Cele mai frumoase trasee din lume ce merită a fi parcurse cu bicicleta FOTO

Cele mai frumoase trasee din lume ce merită a fi parcurse cu bicicleta FOTO

Traseul Rim, Marele Canion FOTO momondo

Motorul de căutare momondo.ro propune cele mai spectaculoase destinaţii din lume care merită a fi parcurse pe două roţi. printre acestea se numără traseul pentru biciclete Van Gogh din Olanda sau traseul Rim, Marele Canion, Arizona.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă vei să mergi în vacanţă cu bicicleta, motorul de căutare momondo.ro propune cele mai spectaculoase destinaţii din lume care merită a fi parcurse pe două roţi.

Echipează-te, urcă pe şa şi pedalează pe unul dintre aceste trasee pentru biciclete din jurul lumii.

Insulele Lofoten, Nordland, Norvegia

Sate pescăreşti liniştite, tipic norvegiene cu hangare pe piloni, pentru bărci, deasupra apelor reci, într-un peisaj montan extraordinar – traseul Vestfjord – din insulele Lofoten este locul perfect pentru poze şi pentru o gură de aer proaspăt (sărat).

Bucură-te de liniştea celor două roţi şi de singurătate atunci când pedalezi de-a lungul coastei sălbatice, presărată cu sate tipic pescăreşti şi structuri ciudate din beţe lungi din lemn de care atârnă peşti puşi la uscat. Pentru o experienţă scandinavă perfectă, plănuieşte-ţi călătoria vara, astfel încât să te bucuri de soarele de la miezul nopţii.

Cele mai bune luni: Mai – Iulie
Dificultate: Uşor

Caută un zbor spre Oslo, apoi ia un zbor până în Bodo

Drumul Morţii, Yungas, Bolivia

Priveşte moartea în faţă când traversezi “Camino de la Muerte” (Drumul Morţii), un nume care i se potriveşte foarte bine, fiind considerat a fi unul dintre cele mai periculoase trasee pentru bicilete din lume. Ghizii de la Gravity Bolivia au creat un tur cu bicicleta pe Drumului Morţii şi ei te vor ajuta să parcurgi traseul în siguranţă.

Pedalează printre nori groşi de ceaţă şi praf, din treacătoarea La Cumbre prin Pădurea Amazoniană, în spatele cascadelor şi la doar câţiva metri de prăpăstii înfricoşătoare. Foarte probabil o să întâlneşti lame, camioane care te vor forţa să ajungi periculos de aproape de marginea drumului şi biciclişti neînfricaţi care îşi fac selfie-uri – dar fii atent la drum!

Cele mai bune luni: Aprile – Noiembrie
Dificultate: Moderat, dacă nu îţi este frică!

Traseul pentru biciclete Van Gogh – Roosegaarde, Eindhoven, Olanda

Fie că ai mai străbătut traseul de biciclete Van Gogh sau dacă eşti în cautare de lucruri interesante atunci când vizitezi Eindhoven, traseul Van Gogh – Roosegaarde este o plimbare plăcută pentru oricare visător.

Traseul scurt de 600 metri, dintre Moara de apă Opwettense din Nuenen şi Moara de apă Collse din Eindhoven, ambele pictate de Vincent Van Gogh, este un muzeu în aer liber către locuri care l-au inspirat şi în care a locuit artistul. În timpul nopţii, drumul de sub roţile tale se umple de luminiţe şi devine o capodoperă – pietricelele fosforescente, care au fost alimentate de lumina soarelui, încep să lumineze şi creează un efect spectaculos, tehno, care imită “Noaptea înstelată” a lui Van Gogh.

Cele mai bune luni: Tot anul
Dificultate: Uşor

Whistler, Columbia Britanică, Canada

Urcă la înălţime pe Whistler la aproximativ 2000 de metri, unde doi munţi oferă sute de trasee pentru biciclete şi un parc pentru biciclişti pe o panta. În timp ce pedalezi cu viteză muntele, fă o pauză şi admiră superbul Lac Pierdut şi Valea Whistler.

Lacul Pierdut este un punct de pornire grozav pentru multe alte trasee uşoare şi bine îngrijite, care nu sunt prea departe de Village, un loc de întâlnire pentru aventurierii care trec prin oraşul Whistler. Pedalează în siguranţă şi fii atent la urşi!

Lunile cele mai bune: Mai – Octombrie
Dificultate: Uşor – Dificil

Traseul Rim, Marele Canion, Arizona, SUA

Marele Canion nu mai are nevoie de prezentare, explorează zona altfel, mergând cu bicicleta la apus şi o să vezi cum canionul îşi schimbă culoarea din roz în galben, în portocaliu. Traseul Rim este un drum simplu de 20 de km, accesibil pe jos sau cu bicicleta, care oferă peisaje extraordinare. Atunci când îţi plănuieşti călătoria cu bicileta, fii atent la furtunile cu fulgere din timpul verii şi la gheaţa alunecoasă din timpul iernii.

La Hopi Point, cea mai nordică porţiune din traseu, peisaje superbe fără de sfârşit vor forma cadrul unui apus de soare fantastic.

Cele mai bune luni: Tot anul
Dificultate: Uşor

Carretera Austral, Ruta 7, Chile

Mergând cu bicicleta prin nordul Patagoniei chiliene, Carretera Austral, care pleacă din Puerto Montt, oferă un drum plin de peisaje spectaculoase, dar te avertizăm că drumul nu este prea grozav – este presărat cu dâmburi şi gropi. Ia o pauză la Rezervaţia Naturală a Lacului General Carrera, acolo unde Anzii par a se prăbuşi în lacul azuriu care se întinde peste graniţa cu Argentina.

Drumul se termină la Villa O’Higgins, dar ia barca peste apele de un albastru intens – Gheţarul O’Higgins te va face să te simţi mic atunci când vei vedea forţele naturii în acţiune.

Lunile cele mai bune: Ianuarie – Martie
Dificultate: Moderat – Dificil

Autostrada Shimanami Kaido, Insula Honshu spre Insula Shikoku, Japonia

Mergi cu bicicleta deasupra Mării Interioare Seto, traversând 6 insule, pe lângă sate de pescari şi arbori de citrice bogaţi Hassaku, conectate de poduri suspendate extraordinare de-a lungul autostrăzii cu taxă Shimanami Kaido.

Pentru o simplă cursă cu bicicleta de o zi, chiar dacă nu ştii să citeşti japoneză, semnele de circulaţie sunt foarte uşor de urmat de la Imbari la Onomichi. Pentru cei cu un spirit aventuros, traseele pentru biciclete off-road te vor purta ca să descoperi una dintre insulele mai mici, să mănânci fructe de mare proaspete sau să petreci o noapte într-un ryokan (han traditional japonez).

Cele mai bune luni: Iulie – Septembrie
Dificultate: Uşor – Moderat

Route des Grandes Alpes, Alpii Francezi, Franţa

De la malurile Lacului Léman la plajele Coastei de Azur, poţi admira peisaje superbe cu vârfuri înzăpezite, văi alpine şi farmecul mării de-a lungul celor 684 de km ai Route des Grandes Alpes.

Bicicliştii care doresc să deguste deliciile locale, se pot bucura de diferitele tipuri de brânză Savoie, Reblochon sau Beaufort, produse la înălţime şi îşi pot potoli setea cu vinuri produse aici, în timp ce alţii poate preferă să îşi păstreze energia ca să cucerească abruptul Col de l’Izoard. Cu burta plină sau nu, vântul îşi face simţită prezenţa pe tot traseul!

Cele mai bune luni: Iunie – Octombrie
Dificultate: Dificil

De la Putney la Weybridge, Greater London (Londra Mare), Marea Britanie

Dacă se întâmplă să stai în Londra Mare, scapă de poluare şi fă o plimbare superbă cu bicicleta spre vest, de-a lungul Tamisei şi râului Wey. Autobuzul cu etaj din centrul oraşului este înlocuit de feribotul de la Hampton, clădirile sunt înlocuite de poieniţe verzi şi reţeaua de bulevarde pline de viaţă cu labirintul Palatului Hampton Court.

Lasă traseul, leagă bicicleta lângă drum, fă un popas şi bucură-te de stridii proaspete în timp ce te relaxezi într-un şezlong cu vedere spre Tamisa la pubul The Anglers din Walton-on-Thames, Surrey.

Cele mai bune luni: Mai – August
Dificultate: Moderat

Autostrada Pamir, Munţii Pamir,Tadjikistan/Kârgâzstan/Afganistan/China

La umbra “acoperişului lumii” – cum numesc localnicii Munţii Pamir, la graniţa cu Tadjikistan, Kârgâzstan, Afganistan şi China – simte că eşti un biciclist invincibil, mergând pe urmele negustorilor din antichitate pe dificila autostradă Pamir, cunoscută şi sub numele de M-41.

Când începi călătoria, vei lăsa în urmă confortul modern din capitala Tadjikistanului, Dushanbe, vei urma cursul râului Panj, care ajunge la graniţa cu Afganistanul, şi poate vei zări vreo oaie Marco Polo în vastul Coridor Wakhan, înainte să ajungi în oraşul Kârgâz Osh. Drumul care pare nesfârşit continuă, scoţând la iveală dealuri verzi presărate cu iurte albe, care contrastează cu malurile portocalii ale Lacului Issyk Kul.

Cele mai bune luni: Mai – Octombrie
Dificultate: Dificil

Camino de Santiago, Galicia, Spania

Porneşte în pelerinajul tău ca un “bicigrino” (pelerin pe bicicletă) de-a lungul Camino Francés, unul dintre traseele cicloturistice populare ale rutei Camino de Santiago. Leagă-ţi o ploscă locală (calabaza de peregrino) de rucsac, fă rost de o scoică, simboluri ale pelerinajului şi porneşte din oraşul Pamplona, cunoscut pentru că în fiecare an organizează cursele cu tauri spre oraşul Santiago de Compostela.

Lasă-ţi grijile în urmă, la faimoasa sculptură vizitată de pelerini de la Alto del Perdon (Dealul Iertării), şi pedalează printre vii şi plantaţii de măslini. Conform tradiţiei, lasă o piatră la crucea abruptă Cruz de Ferro, care îţi va aprinde dorinţa de a continua să pedalezi prin munţii verzi ai Galiciei. După ce ai trecut de terenuri agricole şi trasee ce trec prin păduri, fă o pauză şi bucură-te de aromele locale, cu o masa galiciană (cartofi şi caracatiţă) în O Cebreiro. La Monte de Gozo (Muntele Bucuriei) vei vedea vârfurile Catedralei Santiago de Compostela pentru prima oară – ai reuşit!

Cele mai bune luni: Mai – Iunie
Dificultate: Moderat

Traseul Otago Central Rail, Insula de Sud, Noua Zeelandă

Pe Insula de Sud din Noua Zeelandă, vara pictează peisajul în culori aurii, primăvara în nuanţe de cimbru sălbatic violet, iar toamna şi iarna aduc copaci roşiatici şi focuri de buşteni, care ard sub cerul albastru, şi munţi cu vârfuri înzăpezite. O veche arteră importantă a mineritului de aur, Otago, cale ferată şi traseu pentru biciclete , este un loc de joacă al bicicliştilor care trec prin tunelele şi peste viaductele care dau înspre terenuri vaste şi defileuri, precum defileul Roxburgh.

Comandă ceva de băut la taverna Chatto Creek – odihneşte-te în hamacele lor sau trimite cărţi poştale de la cel mai mic oficiu postal din Noua Zeelandă. Reîncepe călătoria cu burta plină de “West Coast Whitebait patties” (chiftele din peşte) şi cu inima plină de ospitalitatea sudică.

Cele mai bune luni: Noiembrie – Martie
Dificultate: Uşor

Rajasthan, India

Lasa farmecul Indiei de Nord să te seducă pe măsură ce explorezi secretele din Rajasthan pe bicicletă. Fă un traseu cu bicicleta din Jodhpur spre Udaipur, urmând dorinţa ta de a vedea palate grandioase şi sate vechi.

O vizită la măreţul Fort Mehrangarh, care domină de la 120 de metri peste străzile albastre din Jodhpur, este doar un început al frumuseţilor pe care le vei întâlni de-a lungul călătoriei tale – femeile Rabaris din zona satului Jojawar, detaliile complexe gravate pe Templele Ranakpur şi luxosul Taj Lake Palace din Udaipur.

Cele mai bune luni: Octombrie – Martie
Dificultate: Moderat – Dificil

Traseul Colorado, Colorado, SUA

De la Canionul Waterton la Durango, pregăteşte-te pentru un traseu care urcă şi coboară în altitudine, într-un bogat peisaj rustic. Nu rata lacurile verzi ale castorilor la Elk Creek din faţa ameţitorului vârf Vestal Peak. Fă-ţi plinul în oraşul liniştit Leadville sau relaxează-te la izvoarele fiebinţi Chalk Creek.

Asigură-te că iei cu tine o hartă a traseului şi ia în considerare ocolirile pe care trebuie să le faci, pentru a evita cele 6 Zone Sălbatice, unde bicicletele sunt interzise.

Cele mai bune luni: Iulie – August
Dificultate: Moderat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: