi, are şi atracţii pentru perechile aflate în căutarea romantismului, cum este Love Lane (Strada Iubirii).

Love Lane (Strada Iubirii) din Dublin. FOTO pinterest.com

Oraşul francez Nisa este o încântare pentru îndrăgostiţii care se pot bucura de bucătăria provensală, de plaje şi de apusurile admirate de pe Promenade des Anglais, bulevard celebru care se întinde de-a lungul plajei Baie des Anges, aflată la Marea Mediterană. Din clasament nu putea să lipsească Florenţa, în Italia, alături de Viena, capitala Austriei, sau Praga.

O altă destinaţie apreciată este Cinque Terre, din Italia, desinaţie inclusă în patrimoniul UNESCO, un adevărat răsfăţ pentru romanticii care adoră se se plimbe pe străduţele străjuite de case colorate în nuanţe pastel, la o aruncătură de băţ de Mediterana.

Cinque Terre, Italia. FOTO campingbellavista.nl

Londra, Barcelona, Amsterdam şi Veneţia sunt de asemenea populare în rândul cuplurilor de îndrăgostiţi, în timp ce pe locul secund în top se clasează Paris, deşi Oraşul Iubirii figurează de regulă pe prima poziţie în astfel de clasamente. Primul loc este ocupat de Roma, capitala Italiei.

Cele mai populare destinaţii turistice pentru îndrăgostiţi

19. Lisabona, Portugalia
18. Sevilia, Spania
17. Salzburg, Austria
16. Dublin, Irlanda
15. Nisa, Franţa
14. Zurich, Elveţia
13. Madrid, Spania
12. Berlin, Germania
11. Munchen, Germania
10. Florenţa, Italia
9. Viena, Austria
8. Praga, Cehia
7. Cinque Terre, Italia
6. Londra, Marea Britanie
5. Barcelona, Spania
4. Amsterdam, Olanda 
3. Veneţia, Italia
2. Paris, Franţa
1. Roma, Italia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările