Cele mai frumoase râuri din lume

Cele mai frumoase râuri din lume

Râul Cano Cristales, unul dintre cele mai frumoase râuri din lume. FOTO Alamy

Frumuseţile oferite de natură sunt uneori neglijate de persoanele care urmăresc să plece în vacanţe în care să se relaxeze prin odihnă prelungită sau distracţie în staţiuni unde petrecerile încep din primele zile ale lunii iunie şi se termină doar toamna. Iar amatori de călătorii în mijlocul naturii pot vizita unele dintre cele mai frumoase râuri din lume.

Cele mai frumoase râuri din lume. Râul Neretva, Bosnia şi Herţegovina

Râul Neretva. FOTO Alamy
 
Neretva sau „râul de smarald” poate fi văzut în Bosnia şi Herţegovina. Cea mai frumoasă a imagine, potrivit fotografiilor specialişti, poate fi surprinsă la intersecţia râului Neretvei cu marele pod de piatră din oraşul medieval Mostar.
 

Cele mai frumoase râuri din lume. Râul Futaleufu, Chile


Râul Futaleufu. FOTO raftingdurango.com
 
Râul Futaleufu are o apă rece şi limpede. Este o destinaţie populară pentru iubitorii de rafting şi de caiac canoe, străbatand paduri luxuriante şi vai din Argentina până in Chile. De pe râul Futaleufu pot fi vazuti Anzii şi lacurile din nordul Patagoniei.
 

Cele mai frumoase râuri din lume. Râul Cano Cristales, Columbia


 
Cano Cristales prezintă nuanţe care frapează aproape pe oricine ajunge să vadă acest râu din nordul Columbiei. De la maro la nuanţe de vişină putredă, algele şi alte plante înfrumuseţază cei aproape 100 de kilometri pe care se întinde râul. 
 

Cele mai frumoase râuri din lume. Râul Hudson, Statele Unite 

Specialiştii susţin că pentru a te bucura de frumuseţea râului american, trebuie să-l vizitezi la începutul lunii iulie, în preajma zilei naţionale a Statelor Unite ale Americii. Focul de artificii de deasupra cursului de apă este oferă imagine de neuitat. 
 

Cele mai frumoase râuri din lume. Râul Kenai, Statele Unite


FOTO: Alamy
 
Pasionaţii de pescuit sau practicanţi de ciac-canoe se pot bucura de aceste două sporturi pe râul Kenai din Alaska. Apa limpede din apropierea pădurilor, dar şi munţii din apropiere întregesc un frumos tablou al naturii sălbatice din nordul continentului american. 
 

Cele mai frumoase râuri din lume. Râul Kupa, Croaţia

Râul izvorăşte din Parcul naţional Risnjak. Pe primii 30 de km primeşte ca afluenţi peste 20 de pârâuri, ceea ce-i conferă atât o temperatură constantă pe durata întregului sezon cât şi un nivel adecvat al apei. Cei pasionaţi de pescuit pot merge să-şi încerce norocul la păstrăvi şi lostriţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările