Cele mai frumoase trasee montane din Europa: călătorii de neuitat prin munţi şi văi

Cele mai frumoase trasee montane din Europa: călătorii de neuitat prin munţi şi văi

Cele mai frumoase trasee montane din Europa: Transfăgărăşan, România. FOTO twistedsifter.com

Cele mai frumoase trasee montane din Europa. Aflate la înălţimi mari sau mai puţin impresionante, toate aceste trasee oferă peisaje de neuitat, care trebuie neapărat admirate cel puţin o dată în timpul vieţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumurile pe munte, pe cât pot fi de periculoase, pe atât pot fi de spectaculoase. Peisajele fermecătoare văzute de la înălţime transformă orice plimbare cu maşina într-o călătorie de basm. Totuşi, cei care vor să o ia „la pas” ori sunt pasionaţi de alpinism pot oricând să plece în drumeţii în locuri la fel de spectaculoase, România, având o paletă largă de opţiuni pe placul pasionaţilor. Persoanele mai comode au însă opţiunea de a explora înălţimile din maşină, pe drumurile şerpuite din munţi.

Cele mai frumoase trasee montane din Europa: Pasul Stelvio, Italia

Pasul Stelvio, din Italia, se află la 2.757 de metri deasupra mării şi trece prin Alpii Estici. Acest traseu montan a fost ales de TopGear „drept cea mai bună şosea din lume”, deşi cercetarea s-a desfăşurat doar pe teritoriul Uniunii Europene. Totuşi, într-o altă emisiune Top Gear s-a ajuns la concluzia că ruta Transfăgărăşan din România este superioară drumului italian, potrivit twistedsifter.com.

cele mai frumoase trasee montane din europa
 

Cele mai frumoase trasee montane din Europa: Col de Turini, Franţa

Traseul Col de Turini, din Franţa, se află la 1.607 de metri deasupra mării în Alpii Maritimi francezi, în apropiere de Sospel. Şi-a căpătat faima prin faptul că găzduieşte Raliul Monte Carlo, fiind unul dintre cele mai frumoase trasee montane din Europa. 

cele mai frumoase trasee montane din europa
 

Cele mai frumoase trasee montane din Europa: Transfăgărăşan, România

Transfăgărăşanul sau DN7C este o rută din România, care traversează Carpaţii de Sud, printre cele mai înalte două vârfuri muntoase din ţară, Moldoveanu şi Negoiu. Drumul de 90 de kilometri, construit în scopuri strategice militare, urcă până la 2.034 de metri altitudine, fiind unul dintre cele mai frumoase trasee montane din Europa. 
cele mai frumoase trasee montane din europa
 

Cele mai frumoase trasee montane din Europa: Coasta Amalfi, Italia

Coasta Amalfi din Italia se află în patrimoniul UNESCO din anul 1997, fiind considerată  „un exemplu desăvârşit de peisaj mediteranean”. Coasta Amalfi impresionează prin peisajele naturale spectaculoase şi prin localităţile pline de istorie.
cele mai frumoase trasee montane din europa
 

Cele mai frumoase trasee montane din Europa: Route de Gentelly, Franţa

Această rută începe în oraşul Vence, din Alpii Maritimi. Are 19,3 kilometri lungime şi urcă până la 963 de metri. Peisajele naturale şi arcadele din rocă sunt cu adevărat spectaculoase.
cele mai frumoase trasee montane din europa
 
 
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: