Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria. 5 destinaţii ideale pentru vacanţa de vară

Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria. 5 destinaţii ideale pentru vacanţa de vară

Cele mai frumoase statţiuni din Bulgaria. Nisipurile de Aur/FOTO www.bulgaria-guide.com

Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria cuprind Sunny Beach, Albena, Nisipurile de Aur, Balcik şi Burgas. Deşi teritoriul bulgar oferă mult mai multe destinaţii turistice, la mare căutare, mai cu seamă în rândul românilor, sunt cele pentru vacanţa de vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se apropie sezonul estival şi Bulgaria rămâne şi anul acesta printre destinaţiile de vacanţă preferate de români. Există mai multe staţiuni recomandate pentru un sejur plăcut, dar 5 dintre acestea pot fi considerate în top.

Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria. Sunny Beach

Potrivit site-ului BeachBulgaria.com, cea mai frumoasă staţiune turistică este Sunny Beach. Aceasta este cea mai populară şi cea mai mare staţiune de la Marea Neagră. Se află aproape de oraşul Nassebar şi la doar 30 de kilometri distanţă de aeroportul din Varna. Infrastructura este bine dezvoltată, există multe restaurante, baruri şi magazine, iar plaja este foarte lată. Sezonul turistic se întinde din luna mai până în octombrie.

Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria. Nisipurile de Aur

Staţiunea Nisipurile de Aur se află la doar 19 kilometri de oraşul Varna. Nisipurile de Aur nu doar că este una dintre cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria, dar este şi cea mai mare, dacă luăm în considerare faptul că se uneşte practic de staţiunile vecine, Sfinţii Constantin şi Elena şi cu Riviera. Aici este cel mai curat nisip de la Marea Neagră, se laudă proprietarii de hoteluri din staţiune. Este o regiune cu vegetaţie foarte bogată, întreaga staţiune seamănă cu un parc şi este ferită de poluare. Staţiune are un water park şi oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice. Există multe hoteluri, de categorii foarte diferite.

Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria. Albena

cele mai frumoase statiuni din bulgaria(FOTO Wikipedia)

Pentru cei care vor să facă un scurt circuit prin cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria chiar este recomandată şederea ăn Albena, fiind situată la 30 de kilometri distanţă de Varna şi la doar 12 kilometri distanţă de staţiunea Balcik. Este situată într-o regiune cunoscută pentru apa curată şi priveliştea foarte frumoasă, dar şi pentru grădinile pline de flori. Plaja are o lungime de 5 kilometri şi o lăţime de 150 metri, nisipul este foarte fin, iar apa caldă şi liniştită. În Albena există şi centre SPA şi izvoare de apă minerală cu o temperatură de peste 30 de grade Celsius.

Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria. Balcik

Staţiunea Balcik este amplasată pitoresc într-un mic golf, pe mai multe terase, iar plajele sunt destul de înguste. La o distanţă de mai mulţi kilometri, turiştii se pot bucura şi de plaje izolate, ascunse sub stânci pitoreşti. Există multe hoteluri şi vile care pot fi închiriate de turişti. Principalele obiective turistice de aici sunt Palatul Balcik şi complexul care include şi Grădina Botanică.

Cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria. Burgas

cele mai frumoase statiuni din bulgaria(FOTO www.tohota.com)

Numărându-se, la rândul său, printre cele mai frumoase staţiuni din Bulgaria, Burgas se află la 130 kilometri distanţă de Varna şi are mai multe plaje, situate în nordul oraşului. Aici există multe posibilităţi de cazare, de la hoteluri de lux la complexuri ideale pentru familii sau apartamente de închiriat. Viaţa de noapte este foarte activă, turiştii având la dispoziţie multe baruri, restaurante şi cazinouri.

 
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările